Nicolas Cage: Η καλτ μαεστρία ενός αλλόκοτου μυαλού

Όσο περνάει ο καιρός τον αγαπάμε περισσότερο. Αλλά τι ακριβώς γίνεται μέσα στο κεφάλι του;

Θυμάμαι το Ghost Rider σαν να βγήκε χθες. Και πραγματικά θέλει πολύ κόπο για να προσπαθήσεις να ξεχάσεις τέτοια κοτσάνα. Δεν το πήραμε με καλό μάτι που ο Nicolas Cage θα έπαιζε τον ρόλο, μιας και μας φαινόταν αρκετά μεγάλος για τον χαρακτήρα του Johnny Blaze, αλλά σκεφτήκαμε κάτι του στυλ «έλα μωρέ, πόσο χάλια να τα κάνει ένας βετεράνος;». Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν μόνο εκείνη η ημέρα, αλλά όσα επακολούθησαν μετά στη ζωή του Nicolas Cage που του έδωσαν τη σημερινή του ταυτότητα. Μία ταυτότητα που λέει «δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στο κεφάλι μου».

 

Ο Cage πέρασε πολλά, δεν λέμε το αντίθετο. Τα έκανε μαντάρα με τα οικονομικά του, το IRS τον κυνήγησε γι’ αυτό -ο τύπος είχε μέχρι και πύργο στη Γερμανία που δεν τον είχε δηλώσει- και κινδύνεψε να πάει φυλακή όπως ο Wesley Snipes. Κρίμα δεν θα ήταν; Για να μπορέσει πάντως να βγάλει άκρη και να μην γίνει αυτό το σενάριο πραγματικότητα, έπαιζε σε ό,τι βλακεία έχετε δει από το 2005 και μετά, με εξαίρεση το αδιανόητα υπέροχο Lord of War το οποίο μάλιστα θα αποκτήσει και σίκουελ. Μην είμαστε όμως αυστηροί, δεν είναι όλες οι ταινίες του Nicolas Cage κακές και εμείς αργήσαμε να το καταλάβουμε. Γιατί; Γιατί όταν συγκρίνεις τα πάντα με το Leaving Las Vegas, προφανώς και ό,τι έχει κάνει ο ηθοποιός εδώ και μία δεκαετία και παραπάνω θα σου μοιάζει λίγο. Αλλά δεν πάει έτσι.

 

 

Το πρόβλημα δεν είναι όμως οι ταινίες του Nicolas Cage που έχει γίνει από μάγος μέχρι redneck μέχρι συνταξιούχος που σπάει τον κόσμο στο ξύλο. Το πρόβλημα με τον Nicolas της καρδιάς μας είναι όλα τα υπόλοιπα. Για να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτή τη δήλωση, κάναμε μία αναδρομή σε όλα όσα έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα για εκείνον και όλα όσα έχει πει ο ίδιος σε συνεντεύξεις. Και ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας σε όσους τον συμπαθούν υπερβολικά, αλλά ο άνθρωπος δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά. Έχει ξυρίσει το κεφάλι του κυνηγώντας βουβάλια στη νέα ταινία δηλώνοντας πως θα το έκανε στην πραγματικότητα, έχει ονομάσει τον γιο του Καλ-Ελ γιατί είχε κόλλημα να παίξει τον Σούπερμαν, έχει δηλώσει πως έχει μνήμες από τότε που ήταν έμβρυο (ναι καλά το διαβάζετε, έμβρυο) και πιστεύει ότι γύρισε τις καλύτερες ταινίες του την τελευταία δεκαετία. Οκ.

 

Από ένα σημείο και μετά βέβαια, όλα τα παραπάνω, δεν είναι καν περίεργα ή αλλόκοτα σκηνικά μέσα στο χαμό ενός υπέροχου μυαλού. Είναι απλά μία καθημερινότητα σε μία Nicolas Cage ζωή. Εκεί που πλέον η υποκριτική έχει γίνει χόμπι στο βαθμό του πάω για τζόκινγκ και όλα τα υπόλοιπα είναι κάτι ανάμεσα σε καλτ αντιδράσεις και προσπάθεια να φανεί κουλ. Αυτό που δεν καταλαβαίνει βέβαια ο Nicolas, είναι πως -πλέον- δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο γιατί είναι κουλ από μόνος του. Από ένα σημείο και μετά και ίσως να συμβαίνει ήδη, όλες οι ταινίες είναι απλά Nicolas Cage ταινίες. Η υπόθεση μπορεί να διαφέρει αλλά όσο να ‘ναι ζεις μια μικρή λούπα και σίγουρα, σίγουρα όμως, σε κάποιο σημείο γελάς.

 

 

Δεν ξέρουμε αν ο Nicolas Cage θα καταλήξει να γίνει ένα πεισματάρης γέρος, περίεργος, που θα κάνει από ένα σημείο και μετά μόνο αλλόκοτα ποστ στα social media και θα επιλέγει να κυκλοφορεί με τη στολή του Superman. Ακόμη και αυτό να συμβεί, θα έχει πάντα το πιστό του κοινό και ειδικά αν αποφασίζει να αλλάζει κούρεμα κάθε μήνα. Τον πιστεύουμε ότι το μπορεί και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

 

Οπότε όσοι είστε haters κοιτάξτε να τον συνηθίσετε. Αυτός είναι ο Nicolas Cage της νέας γενιάς που αγαπήσαμε και ελπίζουμε να μην δοκιμάσει ποτέ να πετάξει, επειδή πιστεύει πως είναι ο Superman.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved