Αυτό το ζευγάρι βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές

Κουρασμένοι από τη ρουτίνα της ζωής τους, αποφάσισαν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους με τον πιο τρελό τρόπο.

Αυτοί είναι οι Ιζαμπέλ και ο Άντριαν, ένα ζευγάρι Καναδών που αποφάσισαν να αλλάξουν ζωή. Είπαν να παρατήσουν το κλασικό 9-5 ωράριο ζωής κι εργασίας και να ξεκινήσουν μία περιπέτεια…η οποία όμως θέλουν να διαρκέσει πολύ.

Ο σκοπός τους είναι να ταξιδεύουν περισσότερο, κι έτσι αυτό που έκαναν ήταν να μετατρέψουν ένα ημιφορτηγό στην μόνιμη κατοικία τους.

«Στα 36, παρατήσαμε τις καριέρες μας σαν μηχανικοί, πουλήσαμε τα σπίτια μας κι όλα όσα υπήρχαν μέσα τους, και κατασκευάσαμε ένα κινητό σπίτι έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να ζούμε τις περιπέτειες μας. Είναι ο τρίτος χρόνος που είμαστε στο δρόμο και δεν κοιτάμε πίσω» λέει το ζευγάρι.

 

Το ζευγάρι ήταν διατεθειμένο να μοιραστεί μαζί μας τις λεπτομέρειες της κατασκευής του κινητού τους σπιτιού.

Όταν ήταν νέοι έκαναν συνέχεια διακοπές με το backpack τους. «Μετά αποφασίσαμε να κάνουμε ότι έκαναν όλοι, καριέρα, σπίτι, αυτοκίνητο. Δεν είχαμε άσχημη ζωή, είχαμε τα χόμπι μας, τις σύντομες διακοπές μας, τα είχαμε όλα, μετά όμως συνειδητοποιήσαμε πως για να ζήσουμε τη ζωή μας στο φουλ έπρεπε πρώτα να πάρουμε σύνταξη και δεν ξέραμε μέχρι τότε αν θα είμαστε υγιείς» λέει το ζευγάρι.

«Αρχίσαμε να ονειρευόμαστε μία ζωή με λιγότερα έξοδα, λιγότερη δουλειά, και περισσότερο χρόνο να χαρούμε τους εαυτούς μας. Γιατί να το αναβάλουμε για αργότερα;».

Η Ιζαμπέλ και ο Άντριαν συνεχίζουν: «Τώρα κάθε μέρα καβαλάμε τα ποδήλατα και τα snowboards μας. Οι άνθρωποι νομίζουν πως είμαστε απλά τυχεράκηδες ή πως έχουμε απεριόριστη ποσότητα μετρητών…αλλά πραγματικά δεν είναι έτσι! Είμαστε απλά φυσιολογικοί άνθρωποι που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά θέλουν. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι χρόνια δυσκολιών και στερήσεων, τώρα είναι η ώρα της πληρωμής μας».

Για να «χτίσουν» το κινητό τους σπιτικό, το ζευγάρι ξεκίνησε από το μηδέν. Αγόρασαν με τις οικονομίες τους ένα άδειο βαν κι άρχισαν να το γεμίζουν. Τα κάνανε όλα μόνοι τους  μιας και είχαν την εμπειρία των μηχανικών από τα επαγγέλματα τους. «Δεν ήταν εύκολο μιας και τα κάναμε όλα με τα χέρια».

 

Τους ρωτήσαμε πόσο χρόνο τους πήρε για να το χτίσουν. «Πρέπει να μας πήρε κάπου στις 1.000 ώρες» λέει το ζεύγος. «Δεν ξέραμε να κάνουμε τίποτα στην αρχή, οπότε ήταν δύσκολο. Έπρεπε να δουλεύουμε στο βαν όταν δεν πηγαίναμε στην κανονική δουλειά, οπότε μάλλον μας πήρε περίπου ένα χρόνο να το φτιάξουμε».

Το βαν είναι ένα κανονικό σπίτι. Έχει μέσα ψυγείο, φούρνο, τουαλέτα, καλοριφέρ κτλπ. Το κόστος, όπως μας είπαν οι ίδιοι, μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 δολάρια μέχρι και 30.000, ανάλογα με το τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις.

«Το δικό μας κόστισε, πάνω κάτω, 20.000 δολάρια, συν το κόστος του βαν. Ζούμε μία φυσιολογική ζωή και ξοδεύουμε περίπου 1.000 δολάρια το άτομο το μήνα. Κάνουμε ότι κάναμε πάντα, χωρίς όμως την ρουτίνα της καθημερινότητας».

Το ζευγάρι είναι μανιακό με το mountain hiking και αισθάνεται ευγνώμων που μπορεί να έχει κάθε μέρα σχεδόν μία διαφορετική back yard.

Το ζευγάρι δηλώνει πιο ευτυχισμένο από ποτέ και δεν θέλει να αλλάξει σύντομα το Lifestyle του.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από το βαν και το ζευγάρι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved