Assosiated Press Hamilton vs Verstappen: Το φινάλε που μας άξιζε

Όλα κρίνονται στο Abu Dhabi. Ποιος θα είναι ο θριαμβευτής της φετινής περιόδου στη Formula 1;

Εδώ είμαστε λοιπόν,  μία στροφή πριν από το φινάλε, μια πίστα και έναν θρόνο που δεύτερος δεν χωρά. Η φετινή μάχη για την πρωτιά της Formula 1 ήταν πραγματικά αυτό που χρειαζόμασταν, μια μόνιμη πάλη μεταξύ Hamilton και Verstappen που σφάζονται κυριολεκτικά για τη λεπτομέρεια και αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο Grand Prix του Abu Dhabi

Εκεί όπου μια νίκη σημαίνει και τίτλο.

 

 

Ποιος να το περίμενε;

Η αλήθεια είναι πως όταν κάναμε τις προβλέψεις μας για τη φετινή πορεία της Formula 1, παρατηρώντας τους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν όπου Hamilton και Verstappen είχαν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση έκαστος, περισσότερο είχαμε εστιάσει στο ξεπέταγμα της McLaren και του ελπιδοφόρου Lando Norris, παρά στην μάχη των δύο. Ίσως επειδή δεν πιστεύαμε ότι ο Verstappen θα μπορούσε να παραμείνει σταθερός μέχρι την τελευταία κούρσα απειλώντας με εκθρόνιση τον Hamilton. Τελικά τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε ο Βρετανός να είναι αυτός τελικά που κυνηγάει και όχι ο Ολλανδός.

Κάποια στιγμή μάλιστα με βάση τις επιδόσεις της Red Bull Racing αλλά και την οδήγηση του Verstappen, ο Ολλανδός θα λέγαμε ότι είχε πάρει για τα καλά τον αέρα του Hamilton με αποτέλεσμα η φετινή μονομαχία που έχει πάρει πλέον χαρακτήρα προσωπικό, να εξελίσσεται σε μονόδρομο του πιλότου της Red Bull. Ευτυχώς για όλους μας, το θεριό -a.k.a. Hamilton- πληγώθηκε μεν, αλλά δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά.

 

 

Δεν έχουν άδικο όμως όσοι υποστηρίζουν πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, και ο Hamilton αφού δεν απογοητεύτηκε πραγματοποίησε ένα comeback που έκανε ακόμα και τους haters του να τον παραδεχτούν. Τι και αν ξεκινούσε από τελευταίες θέσεις, τι και αν είχε μπροστά του έναν Verstappen που κάνει τα πάντα -κυριολεκτικά- για να του στερήσει το πρωτάθλημα και το ραντεβού του με την ιστορία ως ισόβιο πρωταθλητή στη Formula 1, έκανε τη δική του αντεπίθεση και έδωσε συνεχώς νέους λόγους να τον παρακολουθούμε. Προσφέροντας οδηγική μαγεία έφερε το πρωτάθλημα στα ίσα σηκώνοντας ταυτόχρονα όλο τον κόσμο της F1, και όχι μόνο, στο πόδι για τον αγώνα που θα κρίνει τα πάντα το μεσημέρι της Κυριακής, στο Abu Dhabi.

 

Τελικά υπάρχει ζωή στη Formula 1

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο παράπονο που είχαμε επί χρόνια. Από τη σεζόν που ο Rosberg πήρε τον τίτλο στο νήμα από τον Hamilton, άλλη μάχη σώμα με σώμα δεν είδαμε, παρά μόνο περίπατους του Βρετανού που έδειχνε ότι μπορούσε να το κατακτήσει ακόμα και με την όπισθεν. Μετά από χρόνια αναμονής για το μοιραίο, για ένα μεγάλο συμβάν που θα μας ταρακουνήσει, επιτέλους η Formula 1 πατάει γκάζι στην αδρεναλίνη εν όψει της τελευταίας στροφής και έναν αγώνα που αναμένεται συγκλονιστικός. 

Ένα τέλειο φινάλε σε μια σεζόν με άπειρες συγκινήσεις και πολλούς λόγους για να τη θυμόμαστε.

Επιτέλους σε τελευταίο αγώνα το κύριο μέλημά μας δεν είναι το «αντίο» ενός σπουδαίου, όπως θα γίνει με τον Raikkonen, ή να χειροκροτήσουμε κάποιον νεαρό πιλότο που βάζει τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, αλλά περιμένουμε με κομμένη την ανάσα για την τελευταία καρό σημαία που θα αναδείξει τον τελικό νικητή.

Max Verstappen με 369.5 βαθμούς, Lewis Hamilton με 369.5 βαθμούς, η pole position στον Verstappen, o Hamilton ξεκινάει δεύτερος και περιμένουμε να σβήσουν τα φώτα. Ο νικητής τα παίρνει όλα. Ποιος θα είναι όμως;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved