Getty Images | Kevin Winter Jimmy Kimmel, δείξ' τους ότι η παρουσίαση των Όσκαρ είναι για αρχόντους

Μια ματιά στον οικοδεσπότη της φετινής τελετής.

Όσοι παρακολουθούν τα Όσκαρ κάθε χρόνο το ξέρουν καλά: ο οικοδεσπότης ή η οικοδέσποινα, δεν είναι απλά μία ωραία φάτσα που έρχεται να ταιριάξει με το gala της βραδιάς. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι ο άνθρωπος που θα κρατήσει όλο το σώου. Που θα είναι ευγενής, που δεν θα υπερβάλλει και που το χιούμορ και η πλάκα θα εντάσσονται σε τέτοια χρονικά διαστήματα, που θα κρατούν τους καλεσμένους ξύπνιους χωρίς να τους κάνουν να βαριούνται. Αυτό προστάζει η τεχνική του οικοδεσπότη στα Όσκαρ, ώστε να κυλήσει άρτια η πολύωρη αυτή βραδιά. Κάτι που το λες και βαρετό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο o Jimmy Kimmel θα είναι ο ιδανικός οικοδεσπότης για την βραδιά.

c825b3ce a094 4e4f be55 0e8f18ffdce3

Ο άρχοντας της νύχτας

Είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η εκπομπή δεν προβάλλεται με κάποιον τρόπο στην ελληνική τηλεόραση. Μπορεί η γενική ιδέα που έχουμε για όλα αυτά τα σώου να εκφράζονται με λέξεις όπως «τοκ σόου» και «αμερικανιά» αλλά είναι πολύ, πολύ, λάθος ορολογία. Το σώου του Jimmy είναι σαν και τον ίδιο. Απρόβλεπτο. Είναι ο τύπος που μπορεί να ξεκινήσει να συζητά για το πόσο αποτυχημένος υπήρξε ο Arnold ως Κυβερνήτης και στην συνέχεια να τον έχει ως καλεσμένο-έκπληξη βάζοντας τον να κάνει μπρα-ντε-φερ με το κοινό. Είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Jason Momoa του Frontier στο πλατό, ώστε να τον ποτίσει με μπίρες και να τον βάλει να πετάει τσεκούρια σε στόχους. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα κατορθώματά του.

Ο Jimmy ξεχωρίζει για τα ευφάνταστα παιχνίδια, τις χοντρές πλάκες που κάνει στους καλεσμένους του (σ.σ.: πρέπει να googlaρεις το «δούλεμα» του Matt Damon), αλλά και την ιδια στιγμή για την ορθή άποψη που έχει για την επικαιρότητα γύρω του. Είναι σίγουρα ένας διασκεδαστής. Αλλά που ξέρει να σέβεται την νοημοσύνη του κοινού του. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πως να χειριστεί τους celebrities. Από τον Brad Pitt μέχρι τον Barack Obama, ολες οι διάσημες προσωπικότητες της Αμερικής έχουν περάσει από το «Jimmy Kimmel Live!».

1C5716404 g ent 130125 kimmel damon 02

Η μεγάλη βραδιά του Kimmel

Η αλήθεια είναι πως ο Kimmel δεν έπαιρνε με καλό μάτι την παρουσίαση των Όσκαρ. «Θα φοβόμουν κατά πόσο ο κόσμος μπορούσε να αντιληφθεί το χιούμορ μου» είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξη του σε περιοδικό. Όμως αν μας έμαθε κάτι η «θητεία» του Seth McFarlane (σ.σ.: ο δημιουργός του Family Guy) στα Όσκαρ, είναι πως η βραδιά έχει χώρο ακόμη και για τους πιο περίεργους και αλλοπρόσαλλους τύπους. Ο Kimmel όμως δεν είναι τόσο αλλοπρόσαλλος όσο ο McFarlane, ούτε υπερβολικά διπλωμάτης όπως η Ellen DeGeneres. Είναι μία ομάδα μόνος του. Είναι ένα καλό παιδί που ξέρει πότε να κρατήσει τους τύπους και πότε να κάνει τον κόσμο να πεθάνει στο γέλιο.

Αυτή η νοοτροπία του και η ισορροπία που επιλέγει να διατηρεί, είναι πιθανότατα οι λόγοι που έχει παρουσιάσει δύο φορές τα βραβεία Emmy. Γιατί βαθιά μέσα του, ο Kimmel δεν θέλει τα Όσκαρ -τα οποία θα προβληθούν σε 225 περίπου χώρες- να αποτελέσουν ένα μεγάλο τσίρκο που θα θυμίζει σώου. Όχι. Θα θέλει να περάσει μηνύματα, να προβληματίσει, να πει τ’ αστεία του (ναι, γιατί όχι;) και στο τέλος της βραδιάς να έχει αφήσει την φήμη ενός καλού οικοδεσπότη που μεν δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό, αλλά δεν έγινε καραγκιόζης για ν’ ανεβούν τα νούμερα.

 

 

Το μόνο σίγουρο, είναι πως ο Kimmel δεν θα αρέσει σε πολλούς. Είναι ένας άνθρωπος που αν και σώουμαν σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα χωρίς φόβο και μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Αμερική αναμένεται να δούμε πολλά σκετς που θα παρουσιάζουν τα δρώμενα των ημερών. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα πει, αλλά να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μετατρέψει τα social media σε πεδίο μάχης.

Ωραίος τύπος πάντως. Και του πάει και το κοστούμι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved