6 κανόνες για το κοστούμι σου

Ακόμη και αν δεν παρευρεθείς ποτέ στα Όσκαρ.

Η 89η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και ηθοποιοί, σκηνοθέτες και φιλμ, ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Και ωραία όλα αυτά γιατί φέτος έχουμε πολλές ταινίες που αξίζουν μία θέση στο πάνθεο. Εκτός όμως από τα σενάρια, τις σκηνοθεσίες και την υποκριτική, το ντύσιμο της ημέρα των Όσκαρ είναι μία κατηγορία μόνο του. Δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο προσεγμένοι και καλοντυμένοι μπορούν να είναι οι άντρες. Και ας μοιάζουν όλοι με πιγκουίνοι.

Γιατί το κοστούμι αδέρφια, έχει τον δικό του κανόνα. Και κάποια στιγμή, η ανάγκη θα σε κάνει να το φορέσεις. Και όχι απαραίτητα μόνο για τον γάμο σου.  Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα πας στα Όσκαρ για να φορέσεις σμόκιν, αλλά η ιεροτελεστία του κοστουμιού επιβάλλει ότι υπάρχουν κάποια must που καλείσαι να τηρήσεις. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεγάλη. Γιατί αν τελικά πρέπει να το φορέσεις, κοίτα να το κάνεις σωστά.

Best Actor Leonardo DiCaprio Photo Credit Richard Harbaugh cA

1. Το παντελόνι είναι στενό, καταλήγει στους 18-20 πόντους σε φάρδος και ίσα που ακουμπάει στο παπούτσι. Διαφορετικά είτε θα λερώνεις τα μπατζάκια σου, είτε θα δείχνεις πως «μπήκες στο πλύσιμο».

2. Το σακάκι πρέπει να έχει στενά μανίκια. Αν το προσέξεις, θα δεις ότι πρόκειται για το καλύτερα κρυμμένο σημείο της κομψότητας. Τα περισσότερα κοστούμια που φοράμε είναι φαρδουλά στα μανίκια. Όσο για το μήκος τους, σταματάει αυστηρά δύο-τρία δάχτυλα πάνω από τον καρπό, όταν λυγίζεις τους αγκώνες σε ενενήντα μοίρες. Και πάντα πρέπει φαίνεται το πουκάμισο, ακόμα και όταν έχεις τα χέρια κάτω.

160228191813 oscars red carpet 2016 sam smith super 916

3. Οι ραφές πάνω από τα μπράτσα δεν κατεβαίνουν προς τα κάτω, στέκονται ακριβώς στην ένωση ώμου και μπράτσου. Αν δεν σου κάθεται ακριβώς σε αυτό το σημείο, μην στεναχωριέσαι, μαζεύεται.

4. Εννοείται ότι το κοστούμι πρέπει να είναι μεσάτο. Για να το καταλάβεις, όταν το κουμπώσεις, θα πρέπει να χωράνε μόνο δύο δάχτυλα ανάμεσα στην κοιλιά σου και το σακάκι.

5. Αν θέλεις να συνδυάσεις το κοστούμι με γιλέκο, θυμήσου πως το μάκρος του δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνάει το ύψος της ζώνης σου. Το τελευταίο κουμπί του, δεν το κουμπώνεις ποτέ.

oscars red carpet 1161 eddie redmayne superJumbo v2

6. Στην περίπτωση που θέλεις να αντικαταστήσεις την γραβάτα με παπιγιόν, υπάρχει μόνο το μαύρο και το σκούρο μπλε. Οτιδήποτε άλλο θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τον χρωματισμό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved