Assosiated Press Ο Τζον Πολ ΝτεΤζόρια ξέρει πώς θα γίνεις δισεκατομμυριούχος

Μία είναι η συμβουλή του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου και αν θες την ακολουθείς. Και εδώ που τα λέμε, είναι η πιο σωστή.

Ποτέ κανείς δεν έκανε καριέρα χωρίς να επιμείνει, ειδικά αν στην αρχή δεν είχε τίποτα. Ρωτήστε τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, John Paul DeJoria, ο οποίος πριν 40 περίπου χρόνια είχε μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το αυτοκίνητό του, μην έχοντας ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο όνειρα και την ελπίδα να πιάσει την καλή. Σήμερα, στα 79 του χρόνια ο συνιδρυτής της τεκίλας Patrón (η εταιρεία λέγεται Patrón Spirits) αλλά και των προϊόντων μαλλιών Paul Mitchell (John Paul Mitchell Systems), έχει προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο ίδιος δεν ξεχνάει το πόσο πολύ δούλεψε, πόσες πόρτες χτύπησε και κυρίως πόσες απορρίψεις βίωσε μέχρι να τα καταφέρει.

Γνωρίστε τον Έλληνα αρχιτέκτονα που διαπρέπει στις ΗΠΑ

Γύρω από αυτήν άλλωστε (σ.σ. την απόρριψη) βρίσκεται και το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του.

 

 

«Μέχρι να φτάσω εδώ πέρασα από πολλές δουλειές ως πωλητής, πουλώντας προϊόντα όπως εγκυκλοπαίδειες και σαμπουάν από πόρτα σε πόρτα» ήταν τα λόγια του DeJoria σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC.

Αυτές όμως, οι μικρές δουλειές ήταν που τον «σκληραγώγησαν» έτσι ώστε να μην το βάζει κάτω μέχρι να πετύχει.

 

AP19191107784935

 

«Όταν χτυπάς τόσες πόρτες είναι λογικό ότι θα βρεις τις περισσότερες κλειστές» συνέχισε να λέει για μια εποχή που ήταν κυριολεκτικά άστεγος, αλλά αυτά τα «όχι» ήταν που τον έκαναν να δέχεται την απόρριψη χωρίς να πτοείται ψυχολογικά. Και αυτό ήταν σημαντικό ατού του, όταν ένωσε τις δυνάμεις του με τον hairstylist, Paul Mitchell, προκειμένου να λανσάρει τα προϊόντα που χρόνια αργότερα θα του άνοιγαν την πόρτα για τη δική του αυτοκρατορία.

Μια αυτοκρατορία για την οποία μπορείς να μάθεις στην ταινία Good Fortune που γυρίστηκε για την επαγγελματική του επιτυχία το 2016.

 

 

Όποιος αντέχει την απόρριψη, πετυχαίνει

Ακόμα και στις αρχές των προϊόντων Paul Mitchell τα πράγματα δεν ήταν καθόλου στρωμένα. Με τον βασικό χορηγό να αποφασίζει να αποτραβηχτεί, η εταιρεία είχε μονάχα 700 δολάρια για να κινήσει νήματα. Από τη στιγμή που το προϊόν είχε μεγάλες βλέψεις αλλά και έναν πωλητή, όπως ο DeJoria, που όσες πόρτες και αν έβρισκε κλειστές, θα συνέχιζε να αναζητεί την «ανοιχτή», το προϊόν του έφτασε μέσα στην επόμενη δεκαετία να κοστίζει γύρω στα 100 εκατομμύρια. Ύστερα ήρθε η ενασχόλησή του με την τεκίλα Patrón και σήμερα απολαμβάνει τα όσα πέτυχε.

Ο Έλληνας ηθοποιός που ξενιτεύτηκε και πέτυχε.

Και ένας τέτοιος τύπος που βρέθηκε κυριολεκτικά από το μηδέν στα 5 δισεκατομμύρια, είναι ο κατάλληλος να σου μιλήσει για την επιτυχία. Ή μάλλον, για το πώς να αξιοποιείς την αποτυχία προς όφελός σου.

«Είτε ξεκινήσεις μια επιχείρηση, είτε όχι, η απόρριψη υπάρχει παντού. Από το business και πολύ παραπάνω, στην προσωπική ζωή».

 

AP658574838929

 

Για την ακρίβεια, ο John Paul DeJoria δεν είχε να πει κάτι για την απόρριψη στον προσωπικό τομέα, ωστόσο στις δουλειές ήταν κάθετος:

«Όταν αποτυγχάνεις στη δουλειά σου, μην αφήνεις την απόρριψη να σε κυριεύσει. Όσο και αν οι γύρω σου δεν πιστεύουν σε σένα, δεν είναι λόγος αυτός να γίνεσαι ηττοπαθής» ήταν τα λόγια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος επέμεινε όσο λίγοι και τελικά είδε τα προϊόντα του να εκτοξεύονται σε εμπορική αξία.

«Απλώς μην τα παρατήσεις, εφόσον το πιστεύεις. Συνέχισε να χτυπάς πόρτες ώστε να κάνεις όσο και περισσότερους ανθρώπους να σε ακούσουν… Ο χρόνος είναι υπέρ σου» ήταν τα τελικά του λόγια. 

Μπορείς να αντέξεις τόση απόρριψη μέχρι να τα καταφέρεις; Για τον DeJoria πέτυχε. Γιατί όχι και για σένα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved