Ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο για να γίνεις πιτσιρικάς ξανά

Χωμένο και κρυμμένο στα αχανή δάση της Κίνας.

Τα δεντρόσπιτα τα έχουμε συνδυάσει με τις αμερικανικές teen movies (ναι, και με το Stranger Things) που μας μεγάλωσαν τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής, εκείνες τις άχαρες ώρες που μετά το φαγητό, έπρεπε να πάμε για διάβασμα αλλά καταλήγαμε να μας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ με τον Πατ Μορίτα στην οθόνη.

Ε, στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην επαρχία Άνουϊ είπαν να πάνε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, κατασκευάζοντας ένας δεντρόσπιτο ξενοδοχείο, το οποίο αποτελείται από μία συστάδα ξύλινων «κουτιών» που προσφέρουν στους επισκέπτες πανοραμική θέα στο δάσος.

Η συνολική έκταση του ξενοδοχείου Oiyunshan δεν είναι μεγάλη –πώς θα μπορούσε άλλωστε; Τα 120 τετραγωνικά καλύπτουν συνολικά 8 επίπεδα, στα δύο από αυτά βρίσκονται κρεβατοκάμαρες, στα άλλα δύο τα μπάνια, ενώ υπάρχουν ακόμα σαλόνι, ένα δωμάτιο παρατήρησης (για να χαζεύεις το απέραντο πράσινο ή αν είσαι πιο μερακλής να κάνεις birdwatching) και στο τελευταίο επίπεδο βρίσκεται η ταράτσα.

qiyunshan tree house 2

 

Όλα τα επίπεδα συνδέονται με μια σπειροειδή σκάλα. Το εσωτερικό είναι λιτό με λευκούς τοίχους και ξύλινα πατώματα, προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή σου από τη φύση. Σε αυτό το τελευταίο σε βοηθάνε και τα τεράστια παράθυρα που καλύπτουν όλη την επιφάνεια από το πάτωμα έως την οροφή.

Μας πέφτει λίγο μακριά είναι η αλήθεια, αλλά δεν μπορεί κάτι θα σκίρτησε μέσα σου. Και γιατί όχι, να μην φαντάστηκες ότι σε ένα τέτοιο δεντρόσπιτο θα έκανες εκείνη πρόταση γάμου που είχες υποσχεθεί στον 11χρονο εαυτό σου ότι θα έκανες μόλις μεγάλωνες λίγο στην Άννα Κλούμσκι, την οποία είχες καψουρευτεί παράφορα στο «Κορίτσι μου».

Ρίξε μια ματιά στην gallery παρακάτω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved