INTIME Ένας ημιτελικός κόντρα στην υπεροψία

Το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» ταιριάζει ταμάμ απόψε για την Εθνική Ελλάδος.

Κλισέ μεν το «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» ωστόσο ποιος είπε ότι τα κλισέ δεν έχουν βάση. Ειδικά στον αποψινό ημιτελικό των Play Off του Nations League κόντρα στο Καζακστάν στην OPAP Arena, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, ούτε και σιγουράκια που να μας πηγαίνουν απευθείας στον τελικό κόντρα στην Γεωργία (αν υποθέσουμε ότι θα περάσει κόντρα στο Λουξεμβούργο).

 

Το απρόβλεπτο είναι το μεγάλο όπλο του Καζακστάν.

Άλλωστε όπως έχει δείξει η ιστορία, όταν υποτιμάς κάποιον αντίπαλο και δεν τον σέβεσαι, τότε του δίνεις πάτημα για να μην σε σεβαστεί ο ίδιος. Πριν μια εικοσαετία για παράδειγμα, ένα αουτσάιντερ τα έβαλε αθόρυβα κόντρα στα μεγαθήρια, άπαντες το ήθελαν για αντίπαλο και τελικά πήγε μέχρι τέλους στη διοργάνωση με το τρόπαιο. Και εννοείται ότι μιλάμε για την Εθνική μας Ομάδα στο Euro 2004.

Σαφώς και δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι δικαιώνει τους τολμηρούς, τιμωρώντας πάνω από όλα τους υπερόπτες.

Πρώτα το Καζακστάν, μετά ο τελικός

Εν ολίγοις, για να έχει φτάσει το Καζακστάν μέχρι την ημιτελική φάση, σίγουρα δεν είναι αμελητέα ποσότητα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας. Ιδίως οι παίκτες μας. Αν κάποιος έχει το «πρέπει» στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτός είναι η Εθνική Ελλάδος και το Καζακστάν δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το εκμεταλλευτεί.

 

 

Μπορεί να ξεχάσαμε την εποχή που πηγαίναμε σε κάθε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, όπως Μουντιάλ ή Euro, στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε και πάλι την ιστορία. Αλλά αυτό θα γίνει βήμα-βήμα, όπως συνέβαινε σε κάθε ματς στην μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας του Πογιέτ.

Αν το μυαλό θα είναι κόντρα στο Καζακστάν και δεν ταξιδεύει στον τελικό της 28ης Μαρτίου (μάλλον) κόντρα στη Γεωργία, τότε θα έχουμε πάρει το πρώτο ντέρμπι της βραδιάς. Αυτό κόντρα στην υπεροψία. Ύστερα θα απομένει μόνο το Καζακστάν. Μετά τις 21:45 θα ξέρουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved