associated press Η PSG έχει βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά από τον Messi

Ο «ψύλλος» έγινε «Μεσσίας» για τον σύλλογο από το Παρίσι και όλοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Το καλοκαίρι του 2021 το Παρίσι φόρεσε τα καλά του. Η πόλη του Φωτός υποδέχθηκε τον «Μεσσία» από τη Βαρκελώνη. Ο Lionel Messi έβαλε την υπογραφή του σ’ ένα αυτοκρατορικό διετές συμβόλαιο με την PSG, αφήνοντας για πρώτη φορά την θαλπωρή της Barcelona. Την ομάδα με την οποία ανδρώθηκε, έγινε είδωλο και κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Η συμφωνία ανάμεσα στον Αργεντινό superstar και τους Παριζιάνους ήταν για ένα συμβόλαιο 70.000.000 ευρώ. Ποσό εξωφρενικό ακόμη και για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Λίο Μέσι: Η ξεχωριστή πορεία ενός θρύλου σε ένα υπέροχο βίντεο

Κάποιοι πίστεψαν ότι δε θα τα βγάλει τα λεφτά του. Τελικά έκαναν ένα τεράστιο λάθος.  Ο Messi σκόραρε 11 φορές και έδωσε 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και ενώ μας έχει συνηθίσει σε υψηλότερες πτήσεις, αυτό που συνέβη έξω από τους αγωνιστικούς χώρους δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Economista, η συμφωνία με τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας έχει αποφέρει 700.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

 

 

Στον έναν χρόνο που έχει συμπληρωθεί από την έναρξη της συνεργασίας, η PSG αύξησε τη ροή εσόδων της κατά 13% από προσοδοφόρες συμφωνίες χορηγίας. Επώνυμες εταιρείες όπως η Dior, η GOAT και η PlayBETR έχουν... ζεστάνει το ταμείο ενώ τα κρυπτονομίσματα του συλλόγου έχουν διπλασιαστεί και ξεπερνούν τα 300.000.000 ευρώ. Ο σύλλογος του Παρισιού έχει πουλήσει 1.000.000 φανέλες μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, με το 60% από αυτές να γράφουν «Messi 30» στην πλάτη. Σύμφωνα με τον Marc Armstrong, Διευθυντή Μάρκετινγκ της PSG, θα μπορούσαν να έχουν πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερες φανέλες, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά.

Ρε συ Μέσι, μήπως λιώνεις κάθε βράδυ με το "Narcos";

«Η ζήτηση έχει αυξηθεί μεταξύ 30% και 40% και αυτό που πραγματικά μπορεί να τη σταματήσει είναι η προσφορά. Όταν συμβαίνει μια μεταγραφή αυτού του μεγέθους, ο Ronaldo στη Manchester United για παράδειγμα, μπορεί να σκεφτείς ότι θα τον πληρώσουν πουλώντας φανέλες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Δεν μπορείς να φτιάξεις πολλές επιπλέον φανέλες. Η συμφωνία πρόκειται να εγγυηθεί κάποιες ελάχιστες φανέλες ακόμα, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τη ζήτηση για τις φανέλες του Μέσι. Φτάσαμε στο ταβάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ισπανική Marca.

 

 

Αυτή τη στιγμή η PSG βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο γαλλικό πρωτάθλημα, όντας αήττητη, ενώ βρίσκεται επίσης στην κορυφή του ομίλου της στο Champions League. Ο Αργεντινός superstar φαίνεται έτοιμος για μία δυνατή χρονιά έχοντας 8 ασίστ και 6 γκολ σε 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια ο ίδιος έχει το βλέμμα του στραμμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον μοναδικό τίτλο που δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved