Assosiated Press 5 ιστορίες για τον Axl Rose γεμάτες νεύρα και τρέλα

Θα τις διαβάζεις και θα είσαι περήφανος που υποστηρίζεις την team Slash.

Πολλοί τον έχουν στο μυαλό τους ως το κεντρικό πρόσωπο των Guns n’ Roses, άλλοι πάλι για τον υπέρμετρο εγωισμό του να ξεχωρίζει σαμποτάροντας την ίδια του την μπάντα, χωρίς όμως να καταλάβει ότι αυτό έβγαινε προς όφελος του κιθαρίστα του, Slash. Όπως και να έχει, ο Axl Rose δεν υπήρξε ποτέ ένας συνηθισμένος frontman, αλλά μια παρουσία με αυτόφωτο ηλεκτρισμό και χαρακτηριστική χροιά που θα κοσμεί για πάντα την μουσική σκηνή των 80's και 90’s.

Oι συναυλίες που εξελίχθηκαν σε ροντέο.

Σαφώς και τον θυμόμαστε για τα Paradise City, Sweet Child Oh Mine, Night Train και πολλά ακόμα τραγούδια των θρυλικών Guns n' Roses, παρόλα αυτά οι ιστορίες που έχουν βγει στο φως για εκείνον θα τον κατατάσσουν πάντα ανάμεσα στα πλέον ιδιόρυθμα (έως και αντιπαθητικά) άτομα της ροκ σκηνής. Ιδού οι 5 εξ αυτών:

 

 

Παραλίγο να χαλάσει σπουδαίο deal γιατί δεν έψαξε τα παντελόνια του

Οι Guns n’ Roses είχαν συμφωνήσει να υπογράψουν με την Geffen Records τον Ιούλιο του 1986, ωστόσο, το συμβόλαιο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε... χαρτί τουαλέτας εξαιτίας της εκκεντρικής συμπεριφοράς του Axl. Το πρωί, μάλιστα, που ήταν προγραμματισμένη η υπογραφή της συμφωνίας, ο frontman των GnR δεν μπορούσε να βρει τα συμβόλαια και αποφάσισε να κάνει σαματά μποϊκοτάροντας το μίτινγκ, υποστηρίζοντας πως του τα είχαν κλέψει.

Τελικά πού ήταν τα «κλεμμένα» χαρτιά; Τα ανακάλυψε ο Slash μέσα στο παντελόνι του Axl. Τι να πεις.

 

Και αντιπαθής και τραμπούκος

Τι και αν είχε γίνει πλέον 44 ετών, ο Axl είχε πάντα τα νευράκια του. Σε τουρ που έκανε το 2006 στη Σουηδία, είδε τις τοπικές Αρχές να του περνάνε χειροπέδες επειδή δάγκωσε (κυριολεκτικά) ένα μέλος των security στο πόδι.

Ο λόγος; Ο Axl ξεκίνησε καβγά -πώς και έτσι- με μια γυναίκα στο λόμπι του ξενοδοχείου που διέμενε, ο φρουρός μπήκε στη μέση αλλά κληρονόμησε δαγκωματιά. Συμβαίνουν αυτά. 

 

Έκλεισε θέση σε Concorde για έναν ελέφαντα

Μπορεί τα Concorde να μην πετάνε πλέον, έχουν προλάβει όμως να εξυπηρετήσουν τον πιο απίθανο ταξιδιώτη που θα μπορούσαν να περιμένουν. Έναν μικρό ελέφαντα. Μόνο που ο συγκεκριμένος ελέφαντας δεν ήταν παραγγελία από κάποιο τσίρκο ή για ζωολογικό κήπο, αλλά επειδή ήταν δώρο-κατοικίδιο από τον Axl για την κοπέλα του, Stephanie Seymour.

Ήταν που ήταν ακριβό το Concorde για να ταξιδέψει κανείς -λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητάς του- λόγω του ελέφαντα κόστισε στον Axl γύρω στα 10 χιλιάδες δολάρια. 

 

 

Μισή αρένα για λίγο ύπνο

Ο Axl ανέκαθεν αρεσκόταν στο να παρτάρει, δεν έκρυψε όμως ποτέ του τη λατρεία του για τον ύπνο. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, Michael Starr, ο Axl προχώρησε σε μια πρωτότυπη κίνηση κατά τη διάρκεια του κοινού τους τουρ το 2016 στην Νέα Ζηλανδία.

«Ο Axl έκλεισε εντελώς την αριστερή πλευρά της αρένας που θα παίζαμε με πλήρη ηχομόνωση για τέσσερις ώρες, προκειμένου να κοιμηθεί. Σκεφτείτε δεν μπορούσαμε καν να κάνουμε πρόβα ή να κουρδίσουμε τα όργανά μας για εκείνο το διάστημα» θα δήλωνε ο τραγουδιστής των Steel Panther. 

 

Axl εναντίον Kurt Cobain

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους μακρυμάλληδες σταρ των 80’s, ο Axl δήλωνε εντυπωσιασμένος με τους Nirvana, και ειδικά λόγω Nevermind. Για αυτό τον λόγο κιόλας κάλεσε τον Kurt Cobain και την διάσημη μπάντα του να τραγουδήσουν στα γενέθλιά του και, παράλληλα, να κάνουν κοινό τουρ μαζί με τους Guns n’ Roses και τους Metallica.

Έχουμε αποκλειστική δήλωση ότι ο Kurt Cobain δεν αυτοκτόνησε όπως λέγεται.

Ο Cobain όμως είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» λέγοντας μάλιστα ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με αυτό που αποκαλούσε «corporate rock». Αυτό πυροδότησε μια κόντρα που κράτησε πολλά χρόνια, με αποκορύφωμα την κατινιά της Courtney Love στα 1992 MTV Video Music Awards.

Εκεί που η «αγαπημένη» του Cobain είδε τον Axl στα παρασκήνια και του είπε κοροϊδευτικά να βαφτίσει το παιδί τους, με τον frontman των Guns n’ Roses να απειλεί τον Cobain «κάνε την κα***λα σου να σκάσει αλλιώς θα σε πλακώσω στις μπουνιές». Ο Cobain με την σειρά του γύρισε στην Courtney και της είπε με σαρκασμό «σκάσε καρ***λα» γεγονός που έκανε τους πάντες να αρχίσουν να κοροϊδεύουν τον Axl.

Είχαμε και άλλα ευτράπελα μεταξύ τους, αυτό όμως ήταν το πιο τρανταχτό.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved