associated press Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην «χρυσή» λίστα του Forbes

Βρίσκεται στην 10άδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη και ετοιμάζεται να κατακτήσει κι αυτήν την κορυφή.

Είναι ο λόγος για να ξενυχτήσεις και να πας την επόμενη μέρα στο γραφείο άυπνος και με ελαφρύ hangover. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο δικός μας Γιάννης, υπερασπίζεται τον τίτλο του πρωταθλητή του NBA κόντρα στους Σέλτικς, σε μία σειρά που κανείς δε θέλει να τελειώσει. Το παιδί από τα Σεπόλια έχει γίνει ο απόλυτος superstar και στο Μιλγουόκι ζουν και αναπνέουν για την πάρτη του. Κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή του γίνεται αμέσως είδηση και κάνει περήφανη την Ελλάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

 

 

Το παιδί που πέρασε ζόρικα παιδικά χρόνια πλέον δεν έχει να προβληματίζεται για το αν θα βρει το ψυγείο του άδειο ή γεμάτο. Είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη και βρίσκεται στην 10άδα της λίστας του Forbes. Ο «Greek Freak» έχει έσοδα ύψους 80.9 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα 39.9 από αυτά να προέρχονται από το συμβόλαιό του με τους Bucks και τα υπόλοιπα από χορηγικές συμφωνίες.

 

 

 

Ο Έλληνας superstar βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας, με τον Λιονέλ Μέσι να φιγουράρει στην πρώτη θέση για το 2021 με έσοδα περίπου 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατάφερε να εκθρονίσει τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ που πέρυσι ήταν στην κορυφή της λίστας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν βρίσκεται καν στην 10άδα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 75 εκατομμύρια του Μέσι προέρχονται από το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν και τα 55 εκατομμύρια από τις συμφωνίες με Adidas, Pepsi Cola και Budweiser.

 

 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 121,2 εκατομμύρια δολάρια και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τρίτος και όχι καταϊδρωμένος με 115 εκατομμύρια δολάρια. Τα 60 εκατομμύρια του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή προέρχονται από το συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα 55 εκατομμύρια από χορηγίες όπως η Nike.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα στη λίστα του «Forbes»:

  1. Λιονέλ Μέσι (130 εκατ. δολάρια)
  2. ΛεΜπρόν Τζέιμς (121.2 εκατ. δολάρια)
  3. Κριστιάνο Ρονάλντο (115 εκατ. δολάρια)
  4. Νεϊμάρ (95 εκατ. δολάρια)
  5. Στεφ Κάρι (92.8 εκατ. δολάρια)
  6. Κέβιν Ντουράντ (92.1 εκατ. δολάρια)
  7. Ρότζερ Φέντερερ (90.7 εκατ. δολάρια)
  8. Κανέλο Άλβαρεζ (90 εκατ. δολάρια)
  9. Τομ Μπρέιντι (83.9 εκατ. δολάρια)
  10. Γιάννης Αντετοκούνμπο (80.9 εκατ. δολάρια)


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved