Assosiated Press Ο Μπόμπι Νάιτ δεν πετούσε μόνο καρέκλες

Το εκρηκτικό ταπεραμέντο, μάλλον, θα επισκιάζει πάντα την μπασκετική του ευφυΐα.

Για όσους βλέπουμε μπάσκετ, είμαστε συνηθισμένοι στις εκρήξεις των προπονητών προς τους παίκτες τους όταν κάνουν κάποιο λάθος. Μην το πάμε μακριά, ειδικά οι Σέρβοι (Ομπράντοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βουγιόσεβιτς και παλιότερα ο Ίβκοβιτς) αλλά και οι Έλληνες (βλ. Γιάννης Ιωαννίδης ή Γιώργος Μπαρτζώκας) ακόμα τρομοκρατούν το κοινό του ΝΒΑ στη σκέψη ότι μπορεί κάποια στιγμή να βιώσουν ανάλογα time out.  

 

 

Βέβαια, ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ ήταν ένας κόουτς, μια κατηγορία μόνος του σε επίπεδο νεύρων και εκρήξεων, που όμως κατάφερε να αφήσει εποχή με τα κατορθώματά του στους πάγκους. Αυτός ήταν ο Μπόμπι Νάιτ.

 

 

Δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τα νεύρα του

Εδώ που τα λέμε 46 χρόνια προπονητικής καριέρας γεμάτα δόξα και ύμνους στο Κολεγιακό μπάσκετ στις ΗΠΑ δεν τα λες και αμελητέα.

Μιλάμε άλλωστε για τον άνθρωπο που οδήγησε τους Ιντιάνα Χούζιερς σε τρία πρωταθλήματα NCAA, ένα πρωτάθλημα National Invitation Tournament (NIT) και 11 πρωταθλήματα Big Ten Conference, ενώ μεγάλο του κατόρθωμα αποτελεί η αήττητη πορεία της ομάδας στη regular season το 1975–76. Το όνομά του ανήκει στο Hall of Fame, ενώ το 1984 κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ήταν μόλις ένας από τους τρεις προπονητές που κατάφεραν να κερδίσουν από έναν τίτλο NCAA, έναν τίτλο NIT κι ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Μαζί όμως με τις στιγμές δόξας μέσα στο παρκέ, ο Μπόμπι Νάιτ ήταν ένας από τους λίγους προπονητές στην ιστορία που αν πατήσεις τη λέξη «highlights» δίπλα στο όνομά του, έχεις όντως να δεις πολλά.

Έτσι γιόρτασε το Halloween ο Σακίλ Ο' Νιλ και ακόμα γελάμε.

Ο λόγος; Τα άπειρα νευράκια του.

 

 

Εκρηκτικός με το παραμικρό, ατελείωτα βρισίδια σε παίκτες και διαιτητές, ατελείωτο thrash talking σε αντιπάλους, με το πέταγμα της καρέκλας από τον πάγκο να αποτελεί σήμα κατατεθέν του.

Στο ατελείωτο αυτό παλμαρέ «στολιδιών» του, συγκαταλέγονται η προσπάθεια στραγγαλισμού του πρώην παίκτη στην Ιντιάνα, Νιλ Ριντ, το γυάλινο ποτήρι που εκσφενδόνισε σε μια γραμματέα, ενώ είχε απειλήσει να ξυλοκοπήσει το αφεντικό του στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, Κλάρενς Ντόνιγκερ. Δεν τα λες και λίγα.

Τα νευράκια και εκρήξεις από τη μία, η μπασκετική του ευφυΐα και οι τίτλοι από την άλλη είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν κάνει τον Μπόμπι Νάιτ αυτό που είναι σήμερα. Ένας μύθος.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved