Assosiated Press Το «αντίο» του Λεβαντόφσκι αλλάζει ξανά το χάρτη

Αποχωρεί από την Μπάγερν και όλα μοιάζουν διαφορετικά. Δικαίως.

Δεν ξέρω αν είναι παιχνίδι της μοίρας κάθε χρόνο από το «αντίο» του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, η ουσία είναι πάντως ότι για μια ακόμα φορά έχουμε αρκετούς λόγους να περιμένουμε την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν με μεγάλη αγωνία. Το «αουφίντερζεν» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν Μονάχου μπορεί να μην έχει ακόμα οριστική ανακοίνωση, ωστόσο όπως όλα δείχνουν μοιάζει ακόμα πιο «βάρβαρη» από εκείνη του Μέσι το περασμένο καλοκαίρι. Γιατι μπορεί ο Αργεντινός να ήταν παίκτης-σημαία για την Μπαρτσελόνα, το ίδιο όμως συμβαίνει και στην Μπάγερν με τον «Λέβα». Είναι το Α και το Ω της και η αποχώρησή του αλλάζει πραγματικά τις ισορροπίες. Όχι μόνο της Μπουντελίγκα, αλλά ολόκληρου του ποδοσφαιρικού χάρτη.

 

 

Μετά και την είδηση που τάραξε τα ποδοσφαιρικά «νερά» και φίλαθλος των «μπλαουγκράνα» να είσαι -στην οποία και φημολογείται ότι «έκλεισε» για του χρόνου- είναι δεδομένο ότι απορείς για το «αύριο» των πρωταθλητών Γερμανίας.

 

 

Περιμένουμε την επόμενη σεζόν από τώρα

Όπου και αν πάει τελικά ο «Λέβα», αυτομάτως προσθέσει τουλάχιστον +25 γκολ (μάλλον λίγα λέμε) σε επίπεδο πρωταθλήματος καθώς γνωρίζει την τέχνη του γκολ όσο κανείς. Αν αγγίξει την μπάλα εντός περιοχής μόνο ο ίδιος μπορεί να αστοχήσει και όχι να το πιάσει αντίπαλος τερματοφύλακας. Δεν χρειάζεται όμως να πούμε κάτι για την αξία του Πολωνού στράικερ που έχει υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο με το «Χρυσό Παπούτσι» αλλά μας ανησυχεί το αν θα ακολουθήσει την ίδια οδό με αυτή του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δηλαδή να αποτελέσει «σκιά» του εαυτού του αν και η λογική λέει ότι όπου και αν πάει θα βρει χώρο για να προκαλέσει τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. 

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και χρόνια περιμέναμε από τον Λεβαντόφσκι να επιχειρήσει να δοκιμάσει εκτός Μπουντεσλίγκα σε Αγγλία ή Ισπανία, ίσως επειδή έτσι είναι ο μόνος τρόπος να τον σεβαστούν στη FIFA και να του δώσουν τη Χρυσή Μπάλα (Ballon d’ Or) που τόσο αξίζει.

Θυμηθείτε όλοι τι έγινε φέτος.

 

Στην Μπαρτσελόνα (εφόσον αληθεύουν οι φήμες) μπορεί να μην δουν το Έρλινγκ Χάαλαντ στη Βαρκελώνη (χωρίς να αποκλείουμε κάτι) ωστόσο και μόνο στην προοπτική ο μεγάλος αντίπαλος που λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης να ετοιμάζεται να κλείσει τον Κιλιάν Εμπαπέ, τότε μια αίσθηση ανακούφισης και υπερηφάνειας επιστρέφει στο Καμπ Νόου που ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει να «επιστρέφει» από τη μέρα που ανέλαβε ο Τσάβι.

Στην Μπάγερν Μονάχου ακόμα υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν είναι οριστικό και ο Λεβαντόφσκι δεν έχει πάρει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις για την επόμενη μέρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το «κανόνι» της Πολωνίας θα αγωνίζεται εκτός Μπουντεσλίγκα. Μετά από 8 χρόνια στο Μόναχο και συνολικά 12 στη Γερμανία, έχοντας κατακτήσει κάθε τίτλο, δημιουργώντας ξεχωριστά ρεκόρ που μόνο αυτός μπορεί να σπάσει, ήταν ο μόνος δρόμος που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

 

 

Αν του λείπει κάτι, αυτό είναι η Χρυσή Μπάλα. Και ως παίκτης της Μπαρτσελόνα μάλλον έχει περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved