Μία κλασική ταινία σούπερ καφρίλας που πρέπει να προσθέσεις στη συλλογή σου με τα κινηματογραφικά curiosities.

Ήρθε η ώρα για άλλη μία σούπερ καφρίλα ταινία, μία ταινία που έχει μπει επισήμως στο συρτάρι με τα περίεργα και τα παράδοξα. Δύο μαύροι μπάτσοι γίνονται δύο λευκές γκόμενες για χάρη μίας μυστικής αποστολής. Πόσο γελοίο και πόσο τέλειο είναι αυτό; Αν κάποιος έχει δει την ταινία είμαι σίγουρος πως δεν μπορεί με τίποτα να ξεχάσει την πρώτη σκηνή, ίσως μία από τις πιο αστείες και πραγματικά γελοίες σκηνές στην ιστορία του μοντέρνου σινεμά. Ένα μόνο θα πούμε όμως για την τελειότητα των ηθοποιών και για το πόσο έδωσαν την ψυχή του στην ταινία: Ο Marlon Wayans και ο αδερφός του κοιμήθηκαν σύνολο 2 ώρες μόνο κάθε μέρα μέσα σε ένα διάστημα 65 ημερών. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά όμως είναι true.

«Τα παιδιά της Νύχτας»: Η cult λαίλαπα που κατέστρεψε τον τηλεοπτικό μας εγκέφαλο

Προσπαθώντας να λύσουν ένα μυστήριο απαγωγής, οι δύο αυτοί τύποι ντύνονται γυναίκες και μάλιστα ξανθιές και λευκές. Πιο άρρωστο μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί αυτό το σενάριο. Οι τεχνικοί του μακιγιάζ έκαναν ένα άθλο. Μετέτρεψαν αυτούς τους τύπους σε γυναίκες και στο τέλος έμοιαζαν και οι δύο σαν μεταλλαγμένοι Michael Jackson/Michael Mayers με το μαλλί της Britney Spears. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Wayans είπε πως είχαν γυρίσματα για 14 ώρες κάθε μέρα. Η ταινία από το 2004 που κυκλοφόρησε έχει γίνει κάτι σαν cult βωμός για το αναίσχυντο γέλιο μας. Πόσο πιο έξυπνο τρόπο να βρουν για να κάνουν ένα αντιρατσιστικό και κοινωνικό σχόλιο;

 

 
 

Η πιο μεγάλη σαπίλα όμως, σύμφωνα με τον Wayans, ήταν πως το make up που τους βάζανε ήταν τέρμα μπετόν αρμέ και δεν έφευγε με τίποτα από τα πρόσωπα τους. «Αυτή η ταινία παραλίγο να μας σκοτώσει» λέει ο Wayans. Αυτό όμως απόδωσε μιας και η ταινία είναι ό,τι πιο αστείο υπάρχει (μαζί με το τεράστιο Freddy Got Fingered για το οποίο έχουμε γράψει έναν άλλο παιάνα), πραγματικά σε στιγμές είσαι έτοιμος να χεστείς στην κυριολεξία από το γέλιο. Ποιος δεν θυμάται την σκηνάρα στο μπάνιο; Όταν ρωτάνε τον Wayans αν θα έκανε ποτέ το White Chicks 2, ο ίδιος αρχίζει να βρίζει ακατάπαυστα.

 

 
 

Λογικό, μετά από 7 ώρες make up κάθε μέρα πριν από το γύρισμα. Το τρελό όμως για αυτήν την ταινία σταθμό στη γελοιότητα είναι ο τρόπος που τους ήρθε η ιδέα. Μία μέρα ο αδερφός του Marlon ήρθε στο σπίτι με ένα εξώφυλλο ενός περιοδικού που έδειχνε την Paris και την Nicky Hilton. «Πρέπει να τις παίξουμε φίλε, να γίνουμε Paris και Nicky αλλά ντετέκτιβς» είπε ο αδερφός του. «Το έχεις χάσει τελείως; Τι κάπνισες;» του λέει ο Marlon. Και κάπως έτσι εγένετο White Chicks.

Οι ατάκες και τα σκηνικά σε αυτή την ταινία έχουν μείνει στην κινηματογραφική ιστορία. Τόσο γέλιο δε έχω ρίξει ποτέ στη ζωή μου. Αν δεν το έχεις δει τρέξε γρήγορα και κατέβασε το από κάπου. Απλά πρόσεξε, να είσαι κοντά σε τουαλέτα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved