Manuel Romano/NurPhoto via Getty Images O Sam Neil αρνείται να «πέσει» από τα κροσέ του καρκίνου

«Η θεραπεία μου αντιστοιχεί σε 10 γύρους με επαγγελματία μποξέρ», λέει ο Dr. Grant του Jurassic Park ο οποίος όμως αρνείται να χάσει. Και μας εμπνέει.

«Δεν έχω χάσει την επιθυμία μου για ζωή, απλώς ξέρω ότι είναι δύσκολο να τα καταφέρω» ήταν σε μέσες άκρες τα λόγια του Sam Neil ο οποίος παλεύει με το «τέρας» του καρκίνου αλλά αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει.

Δυστυχώς, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, η τελευταία χημειοθεραπεία του απέτυχε με αποτέλεσμα ο γιατρός να του αλλάξει την αγωγή σε αντικαρκινικό φάρμακο, το οποίο όμως σχεδόν τον διέλυσε τον τελευταίο χρόνο.

 

AP110516154165

 

Σύντομα όμως θα πρέπει να το σταματήσει και ο ίδιος ξέρει ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. «Είμαι προετοιμασμένος για αυτό που θα έρθει» δήλωσε και ανατριχιάζουμε και μόνο στη σκέψη τι ακολουθεί.

Παρόλα αυτά ο Sam Neil, που πρόσφατα επέστρεψε στο ρόλο που τον αγαπήσαμε στο Jurassic World Dominion ως Alan Grant, επιλέγει να ζήσει και όχι να τα παρατήσει. Και θα το πετύχει αυτό κάνοντας αυτό που αγαπάει περισσότερο. Όντως, δηλαδή, μπροστά στην κάμερα υποδυόμενος κάποιον εμφατικό ρόλο.

 

 

«Δεν με απασχολεί τόσο ο καρκίνος, θέλω πάνω από όλα να νιώθω ζωντανός» είναι τα πιο πρόσφατα λόγια του στο ABC και να είστε βέβαιοι πως δεν είναι του αέρα. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στα γυρίσματα του «Apples Never Fall on the Gold Coast», θα εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν του mini series «Twelve» ενώ γράφει βιβλίο με τίτλο «Did I Tell You This?» όπου θα αποκαλύψει προσωπικές ιστορίες, μυστικά και διάφορα περιστατικά της μεγάλης καριέρας του. 

Μια καριέρα στην οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να τον έχουμε γνωρίσει ως James Bond -έφτασε κοντά στο ρόλο ως αντικαταστάτης του Roger Moore αλλά ο ρόλος κατέληξε στον Timothy Dalton- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει παρουσιάσει εμφατικούς χαρακτήρες σε μικρή και μεγάλη οθόνη.

Στην πιο πρόσφατη, πολυδιαφημισμένη εμφάνισή του ήταν ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος του Tommy Shelby στους Peaky Blinders, ωστόσο για εμάς θα είναι πάντα ο Dr. Grant του Jurassic Park και ο «Μάγος Μέρλιν».

 

 

Πάνω από όλα, όμως, θα αποτελεί έμπνευση για όλο τον κόσμο με την προσπάθειά του να κερδίσει τον καρκίνο. Διότι για τον ίδιο σημασία έχει να ζεις και όχι να περιμένεις το κακό να γίνει, άσχετα με το πόσα χτυπήματα θα δεχτείς.

Από τη στιγμή που έμαθε να τα δέχεται και να συνεχίζει σαν άλλος Rocky Balboa, έχει σίγουρα κερδίσει τον θαυμασμό μας. Όσους γύρους και αν διαρκέσει ο αγώνας του στο ρινγκ της επιβίωσης.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved