Doctor Strange 2: Τα cameos ήταν η δικαίωση όλων των Millennials

Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσεις μόνο εφόσον έχεις δει την ταινία.

Ένας ύμνος ακούστηκε κατά τη διάρκεια του «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» και ακόμα δεν έχει κοπάσει από τα αφτιά μας. Είναι η στιγμή που ο Mordo έχει συλλάβει τον Strange φέρνοντάς τον προ των Illuminati, τα δευτερόλεπτα πριν και μετά την αποκάλυψη του απόλυτου Professor X με το κίτρινο αμαξίδιο, έτσι ακριβώς όπως τον μάθαμε στα κινούμενα σχέδια των X-Men στα 90’s.  

Διάβασε την κριτική μας για την ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness»

Το καλύτερο όμως από όλα ήταν ότι μαζί με την επιβλητική εμφάνιση του Patrick Stewart ακούστηκε και το υπέρτατο intro της σειράς εκείνης των Shuki Levy και Ron Wasserman. Ο ύμνος που γράφουμε παραπάνω, το απόλυτο intro που σου θυμίζουμε παρακάτω:

 

 

Βέβαια δεν ήταν η μόνη συγκίνηση

Λίγο πριν τα παραπάνω η εμφάνιση της Captain Carter, του Black Bolt, κυρίως όμως του John Krasinski ως Reed Richards έχουν σκορπίσει ενθουσιασμό και άπειρο χειροκρότημα, ανάλογο ίσως και με εκείνου των Andrew Garfield και Tobey Maguire στο «Spider-Man: No Way Home». Γενικώς ήταν μια ταινία φτιαγμένη για να μας θυμίσει πόσο ωραία ήταν τα 90’s, τότε που απολαμβάναμε ίσως τα κορυφαία καρτούν της Marvel.

Με το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» ωστόσο πέρα από το ταξίδι στην χρονοκάψουλα, στη Marvel μας προϊδέασαν παράλληλα πως δεν θα αργήσει η ώρα να ξαναδούμε όλους αυτούς τους τύπους στο MCU.

 

Μια και μιλήσαμε για το Spider-Man: No Way Home

Όταν το 2008 ο κόσμος είδε τον Iron Man να ανοίγει ένα νέο σύμπαν μπορεί να θαύμασε την ταινία και τον Robert Downey Jr. στον πιο γνωστό ρόλο του μέχρι σήμερα, ωστόσο για εκείνους που υπήρξαν παιδιά στα 90’s, αυτούς που καίγονταν στα animated series της Marvel και περνούσαν άπειρες ώρες μπροστά στα αντίστοιχα υπερηρωικά κόμικ, η έλευση του Tony Stark είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο και συγκίνηση, ακόμα και αν δεν πρόλαβαν ποτέ να δουν τον ήρωα να μάχεται με την νεμεσή του, Mandarin (εμφανίστηκε στο Shang Chi and the Legend of the Ten Rings).

Είναι ίδιος λόγος που συγκινήθηκαν εξίσου με τον Spider-Man του Sam Raimi, όπως επίσης διασκέδασαν αλλά ποτέ δεν χώνεψαν στο έπακρο το X-Men Series καθώς πολλά πράγματα απείχαν από τον τρόπο που τα είχαν μάθει σε κόμικς και animated series. Το παραπάνω φανταστικό intro και το σωστό καρεκλάκι-αμαξίδιο του Professor Xavier που απολαύσαμε στο σίκουελ του Doctor Strange είναι και ένας από τους λόγους που περιμένουμε με ανυπομονησία έναν Wolverine πιο accurate από εκείνον του Hugh Jackman. Ο λόγος προφανώς για την εικονική μάσκα που παραλίγο να δούμε αλλά τελικά η σκηνή κόπηκε στο «The Wolverine».

 

 

Μπορεί να μην μπορέσουμε ποτέ να δούμε τον Iron-Man να τις παίζει με τον Mandarin ή τον Incredible Hulk να είναι τόσο dark και τραγική φιγούρα όσο ήταν στα animated series του, ωστόσο η πορεία που χάραξε το Doctor Strange και το Multiverse μας δίνει μια ελπίδα ότι έφτασε η στιγμή που οι παιδικές μας αναμνήσεις θα γίνουν ένα με το MCU. Και μόνο το ότι πλησιάζει η ώρα που θα δούμε Fantastic Four και X-Men στο MCU είναι λόγος να θυμηθούμε τα geek χρόνια μας και να πανηγυρίσουμε που σύντομα θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά μας με live motion ταινίες.

Όποτε και αν αποφασίσει ο Kevin Feige ότι είναι η ώρα τους να φανούν. 

Marvel-All 90s Cartoon Openings


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved