Ο Κώστας Μυλωνάς έγραψε πρώτος την τηλεοπτική ιστορία της μεταμεσονύχτιας τηλεόρασης.

Ο τύπος πίνει ουίσκια live, το έκανε πρώτος τότε στο Κανάλι 5. Καπελάκι, δερμάτινο γιλέκο, τσιγαρούμπα στο χέρι και ένα τσουβάλι καφρίλες. Αυτά ήταν «Τα Παιδιά της Νύχτας», αυτό το τηλεοπτικό έπος που έθεσε τον πήχη για την μετέπειτα πορεία μιας Αννίτας Πάνια, ενός Χαρδαβέλα κι ενός Ερωτοδικείου. Ο Κώστας Μυλωνάς σαν παρουσιαστής είχε υιοθετήσει όλα τα cult στοιχεία μίας 80’s φιγούρας η οποία σαν φάντασμα πλέον κυκλοφορούσε ελεύθερη μέσα στα νέα 90’s. Δεν ξέρουμε πως βρέθηκε αυτός ο τύπος μπροστά από την κάμερα αλλά πραγματικά ευχαριστούμε τον θεό που το έκανε. «Τα Παιδιά της Νύχτας», μία εκπομπή που βάζει ακόμη και σήμερα τα γυαλιά στην λογοκρισία των social media και την πλαστικής νέας τηλεόρασης που φοβάται την πολιτική ορθότητα πιο πολύ κι από την έλλειψη διαφημίσεων και ακροαματικότητας.

 

 
 

Τρελές εκπομπές για τα ναρκωτικά με έναν Κώστα Μυλωνά να μοιάζει σαν τον μεγάλο, μαστουρωμένο αδερφό του Wayne από το Wayne’s World. Δράμα, σκότος, ζόφος κι ελληνική μεταμεσονύχτια κόλαση. Όποιος δεν είχε ύπνο στη μέση των 90’s άνοιγε το Κανάλι 5. Μετά είχες αϋπνίες εγγυημένες για πάντα, πάθαινες αμέσως εξάρτηση με όλη αυτή την τρομερή και υπέροχη trashίλα. Βέβαια τα νέα παιδιά μόνο να το φανταστούν μπορούν και να δουν τα επεισόδια στο YouTube, υπάρχουν όμως ακόμη κάποιοι τηλεοπτικοί καραβανάδες που τα έχουν δει όλα αυτά στην εποχή τους. Ρωτήστε τον πατέρα σας ή ακόμη και την μητέρας σας, που ίσως να καθόταν με ένα πακέτο Rothmans στον πράσινο καναπέ και να έβλεπε μανιασμένα και με γουρλωμένα μάτια τον Κώστα Μυλωνά να μιλάει για την λαίλαπα των ναρκωτικών. Εποχές αξέχαστες.

Ακόμη και ο Θεός Μητσικώστας έδωσε τον δικό του φόρο τιμής στα Παιδιά της Νύχτας στο παρακάτω βίντεο:

 
 

Το σκηνικό είναι πολύ λιτό κι απέρριτο, καφάσια από τη λαϊκή, οι καλεσμένοι καπνίζουν σαν φουγάρα και πίνουν φραπέ, μία φωνή απελπισμένη μιλάει στον αέρα. Μακρύ μαλλί και μαύρο καπελάκι Caesars Palace, εμφάνιση denim-σκληρός καομπόης-ροκάς κατευθείαν από το γήπεδο ή το συνοικιακό μπαρ. Αυτός ήταν κάποτε ο Κώστας Μυλωνάς και «Τα Παιδιά της Νύχτας» τράβηξαν την κόκκινη γραμμή στην λογοκρισία της ελληνικής τηλεόρασης. Δείτε σήμερα τι εκπομπές έχουμε: Η μία πιο χάλια από την άλλη, τόσο λογοκριμένες και «πλαστικές» που στάζουν τα βλέφαρα σου υαλουρονικό από την ανία.

«Σπιρτόκουτο»: Η ταινία που άνοιξε την ταφόπλακα της ελληνικής οικογένειας

 
 

Ο Κώστας Μυλωνάς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βγήκε στην οθόνη μετά τα μεσάνυχτα με γυαλί ηλίου Ozzy και μαστίγιο ενώ ταυτόχρονα έπαιρνε live συνέντευξη από διάφορες «θολές» περσόνες του τότε. «Θέλεις να σε μαστιγώσω» λέει ο Μυλωνάς. «Live ή πριβέ;» απαντάει η καλεσμένη του. Το τι επακολουθεί είναι ένας ελληνικός τηλεοπτικός κρυμμένος θησαυρός. Ο τύπος έκανε εκπομπές με σπόνσορες στριπτιτζάδικα, τι άλλο να πούμε;

 

 
 

Θα κλείσουμε με το σχόλιο ενός τηλεθεατή από το YouTube που λέει πως όταν βλέπει «Τα Παιδιά της Νύχτας» ένα ζεστό συναίσθημα κατακλύζει το στήθος του. Ένα ντοκουμέντο της ελληνικής cult τηλεόρασης που θα θυμόμαστε για πάντα.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved