Chris Pizzello | Associated Press Πώς ο LeBron James απέκτησε το άγγιγμα του Μίδα

Η ιδιότητά του ως επιχειρηματίας, αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν ξέρει μόνο να βγάζει λεφτά, αλλά να δημιουργεί τον πλούτο.

Κάποτε ρώτησαν τον Diego Maradona πόσο μακριά πιστεύει ότι θα φτάσει. Η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα απλή. «Όσο με φτάσουν τα πόδια μου». Ο LeBron James μπορεί ωστόσο να μην παίζει μπάλα, αλλά ξέρει πως κάποτε θα τελειώσει και η δική του βασιλεία στο ΝΒΑ. Θα είναι η στιγμή που τα γόνατα θα αρχίσουν να κλατάρουν και το κορμί να μην αντέχει. Γι αυτό και οι περισσότεροι αθλητές πέρα από τον LeBron που γεμίζουν τον κουμπαρά τους πολύ περισσότερο από τους συμπαίκτες τους, φροντίζουν να κάνουν κινήσεις ώστε ο κουμπαράς να συνεχίζει να γεμίζει. Και ο James είναι ένας από αυτούς.

 

 

 

 

Από γεννημένος καλαθοσφαιριστής, καταξιωμένος businessman 

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο LeBron έχει εξαιρετική αντίληψη της αγοράς. Η Spring Hill Company που έχει συστήσει μαζί με τον Maverick Carter, στοχεύει σε καταναλωτικά προϊόντα που έχουν να κάνουν κυρίως με την ψυχαγωγία – είναι και ο λόγος που κατάφεραν να στήσουν τη νέα ταινία Space Jam που πρωταγωνιστεί ο LeBron. Όπως αναφέρει γνωστή ιστοσελίδα στο εξωτερικό, μέσα σε μια χρονιά ο LeBron και η εταιρεία του, κατάφεραν να προσελκύσουν επενδυτές όπως είναι η Νike, η Red Bird Capital Partners, η Fenway Sports Group, η Epic Games και άλλες. Οι παραπάνω οδήγησαν την αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 725 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μόλις χρονιά και με την Spring Hill Company να έχει συσταθεί εν καιρώ πανδημίας.

 

Το όραμα του LeBron

Εκτός από το brand consulting και το IP development, ο LeBron επιθυμεί πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας από την παγκόσμια αγορά -είχε δείξει τις φιλοδοξίες του με τις μετοχές της Liverpool FC- δημιουργώντας digital περιεχόμενο που ξεκινάει από ταινίες και ντοκιμαντέρ και φτάνει μέχρι τα video games – η συνεργασία με την Epic Games τους έδωσε ήδη μία γεύση από την κερδοφορία του Fortnite. Η εταιρεία άλλωστε ξεκίνησε με το σλόγκαν ‘‘More than an Athlete’και θέλει ουσιαστικά να υποστηρίξει τα ενδιαφέροντα και το χάρισμα του κάθε ανθρώπου εκεί έξω που μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, του βίντεο, των games, αλλά ακόμη και των συγγραφέων, των σχεδιαστών μόδας και των μουσικών.

 

 

Μάτι για σωστές επενδύσεις

Παρότι οι πόρτες ανοίγουν ευκολότερα αν είσαι πετυχημένος σταρ του ΝΒΑ, είναι η σωστή κρίση στις επενδύσεις που οδηγεί τις εταιρείες να σε δουν κάτι παραπάνω από ένα τύπο που κερδίζει dunk διαγωνισμούς και σπάει ρεκόρ σε πόντους. Το 2011 ο LeBron πίστεψε στη Liverpool και αγόρασε το 2% των μετοχών αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αποτέλεσμα; Το 2018 του είχε αποφέρει καθαρό κέρδος 32 εκατομμυρίων και ένα χρόνο αργότερα 43 εκατομμυρίων. Ο LeBron κατέληξε να γίνει συνέταιρος της Fenway Sports Group και δεν έχασε χρόνο, επενδύοντας αυτή τη φορά στις μετοχές των Boston Red Sox και στο Roush Fenway Racing. Όλα αυτά, όταν νωρίτερα ο LeBron είχε αγοράσει 19 καταστήματα Blaze Pizza και φρόντισε μάλιστα να επενδύσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε αυτά, βλέποντας την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο. Για την ακρίβεια, ο LeBron αυτή την στιγμή είναι στο δρόμο για το πρώτο δις, αν σκεφτεί κανείς πως αυτή την στιγμή αξίζει περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ουσιαστικά ο LeBron James έχει αποδείξει σε όλους πως όχι μόνο ξέρει να βγάζει λεφτά, αλλά έχει βρει και τους ιδανικούς τρόπους επένδυσης για να βγάλει ακόμα περισσότερα. Είναι βέβαιο πως βρίσκεται στη σωστή τροχιά και το μόνο που μένει είναι να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει. Αν ωστόσο σκεφτεί κανείς πως ο LeBron δεν έβρισκε ποτέ όρια που δεν μπορούσε να ξεπεράσει, το μέλλον του διαγράφεται εξαιρετικό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved