Η ιστορία πίσω από μία φαινομενικά υπέροχη σκηνή στο James Bond: Die Another Day αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ναι, όλοι γνωρίζουμε τη θεά Halle Berry και όλοι ξέρουμε σε τι ταινίες έχει παίξει, ταινίες σταθμούς για την δεκαετία του ’90 και των 00's. Οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε κολλημένοι με τον James Bond και τις ταινίες του τη θυμόμαστε στο Die Another Day και κυρίως εκείνη την σκηνή με το μπικίνι.

Η σκηνή ξεκινάει με τον Pierce Brosnan να αράζει κύριος στο μπαρ της παραλίας και να κάνει μπανιστήρι με τα κιάλια την θεσπέσια Halle Berry η οποία αναδύεται σαν θεά του ωκεανού από το νερό. Κάπου εκεί σκάνε τα βιολιά κι αρχίζει το James Bondικό καμάκι. «Magnificent view» λέει ο Βond και πάει λέγοντας. Όσοι έχουν δει την ταινία ξέρουν.

Ποιο είναι όμως το θέμα; Για να γυριστεί αυτή η κατά τα άλλα υπέροχη σκηνή η κυρία Halle Berry τράβηξε τα μύρια όσα που φυσικά δεν αποτυπώθηκαν στιγμή στην κάμερα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και τρομερή ηθοποιός.

 

 
 

Τι ακριβώς όμως έγινε;

Η ίδια έχει αναφέρει για τη συγκεκριμένη σκηνή: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν να δείχνω σαν το νερό να ήταν ζεστό. Έπρεπε να φαίνεται πως περνάω υπέροχα σε εκείνα τα νερά, την ίδια στιγμή που στην ουσία πάγωνα στην κυριολεξία από το κρύο».

Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο αλλά η σκηνή είναι τόσο καλογυρισμένη που φυσικά κανείς από εμάς δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο, δηλαδή πως το νερό ήταν όχι απλά κρύο αλλά παγωμένο.

 

 
 

Μπορεί να φαίνεται πως η Agent Jinx περνάει τέλεια μέσα στη θάλασσα αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε το περιοδικό Vogue μιλάει για τη σκηνή. Πλέον στα 55 της χρόνια όλα της φαίνονται σαν μία αστεία ανάμνηση.

Πόσες ταλαιπωρίες πια για τον James Bond;

«Είχαμε δοκιμάσει δεκάδες μπικίνι αλλά και ζώνες εκείνη την ημέρα» συνεχίζει η Halle Berry. Στην κάμερα όλα φαίνονται πολύ φυσικά, με το πορτοκαλί της μπικίνι και την άσπρη ζώνη με το μαχαίρι, είναι λες και από πάντα η Halle Berry ήταν η Agent Jinx. Για να βγει όμως αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα το crew της ταινίας μελέτησε για μέρες τη συγκεκριμένη σκηνή. Φυσικά πλέον έχει μείνει στην ιστορία.

 

 

«Γνωρίζαμε όλοι πως παίζαμε σε μία ταινία του Bond κι έτσι όλες οι σκηνές έπρεπε να είναι τρομερά αθάνατες μέσα στο χρόνο. Είμασταν μέρος ενός πράγματος που θα ζούσε για πολλά πολλά χρόνια μετά από εμάς» λέει η Halle Berry.

Φυσικά η Agent Jinx γύρισε τη σκηνή όπως έπρεπε για μία ταινία του James Bond, έτσι κι άλλιώς όλοι γνωρίζουμε την αγάπη της για τα μπικίνι ακόμη και σήμερα.

Δες εδώ σκηνές από την ταινία:

   

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved