Η ανθρωπιά επικράτησε στο Newcastle-Tottenham

Όταν το μόνο αποτέλεσμα που έχει σημασία είναι η ανθρώπινη ζωή.

Το τελευταίο διάστημα είναι λογικό όλα τα βλέμματα να στρέφονται πάνω στη Newcastle μετά τη μεγάλη επένδυση των νέων ιδιοκτητών, κάτι που συνέβη και στο κυριακάτικο παιχνίδι εναντίον της Tottenham. Μόνο που όλος ο κόσμος θα θυμάται αυτό το ματς όχι για το σκορ, αλλά για όλα όσα διαδρατίστηκαν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ένας φίλαθλος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια με αποτέλεσμα να διακοπεί η κανονική ροή του αγώνα.

Πέραν του άτυχου φιλάθλου και γενικότερα ενός συμβάντος που μπορεί να κοστίσει μια ζωή, ένα τέτοιο περιστατικό αποτελεί πάντα αφορμή για αναζήτηση της ανθρωπιάς μας ωστόσο πολλές φορές συζητιέται σε τέτοιο γραφικό σημείο, όπου πλέον τα λόγια περισσότερο βλάπτουν παρά εξυμνούν την εξαιρετική στάση όλων όσων αντέδρασαν σωστά και κυρίως ακαριαία προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα. 

 

 

Γιατί βγάζουμε το καπέλο στους Reguilón και Dier    

Πρωταγωνιστές του χορταριού είναι οι παίκτες, όπως αποδεικνύεται όμως δεν έχουν μονάχα εκεί το μυαλό τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αμυντικός της Tottenham, Sergio Reguilón είδε μια σύγχρυση στην κερκίδα, πολλά χέρια σηκωμένα να ζητάνε βοήθεια και έσπευσε στο διαιτητή να διακοπεί το ματς.

Γενικώς έχουμε δει άπειρα περιστατικά στο χώρο του ποδοσφαίρου όπως όταν κάποιος φίλαθλος χρειάζεται βοήθεια, αλλά σπάνια βλέπουμε ολόκληρο αγώνα να σταματάει προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια κατάσταση εκτός αυτού. 

 

 

«Έπρεπε να σταματήσει ο αγώνας, πώς γίνεται να συνεχιστεί με κάποιον να πεθαίνει;» ήταν τα λόγια του παίκτη των φιλοξενούμενων.

Ταυτόχρονα με τον Reguilón, ο συμπαίκτης του Eric Dier έσπευσε προς άνθρωπο του ιατρικού επιτελείου να τρέξει προς την εξέδρα με απινιδωτή προκειμένου να επαναφέρει τον άτυχο άνθρωπο. Τελικώς ο αγώνας διακόπηκε, οι πρώτες βοήθειες προσφέρθηκαν στον άτυχο φίλαθλο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι πλέον υγιής και ύστερα από λίγη ώρα ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

«Το θέμα είναι να υγιής ο άνθρωπος, αυτό έχει σημασία» ήταν τα λόγια του Reguilón μετά τη νίκη της ομάδας του (3-2 για την ιστορία) και δικαίως κέρδισε μαζί με τον Dier τον τίτλο του MVP του αγώνα. 

 

 

Γνωρίζω καλά πως όταν κάποιοι πρωταγωνιστές κάποιου αθλήματος  -καλή ώρα του ποδοσφαίρου- προχωράνε σε μια κίνηση ανθρωπιάς, όπως το καλοκαίρι είχε κάνει ο Simon Kjær στο περιστατικό με τον Christian Ericksen- τότε όλες οι «κλισεδιές» κοσμούν τα ειδησεογραφικά και τα (προσωρινά) λόγια θαυμασμού διαρκώς βγαίνουν στην επιφάνεια. Η μεγάλη αλήθεια είναι ωστόσο ότι μια τέτοια κίνηση χρειάζεται πάντα επιβράβευση, όχι επειδή πρέπει κάποιος να πάρει τα εύσημα ή επειδή μιλάμε για κάτι αφύσικο, αλλά γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει κινήσεις που μπορούν να τον ευαισθητοποιήσουν, κυρίως όμως να του θυμίζουν τι έχει πραγματικά νόημα στην καθημερινότητά μας. Η υγεία μας.

Η Tottenham μπορεί να έφυγε από το γήπεδο νικήτρια, η ανθρωπιά ωστόσο έκανε το γύρο του θριάμβου στο Saint James Park. Μακάρι όλοι να έχουμε λίγο Reguilón και Dier στην ψυχή μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved