Γιατί η μόδα του ακριβού smartphone πέρασε ανεπιστρεπτί;

Και πάλι καλά να λέμε...

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: Mε άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» είχε γράψει ο Ελύτης.

Εγώ θα σου πω πως αν τολμούσες πριν από ένα διάστημα να αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα έβλεπες να σου απομένουν μία ελιά, ένα αμπέλι και ένα ακριβό smartphone. Πολύ ακριβό. Τόσο ακριβό που ξεπερνούσε το μηνιαίο μισθό εκείνου που το κυκλοφορούσε. Αλλά δεν έχει σημασία. Το κινητό να είναι ακριβό, να πουλάμε μούρη, ακόμη κι αν πολύ πιο οικονομικά από αυτό μπορούν να το ανταγωνιστούν σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Ευτυχώς για όλους, το ταμπού του ακριβού κινητού έχει -σχεδόν- σπάσει. Χάρη στη στασιμότητα της εταιρείας που άλλοτε είχε την πρωτοκαθεδρία της αγοράς των smartphones, αφού πλέον στερείται οράματος, αλλά και χάρη σε άλλες εταιρείες που, σεβόμενες τον καταναλωτή, διέθεσαν στην αγορά κινητά τηλέφωνα με απίστευτες δυνατότητες, σε πραγματικά συμφέρουσες τιμές.

Διότι τι ζητά ο μέσος άντρας, που σέβεται τον εαυτό του; Εγώ θα σου πω: Να βγάλει το smartphone του σε ένα business meeting και να διαβάσει τα e-mails του, νιώθοντας άνετα μπροστά στον διευθυντή του. Να ακουμπήσει το κινητό του πάνω στο μπαρ και να μην ντραπεί να μιλήσει στο κορίτσι με το πανάκριβο κινητό που εκείνη τη στιγμή βγάζει groupfies. Να κρατάει στα χέρια του ένα κινητό που θα τον βγάζει γενικά ασπροπρόσωπο. Γιατί αυτό θέλουν οι άντρες και τίποτα παραπάνω. Ευκολία και χρηστικότητα.

Και λίγα πραγματάκια ακόμα: Βιντεοκλήσεις υψηλής ανάλυσης, όπου και αν βρίσκεσαι, εύκολο και γρήγορο ξεκλείδωμα, απλά κοιτάζοντας την οθόνη, όπως για παράδειγμα με τη λειτουργία Face Key του Alcatel 3V. Ναι, η αλήθεια είναι πως η Alcatel, μια εταιρεία που πιθανώς τη θυμάσαι από παλιά, επανέρχεται στο προσκήνιο, με τρία κινητά που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, αν «ψάχνεσαι» για να αλλάξεις κινητό. Ο λόγος για τα Alcatel 5, Alcatel 3X και Alcatel 3V.

 

s

 

Αν με ρωτάς, με το Alcatel 5 θα ξεπεράσεις τα όρια με έναν εκπληκτικό σχεδιασμό, καθώς σε αυτό το smartphone η αιχμή της τεχνολογίας συναντά την πολυτέλεια. Η διπλή μπροστινή κάμερα με LED φλας αναγνωρίζει εάν θέλεις να τραβήξεις μία κλασική selfie ή μία groupfie και ρυθμίζεται σε υπερευρυγώνια λήψη 120° όταν ανιχνεύσει πάνω από δύο πρόσωπα. Έτσι το Alcatel 5 μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η… εναλλακτική του selfie stick.

Με οθόνη 5.7” HD & Fullview 18:9, το Alcatel 3X θα διευρύνει τους ορίζοντές σου, ενώ παράλληλα είναι εντυπωσιακά συμπαγές. Αυτή η νέα συσκευή έχει αναλογία οθόνης στο 77,7% για να έχεις τη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη με τον μικρότερο δυνατό όγκο.

Τέλος, το Alcatel 3V διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες. Η διπλή κύρια κάμερα είναι συνδυασμός 12MP + 2MP, για να πετύχεις bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο, με το οποίο το φόντο γύρω από το κύριο θέμα είναι θολό για να εστιάσεις στο συγκεκριμένο σημείο ή πορτρέτο. Αυτό δηλαδή που οι άλλοι κάνουν με ένα κινητό μιας περιουσίας στα χέρια…

 

g

 

Και τα τρία κοστίζουν λιγότερο από 200 ευρώ και πρόκειται για οικονομικά και άκρως λειτουργικά smartphone, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ακριβές σειρές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Μην ξεχνάς πως τα trends δεν ταιριάζουν στους άντρες. Το παν είναι να ξεχωρίζεις χάρη στο μυαλό σου. Και τι πιο έξυπνο από ένα κινητό με απίστευτες δυνατότητες σε πραγματικά ασυναγώνιστη τιμή;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved