Τα τραγούδια των διοργανώσεων: Nelly Furtado ή Bono και Edge;

Το «We are the people» με τη συμμετοχή του Bono και του Edge από τους U2, είναι το επίσημο τραγούδι του Euro 2020. Είναι, όμως, το καλύτερο από όσα έχουμε ακούσει στις προηγούμενες διοργανώσεις;

Από το 1958 χρειάστηκε να περάσουν 34 χρόνια έτσι ώστε να αποκτήσει και το – εκάστοτε – Euro το δικό του τραγούδι/ύμνο. Όσο προχωρούσαν τα χρόνια και το ποδόσφαιρο γινόταν μέρος της βιομηχανίας του θεάματος, ήταν λογικό να απογειωθούν και να χρησιμοποιηθούν όλα τα «εργαλεία» που θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον του κόσμου και θα έφερναν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό συνέβαινε από το 1962 και τη Χιλή, όμως, στην Ευρώπη χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1992 για να δούμε το πρώτο Euro με το δικό του τραγούδι. Ο ύμνος της διοργάνωσης εκείνης της χρονιάς που έγινε στη Σουηδία, ήταν το «More than a Game» από τους Towe Jaarnek και Peter Jöback.

 

 

Στα επόμενα χρόνια τέτοιου τύπου ύμνους για το Euro τραγούδησαν οι Simply Red, ο E-Type, ο Ενρίκε Ιγκλέσιας ενώ το 2016 είδαμε τον David Guetta να δημιουργεί και την Ζάρα Λάρσον να ερμηνεύει. Δυο, όμως, είναι τα τραγούδια που μας έχουν εντυπωσιάσει, για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα.

 

Το «Força» από τη Νέλι Φουρτάδο το 2004

Είναι προφανές πως οτιδήποτε συνδέεται με το Euro 2004 μας αρέσει. Μας φέρνει στο μυαλό το ανεπανάληπτο έπος της Εθνικής Ελλάδας, οπότε αγαπάμε λίγο παραπάνω όλα όσα έχουν να κάνουν με το τουρνουά που έγινε στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Το ίδιο και το τραγούδι της Νέλι Φουρτάδο. Η Καναδή ερμηνεύτρια σκέφτηκε μόνη της τον τίτλο μετά από ένα ταξίδι για διακοπές στην Πορτογαλία και εν τέλει αυτό το τραγούδι έμελλε να είναι ο ύμνος του Euro 2004!

«Όταν έκανα τουρισμό στην Πορτογαλία, ο κόσμος με χαιρετούσε και συνήθιζε να μου λέει «Força». Είναι σαν παρότρυνση ουσιαστικά, να συνεχίσεις δυνατά και είναι πολύ συνδεδεμένο με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Εγώ έβαλα τη θηλυκή πλευρά του πως νιώθεις όταν βλέπεις την ομάδα σου να παίζει. Όταν αφορά, μάλιστα, την Εθνική Ομάδα, τότε γίνεται ακόμα πιο συναισθηματικό. Είναι ένα χαρούμενο τραγούδι, σου δίνει ενέργεια», είχε πει η ίδια η Νέλι Φουρτάδο για το τραγούδι.

Το «Força» θεωρείται pop – folk, και γράφτηκε σε συνεργασία με τους Gerald Eaton και Brian West, για το δεύτερο άλμπουμ της  Καναδής τραγουδίστριας Folklore, ενώ κυκλοφόρησε και σαν single στις 7 Ιουνίου 2004 από την DreamWorks, για να γίνει ο ύμνος του Euro 2004. Φυσικά, δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε και την ερμηνεία της στον τελικό στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από γούρικη για την Ελλάδα…

 

Το «We Are the People» με τον Bono και τον Edge από τους U2

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο «βαρύ» όνομα της μουσικής σκηνής θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι αθλητικής διοργάνωσης. Αναφέραμε ήδη τον Enrique Iglesias, τον David Guetta και αρκετούς ακόμα. Όταν, όμως, μιλάμε για τον Bono και τους U2, τότε τα πράγματα… σοβαρεύουν επικίνδυνα. Οι Ιρλανδοί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές με την εναλλακτική τους ροκ μουσική, θα συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι μας με το «We Are The People» να μας ταξιδεύει μαζί με το Euro 2020 σε όλη την Ευρώπη.

Ήταν 19 Οκτωβρίου 2019 όταν ο Ολλανδός DJ και παραγωγός μουσικής, Martin Garrix, ανακοινώθηκε ως επίσημος music artist του Euro 2020. Του ανατέθηκε να δημιουργήσει τον ύμνο της διοργάνωσης όπως και τα μουσικά θέματα για τα κενά ανάμεσα στους αγώνες στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Ο Ολλανδός DJ δημιούργησε το We Are The People, αλλά η μεγάλη έκπληξη είναι πως θα ερμηνεύσουν τη δημιουργία του δυο «βουνά» των U2. Ο Bono και ο Edge! Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρόσφατα (14 Μαΐου 2021), και θα το ακούσουμε LIVE για πρώτη φορά στην τελετή έναρξης στο Ολίμπικο της Ρώμης στις 11 Ιουνίου, πριν τον αγώνα Τουρκία - Ιταλία... Μέχρι τότε, πάρτε μια γεύση από το επίσημο βίντεο που κυκλοφορεί....

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved