Το διαχρονικό φλερτ του καλοκαιρινού πλοίου των διακοπών

Εκτός από μάζωξη και στρίμωγμα παίζουν και αρκετές ματιές. Και όχι μόνο. 

Όταν πήγα τις πρώτες μου διακοπές με παρέα, είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο. Ήμασταν πέντε φίλοι που φύγαμε τελείως Ταλιμπάν για την Πάρο, χωρίς να έχουμε κλείσει καν ξενοδοχείο, έχοντας στο μυαλό μας ποτό, τουρίστριες και άραγμα στις παραλίες. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουμε τα χαράματα, ο μεγάλος μου ξάδερφος μου έκανε κατήχηση για την Πάρο. Που να πάω, τι θα δω, τι να έχω στο νου και όλα εκείνα που σου λένε οι μεγαλύτεροι. Τα παραπάνω τελείωσαν με μία ατάκα. «Μην ξεχάσετε να φλερτάρετε στο πλοίο». Όταν ρώτησα γιατί, η απάντηση ήταν «Πάντα φλερτάρεις στο πλοίο».

 

 

Να είμαι ειλικρινής; Κανείς μας δεν φλέρταρε στο πλοίο σε εκείνες τις διακοπές, αλλά τα πήγαμε κάπως καλύτερα στις επόμενες. Και πραγματικά υπάρχει ένας μέγιστος χαμός κάθε φορά, όπως όλοι γνωρίζαμε, μιας και όλοι όσοι θα αράξουν στο κατάστρωμα, ξέρουν ακριβώς τι πρόκειται να παιχτεί. Υπνόσακοι στο πάτωμα, μπίρες και καφέδες, κιθάρες να παίζουν και το κύμα στο Αιγαίο να βαράει το πλοίο. Αυτά είναι τα όμορφα. Εκεί έχεις καταλάβει ότι παίζει καλοκαίρι 100%. 

 

 

Ο δικός μου ο κολλητός, ο Άκης, έτυχε να χαιρετάει μετά στους δρόμους μία Ιταλίδα τρεις-τέσσερις φορές την ημέρα. Τελικά έκατσαν κατέληξαν να χορεύουν μαζί και ό,τι άλλο συνεπάγεται με τις διακοπές στα ελληνικά νησιά. Αυτή όμως είναι μία ωραία φάση που δηλώνει ότι κάποιες αδυναμίες ξεκινούν από την πρώτη φορά που θα κοιτάξεις την άλλη στο κατάστρωμα και εκείνη θα σε κοιτάξει πίσω. Στα 37 μου θεωρώ πως δεν υπάρχει οδηγός για αυτό το πράγμα. Κάνεις πάντα ό,τι σου λέει η καρδιά σου. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να πεις κάτι βαρύγδουπο, να κάνεις στενό μαρκάρισμα για να σου βγει τελικά μια μαλακία από το στόμα. Όχι. Κάποιες φορές, χρειάζονται μόνο ματιές και ένα χαμόγελο. Και αν αυτό βγει. Γενικά, αν χαμογελούσαμε περισσότερο ο ένας στον άλλο, όλα θα ήταν ομορφότερα και πιο αγνά στη ζωή μας.

 

 

Οπότε να κάνουμε και εμείς λίγο τα μεγάλα ξαδέρφια; Το φλερτ θα είναι πάντα must για να λειτουργήσουν ομαλά τα πράγματα. Το σημαντικό όμως, είναι να βγαίνει φυσικά. Αν είχα έναν μικρότερο αδερφό θα του έλεγα αυτό ακριβώς. Ότι όσο φλερτάρεις με σεβασμό, χαμόγελο και αφήνεσαι στα όσα νιώθεις, η άλλη θα ξέρει ότι αυτό που κάνεις είναι ειλικρινές. Το αν ενδιαφέρεται είναι άλλη ιστορία. Αφέσου λοιπόν στο παιχνίδι, γιατί ειδικά στα πλοία γίνεται και μπόλικο και μην περιμένεις σώνει και ντε όλα να γίνουν εκεί.

Κάποιες όμορφες καλοκαιρινές ιστορίες, θέλουν απλά ένα εξίσου όμορφο ξεκίνημα. Κάποιες από αυτές, ξεκινούν στα πλοία στον προορισμό των διακοπών σου. Να το ζήσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved