Η εξερεύνηση του βυθού κάνει level up με αυτό εδώ το «τερατάκι»

Το RoboShark υπόσχεται υποβρύχιες βόλτες στους τολμηρούς. 

Αν ποτέ, εκεί που κολυμπάς, δεις αυτό το πράγμα κάτω από τα πόδια σου, μην τρομάξεις. Μην αρχίσεις να κουνάς τα πόδια σου σπασμωδικά. Μην ουρλιάξεις ζητώντας βοήθεια. Κοίταξέ το, χαμογέλασε και χαιρέτα. Πάρε πόζες, σαν να είναι η τελευταία της ζωής σου. Γιατί μπορεί και να είναι. Αφού εκεί, δίπλα σε αυτό το αθώο πλάσμα, θα υπάρχουν κι άλλα λιγότερο αθώα. Άρα, καταλήγουμε εκεί που έπρεπε να αρχίσουμε. Άρχισε να κουνάς τα πόδια και τα χέρια σου σαν τρελός.

Αυτό που μόλις χαιρέτισες, όμως, δεν είναι καρχαρίας. Μοιάζει, αλλά δεν είναι. Είναι ένα ρομπότ, το RoboShark που έχει φτιαχτεί με όλα τα τεχνολογικά μέσα, για να βυθίζεται στη θάλασσα και να πλησιάσει υποβρύχια πλάσματα, επιτρέποντας στους ερευνητές να παρατηρούν την υδρόβια ζωή με ένα πιο φυσικό μέσο.

 

 
 

Έχει ένα σύστημα αυτόματης αποφυγής εμποδίων και μπορεί να χτυπήσει ταχύτητες 10 κόμβων παρά το βάρος του, το οποίο αγγίζει τα 120 κιλά. Έχει μήκος 1.8 μέτρα, ενώ καλύπτει αποστάσεις μέχρι και 1,6 χιλιόμετρα, φτάνοντας μέχρι και 300 μέτρα κάτω από το νερό. Είναι πλήρως προσαρμόσιμο στον βυθό και μπορεί να μεταφέρει κάμερες, εξοπλισμό αισθητήρων και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο επικοινωνίας διευκολύνει την εξερεύνηση του υποθαλάσσιου κόσμου.

Εξερεύνησέ το στις παρακάτω φωτογραφίες:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved