associated press Μπορεί το NBA να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία;

Τα πετροδόλαρα δείχνουν ικανά να μεταφέρουν την «χρυσόσκονη» του NBA στην αραβική χερσόνησο.

Τα λιγουρεύεστε; Ρητορικό το ερώτημα για τα πετροδόλαρα που μοιράζουν σαν καραμέλες οι Σαουδάραβες. Όταν το χρηματοκιβώτιο του κρατικού επενδυτικού fund (PIF) της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει, τότε τα πάντα είναι πιθανά. Από τότε που οι Σαουδάραβες αποφάσισαν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, όλα περιστρέφονται γύρω από το Βασίλειο της αραβικής χερσονήσου. Έχουν αγοράσει το 80% των μετοχών της Νιούκαστλ, έχουν αποκτήσει το 75% των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του εγχώριου πρωταθλήματος και μεταξύ άλλων έχουν φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Καρίμ Μπενζεμά, τον Ρούμπεν Νέβες και τον Καλιντού Κουλιμπαλί. Προσπάθησαν να φέρουν τον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Εμπαπέ αλλά ανεπιτυχώς.

Η πρόταση που έκαναν στον Γάλλο superstar της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν μυθική. Σε βαθμό που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αστειευόμενος έστειλε το δικό του μήνυμα στους Σαουδάραβες. «Αλ-Χιλάλ, μπορείς να πάρεις εμένα. Μοιάζω στον Εμπαπέ», έγραψε στο Twitter ο δικός μας Giannis, αλλά είμαστε σίγουροι πως αστειεύτηκε; Διότι μετά το ποδόσφαιρο, όλο και φουντώνουν τα σενάρια πως οι πετρελαιάδες ετοιμάζονται να επενδύσουν και στο μπάσκετ.

Την σκυτάλη από τον Greek Freak πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Ντρέιμοντ Γκριν εκδηλώνοντας επίσης το ενδιαφέρον τους. «Υπάρχει πρωτάθλημα μπάσκετ, σωστά; Δε νομίζω ότι το μελάνι στο συμβόλαιό μου έχει στεγνώσει ακόμα», έγραψε ο Γκριν στο Twitter.

Ναι, κύριε Γκριν. Υπάρχει πρωτάθλημα μπάσκετ στη Σαουδική Αραβία και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη Σαουδική Basketball League συμμετέχουν 12 ομάδες που οικονομικά υποστηρίζονται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της χώρας. Το ποσό εκτιμάται στα 640.000.000 δολάρια, ποσό καθόλου αμελητέο. Βασικά οι Σαουδάραβες έχουν όλο το χρήμα για να προσελκύσουν αθλητές από το μαγικό κόσμο του NBA. Το μόνο που λείπει είναι η διάθεση.

Αρκεί ένας κούκος να φέρει την «Αραβική Άνοιξη» του ποδοσφαίρου;

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες επενδύσεις σε αθλητές και εκδηλώσεις, όπως η μεταγραφή του Κριστιάνο και το τουρνουά γκολφ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved