Σε αυτό εδώ το δεντρόσπιτο θα έμενες κι ας τριαντάρισες

Ψέματα;

Αν δεν είχες ονειρευτεί ότι ζεις σε δεντρόσπιτο όταν ήσουν μικρός, πέρασες δύσκολα παιδικά χρόνια. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα της παιδικής μας ηλικίας και ίσως το μεγαλύτερο απομεινάρι αναμνήσεων από τις ταινίες, τις σειρές και τα κινούμενα σχέδια εκείνης της εποχής.

Και τώρα στα γεράματα, μάθε παιδί μου γράμματα.

Λες; Ποτέ δεν είναι αργά. Γιατί, σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ανθρώπινα μυαλά τόσο μπροστά που, στον κύκλο των αναμνήσεων, μπορούν να μας επαναφέρουν στο αρχικό σημείο και φροντίζουν ώστε να αναβιώσουμε μία από τις πιο έντονες εικόνες εκείνης της ηλικίας. Και κυρίως, να ζήσουμε μία από τις μεγαλύτερες καψούρες.

Σαν την αρχιτεκτονική εταιρεία Atelier LAVIT, που εδρεύει στο Παρίσι και έφτιαξε ένα δεντρόσπιτο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες, ή πιο σωστά στις... ανέσεις, που επιτάσσει η εποχή.

 

 

Το Origin Tree House, όπως ονομάζεται, είναι ένα πολυτελές δεντρόσπιτο, χτισμένο πάνω σε μία βελαβιδιά 100 ετών, σχεδιασμένο στα πρότυπα φωλιάς πτηνών. Το οκτάγωνο αυτό οικοδόμημα 22 τετραγωνικών, το οποίο είναι προσβάσιμο από μία γέφυρα σχοινιού που διασχίζει το δάσος, είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες, με εξωτερική πρόσοψη που μοιάζει να αποτελείται από κλαδιά δέντρου και δύο ορόφους με διαφορετικό ύφος και σκοπιμότητα για την ιδανική διαμονή και υλοποίηση ενός παιδικού ονείρου

Στον πρώτο όροφο υπάρχει υπνοδωμάτιο, καθιστικό, μπάνιο και θερμαινόμενο σπα, ενώ μία ξύλινα σκάλα οδηγεί στη σοφίτα, η οποία προσφέρει απέραντη θέα για άραγμα δίχως αύριο. 

Το κόστος αυτού του σπιτιού είναι 120.000 ευρώ και κάπου εδώ ξυπνάμε από ένα ακόμη όνειρο. Αλλά ωραίο όνειρο.

Το οποίο θυμόμαστε γλυκοιτάζοντας αυτές εδώ τις φωτογραφίες: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved