Τραβήχτηκα μέχρι την Νέα Υόρκη για να χάσω ένα XBOX μέσα από τα χέρια μου

Η Σοφία Μαυραντζά ακόμα απορεί πώς τα κατάφερε...

Πήγα μέχρι τη Νέα Υόρκη για να μας παρουσιάσει η Samsung τη νέα σειρά Home Entertainment 2018. Μέσα σε όλα τα συγκλονιστικά που έζησα σε αυτό το ταξίδι, ήταν και ότι την ημέρα της παρουσίασης επιλέχθηκα τυχαία να παίξω Forza Motorsport για να κερδίσω ένα XBOX ONE Χ, την κονσόλα στην οποία όπως παραδέχονται οι κατασκευαστές της, απογειώνεται η εμπειρία gaming, όταν παίζεις σε μια τηλεόραση QLED της Samsung! Και κατάφερα λοιπόν να βιώσω τον τέλειο συνδυασμό!

Είναι αλήθεια πως δεν είχα ξαναπιάσει το κοντρόλ στα χέρια μου, παρά μόνο για να παίξω… Monopoly, δύο ή τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο. Τουτέστιν, δεν γνώριζα ούτε πού είναι το γκάζι και το φρένο. Αφού μου τα εξήγησε εκεί το παλικάρι και έκανα μία πραγματικά εντυπωσιακή εκκίνηση (για τα δεδομένα μου) και κέρδιζα τον αντίπαλο (εύκολα), τότε ακριβώς τράκαρα σε μια μπαριέρα. Και δεν μπορούσα να βρω πώς να κάνω όπισθεν. Και «έφαγα» 30’’ κολλημένη. Στην μπαριέρα. Και με πέρασε. Και με κέρδισε. Μου πήρε το XBOX μέσα από τα χέρια (κυριολεκτικά). Τόσο μεγάλη στεναχώρια είχα, που δεν μπορώ να σας τη μεταφέρω μέσα από αυτές τις γραμμές. Γύρισα στην Ελλάδα και ζήτησα από τον «Άη-Βασίλη του Πάσχα» να μου φέρει XBOX. Τι εννοείς δεν υπάρχει Άη-Βασίλης το Πάσχα; Τέτοια ευκαιρία εγώ δεν ξαναχάνω.

 

sam2

 

Ωστόσο, δεν πρόκειται να μείνω μόνο στο XBOX. Η αλήθεια είναι πως κατάφερα να δω χάρη στα VR της Samsung ό,τι μπορεί να δει ένας άνθρωπος που έχει «πεταχτεί» στη Νέα Υόρκη για 48 ώρες. Από το πώς ζουν οι οικογένειες στο Μάτσου Πίτσου, μέχρι surf παρέα με έναν καρχαρία και αλπικό σκι -αγωνιστικού επιπέδου- έκανα. Μέχρι που «στροβιλίστηκα» σε ένα δωμάτιο για slow motion λήψεις. Μέχρι που έτρεχα σε ένα διάδρομο 2Χ2 μέσα στο σκοτάδι για χαμηλού φωτισμού λήψεις. Όλα τα έκανα (και καλά έκανα) χάρη στη Samsung και δεν μπορώ ενδεχομένως να σας μεταφέρω την απίστευτη εμπειρία που βίωσα. Αλλά μπορώ να σας μεταφέρω κάποια σπουδαία τεχνολογικά νέα, που αξίζει να γνωρίζετε.

 

sam3

 

Το λοιπόν, η νέα σειρά Home Entertainment 2018 και οι QLED του 2018 της Samsung έρχονται να μας «πάρουν τα μυαλά», με τα πρωτοποριακά σχεδιαστικά στοιχεία, τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και τις διαισθητικές έξυπνες δυνατότητες. Και όλα αυτά μπορεί να τα είδαμε στη Νέα Υόρκη, αλλά η σειρά Home Entertainment 2018 θα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα από το τέλος Μαρτίου 2018 και αξίζει από τώρα να γνωρίζεις τι θα φέρει το μέλλον στο σπίτι σου:

1. «Αόρατα» καλώδια. Ναι, κι όμως. Έχεις βαρεθεί κι εσύ όλα αυτά τα μαύρα καλώδια που κρέμονται πίσω από την τηλεόραση και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; To «One Invisible Connection» είναι ένα λεπτό καλώδιο, που μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενων του καλωδίου τροφοδοσίας και των δεδομένων της TV. Θα είναι διαθέσιμο από 5 έως και 15 μέτρα και θα σε απαλλάξει από την ανάγκη να τοποθετήσεις την τηλεόρασή σου κοντά σε παροχή ρεύματος ή σε συνδεδεμένες συσκευές. Τρελό;

sam4

 

2. Ambient mode. Κάνει δυο πραγματάκια, αλλά ΤΙ πραγματάκια: Πρώτον στις επιτοίχιες τηλεοράσεις, έχει τη δυνατότητα να μιμείται το μοτίβο του τοίχου στον οποίο εφάπτεται η τηλεόραση, ώστε να δημιουργεί ένα εκπληκτικό οπτικό εφέ, με το οποίο η τηλεόραση δεν ξεχωρίζει από τον τοίχο. Τύπου, έχεις ταπετσαρία που πλήρωσες γιατί σου άρεσε πολύ και τώρα φοβάσαι να βάλεις την τηλεόραση στον τοίχο για να μην χαλάσεις το κόνσεπτ; Κανένα πρόβλημα, θα βλέπεις την ταπετσαρία και στην τηλεόραση και μάλιστα κινούμενη. Δεύτερον, με τη λειτουργία Ambient mode θα μπορείς να μαθαίνεις διάφορες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη κι όταν δεν παρακολουθείς ενεργά ταινίες ή τηλεόραση. Μπορεί να παίζει μουσική, να προβάλλει τίτλους ειδήσεων, ενημερώσεις για την κυκλοφορία και τον καιρό. ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;

sam5

 

3. Smart things (happened). Όχι, smart δεν είναι μόνο το κινητό σου (ή εσύ ο ίδιος). Καταρχάς η λειτουργία «Effortless Login» χρησιμοποιεί τη νέα εφαρμογή SmartThings (για iOS και Android συσκευές), για να μειώσει δραστικά (και επαναστατικά) τον χρόνο που απαιτείται για τη ρύθμιση μιας νέας τηλεόρασης. Επιπλέον, με το νέο οδηγό «Universal Guide» θα περιηγείσαι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες ροής και live TV μέσω ενός διαισθητικού μενού… Τι ακριβώς δεν κατάλαβες; Χάρη στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Bixby της Samsung, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωνητικές εντολές για να εμφανίσεις τις αγαπημένες σου εκπομπές και να ελέγξουν συμβατές συσκευές. Μόνο που η Bixby μιλάει (ακόμα) μόνο αγγλικά, για αυτό «ακόνισέ» τα!

 

sam6

 

Με λίγα λόγια, το μέλλον ήρθε και το έφερε η Samsung και θα έρθει πολύ σύντομα και στο δικό σου σπίτι. Ελπίζω τουλάχιστον στο δικό σου σαλόνι να υπάρχει ΧΒΟΧ (και να προπονείσαι για να μην σε «κάνει καλά» μια κάποια μπαριέρα) και φυσικά μία τηλεόραση QLED.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved