Assosiated Press Το «αίνιγμα» του Καζακστάν που καλείται να λύσει η Εθνική Ελλάδος

Ερώτημα προς Γκουστάβο Πογιέτ: Πώς «ξεκλειδώνεις» μια ομάδα που δεν θέλει να δεχτεί γκολ;

Στο ποδόσφαιρο το θέαμα και η ουσία πολλές φορές είναι δύσκολο να συνδυαστούν, στην περίπτωση όμως της Εθνικής Ελλάδος του Γκουστάβο Πογιέτ, φαίνεται πως αυτός ο συνδυασμός γίνεται πραγματικότητα. Αν σκεφτούμε άλλωστε πως το ελληνικό ποδοσφαιρικό DNA έφερνε πάντα πρώτο το στοιχείο της άμυνας και μετά όλα τα άλλα, καταλαβαίνουμε πως σε αυτή την Εθνική που διεκδικεί στο άτυπο Final 4 του Nations League την πρόκριση στο Euro 2024, το mentality έχει αλλάξει και πλέον μπαίνει με διάθεση να κάνει παιχνίδι, παρά να περιμένει να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά της δοθούν.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο αυριανό (21/3) παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν.

 

 

Τι κάνεις όμως απέναντι σε ομάδα-γρίφο;

Στην «OPAP Arena», το όνομα Καζακστάν μπορεί να μην τρομάζει, ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ και διεκδικεί πρόκριση, κάτι σημαίνει. Για όσους αισθάνονται ότι οι Καζάκοι αποτελούν ομάδα-αίνιγμα, δεν πέφτουν καθόλου έξω.

Η νύχτα που όλη η Ελλάδα σιχτίρισε με τον Πέτερ Σμάιχελ

Και μόνο από το γεγονός ότι ο προπονητής της, Μάγκομεντ Αντίεφ, ότι θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει για κεντρικό αμυντικό τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του, Μπαχτιόρ Ζαϊνουντίνοφ της Μπεσίκτας, στη θέση του καλύτερους στόπερ του ρόστερ Νουραλί Αλίπ -δεν παίζει λόγω καρτών- είναι ένα σκληρό αίνιγμα.

 

 

Η ουσία είναι ότι ο κόουτς Αντίεφ γνωρίζει καλά την δυναμική του ρόστερ, ξέρει πώς να χτυπήσει τον αντίπαλο και να πάρει το αποτέλεσμα, ενώ μπροστά στο δίλημμα «επίθεση ή μηδέν παθητικό», η απάντησή του ήταν «το Καζακστάν θα πετύχαινε πέντε γκολ περισσότερα αλλά θα δεχόταν και δέκα περισσότερα, ενώ θα κατακτούσε έξι βαθμούς λιγότερους». Εν ολίγοις, οι διαδρόμοι θα είναι κλειστοί και οι αντίπαλοί μας θα παίξουν την τέχνη της αντεπίθεσης. Και αυτό μόνο του, σε συνδυασμό με το ότι ήδη έχουν πιάσει το ταβάνι τους, τους κάνει πολύ επικίνδυνους. 

Με λίγα λόγια, το Καζακστάν έρχεται με πλάνο αύριο στην Νέα Φιλαδέλφεια, έτοιμο να βάλει έναν τεράστιο γρίφο στην «γαλανόλευκη». Θα μπορέσει να τον «ξεκλειδώσει» η ομάδα του Πογιέτ; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved