Και πάνω που θέλαμε να αρχίσουμε το χαβιάρι μας έκοψαν τα μπολσόι οι σαρτανάδες. 

Είναι ορισμένα πράγματα που δεν θα τα καταλάβουμε ποτέ σε αυτή τη χώρα. Από τη μία το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναβάλλει την παράσταση «Η Λίμνη των Κύκνων» και οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμό ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς, από την άλλη με μεγάλη ευκολία στέλνουμε κατασχεμένα καλάσνικοφ για να χυθεί λίγο ακόμα αίμα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Μπορεί αυτό το διάστημα να προσευχόμαστε για τις ζωές των Ουκρανών, ωστόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού μάλλον έχουν μπερδέψει τα συμφέροντα και τις κινήσεις στο ΝΑΤΟ με τον πολιτισμό και το μπαλέτο μπολσόι προς απογοήτευση του Αλέξη Κωστάλα.

 

 

Επειδή όμως το Υπουργείο πάντα «ξέρει» κάτι παραπάνω, καλό είναι να αρχίσουμε να αποβάλλουμε κάθε ρώσικη συνήθεια που είχαμε στη ζωή μας. Αν υποθέσουμε ότι τη ρώσικη ρουλέτα δεν την παίζαμε ποτέ, έφτασε η στιγμή να αποχαιρετήσουμε και άλλα μαζί με τα μπολσόι.

 

Δεν υπάρχουν πλέον Νατάσσες και Βλαδίμηροι στην Ελλάδα

Έχεις κολλητό που τον λένε Βλαδίμηρο και αρραβωνιαστικά Νατάσσα; Έχεις καταλάβει ότι βρίσκεσαι σε επικίνδυνη ζώνη; Χώρισε άμεσα και κόψε την καλημέρα και στους δύο πριν θεωρηθείς ρωσόφιλος. Μοναδική περίπτωση να το σώσεις με κάποιον από τους δύο είναι να δεχτεί η «πρώην» να το αλλάξει σε Αναστασία, ο Βλαδίμηρος -ελέω συνωνυμίας με τον Πούτιν- από την άλλη δεν το σώζει με τίποτα.   

 

Μου θες και χαβιάρι

Εδώ που τα λέμε, το αγαπημένο έδεσμα που έφερε ο Ιωάννης Βαρβάκης από την Κασπία Θάλασσα δεν ήταν κάτι που τρώγαμε και καθημερινά στην Ελλάδα, παρόλα αυτά αν σέβεσαι τον εαυτό σου, φαγητά όπως πιροσκί ή ρώσικη σαλάτα πρέπει να τα βλέπεις και να αλλάζεις μαγαζί. Να ξεχάσεις πως υπήρξαν. Κάθε φορά που θα τα βλέπεις σε βιτρίνα ή κατάλογο να παίρνεις τηλέφωνο το Υπουργείο Πολιτισμού και να καταγγέλεις τους μαγαζάτορες. Ακούς εκεί. Τόσες τυρόπιτες και μαγιονέζες έχουμε στο κάτω κάτω.

 

 

Φίοντορ Ντοστο-τι;

Μην μου πεις ότι έχεις βιβλία από Ρώσους συγγραφείς ή μυθιστοριογράφους στη βιβλιοθήκη σου; Έτσι και μυριστούν ότι υπάρχει τίτλος βιβλίου «Ο Παίκτης», «Ο Ηλίθιος» ή «Αδερφοί Καραμαζώφ» στη συλλογή σου, μπορεί να και να σου έρθει αυξημένος ΈΝΦΙΑ. Σε λίγο το Υπουργείο θα βλέπει τις σελίδες των συγκεκριμένων βιβλίων και θα τις θεωρεί χαρτιά τουαλέτας ή μωρομάντηλα αν έχει πέσει δάκρυ πάνω τους. Άσε που σύντομα θα καταργηθεί η «Λίμνη των Κύκνων» και οποιαδήποτε δημιουργία του Τσαϊκόφσκι από το «Spotify».

 

Oτιδήποτε θυμίζει «Ρωσία»

To παρακάτω άλμπουμ τα έχει μαζεμένα:

 

 

Τι εννοείς πως θες να πιείς βότκα;

Αν θες να βγεις το βράδυ και να πιείς, μην κάνεις το λάθος και παραγγείλεις βότκα. Ο μπάρμαν πλεόν έχει δικαίωμα να σε χρεώσει και να μην σου φέρει τίποτα. Τέτοιους πελάτες, που ούτως ή άλλως δεν πίνουν υπεύθυνα, δεν τους θέλει το Υπουργείο Πολιτισμού στα ελληνικά μπαρ.

 

Δεν υπάρχει Rocky 4

Ο Rocky Balboa τους νίκησε όλους στο διάβα του. Είναι ο ήρωάς μας, αυτός που δεν το έβαλε κάτω και δεν φοβήθηκε τα θεριά. Και έχει μια πρωτοτυπία. Είχε 1ο, 2ο, 3ο και ύστερα 5ο και 6ο φιλμ. Όχι δεν λείπει κάποιο έργο, έτσι είναι πλέον. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κανέναν την τέταρτη ταινία ούτε κάποιον Ιβάν Ντράγκο. Άκους εκεί Ρώσος γίγαντας σε ταινία του Rocky. 

 

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved