Cat S41: Ένα smartphone που αντέχει τα πάντα

Τυχαίο που υποστηρίζει πρότυπα που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις; 

Είναι στιγμές που αισθάνεσαι ότι ο χρόνος κινείται πιο αργά. Όπως, για παράδειγμα, όταν το smartphone σου φεύγει από τα χέρια σου και το βλέπεις να πέφτει πάνω στο έδαφος ή στο πάτωμα και τα δευτερόλεπτα μέχρι να το σηκώσεις και να τσεκάρεις αν η οθόνη έχει σπάσει ή υπάρχει κάποια γρατζουνιά στην υπόλοιπη συσκευή μοιάζουν με αιώνα. Ειδικά, αν έχεις μόλις αγοράσει το smartphone σου. Το πρόβλημα, βέβαια, μεγαλώνει αν η εργασία σου είναι τέτοια που κινείσαι διαρκώς σε εξωτερικούς χώρους ή αν είσαι από τους τύπους εκείνους που αρέσκονται να κυκλοφορούν στη φύση όπου οι «κίνδυνοι» για το smartphone σου δεν περιορίζονται στις πτώσεις αλλά επεκτείνονται στη σκόνη και στο νερό. Τότε, τα πράγματα γίνονται αρκετά δύσκολα.

Απάντηση στο παραπάνω πρόβλημα υπάρχει και δεν είναι άλλο από συσκευές που είναι ανθεκτικές στη σκόνη και στο νερό, κάτι που προσφέρουν τώρα τελευταία όλο και περισσότερα από τα μοντέλα που κυκλοφορούν. Όμως, αυτό που δεν προσέχουν αρκετοί από εμάς είναι ότι τα smartphones, οι κατασκευαστές των οποίων λένε ότι είναι ανθεκτικά, υποστηρίζουν συνήθως το πρότυπο ΙΡ67. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξουν στη σκόνη και στο νερό, αλλά σου λένε κιόλας ότι καλό είναι να το αποφύγεις γιατί αν αφήσεις, για παράδειγμα, το smartphone σου κάτω από το νερό για αρκετή ώρα δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι θα γλιτώσεις τη ζημιά.

Αν πραγματικά έχεις ανάγκη από ένα smartphone που να αντέχει τα πάντα, τότε θα πρέπει να προτιμήσεις μία συσκευή που να υποστηρίζει το πρότυπο ΙΡ68. Και ακόμη καλύτερα θα πρέπει να στραφείς σε ένα smartphone που να υποστηρίζει πρότυπα που χρησιμοποιούνται από τις …ένοπλες δυνάμεις, όπως είναι το MIL SPEC 810G. Υπάρχει, όμως, κάτι τέτοιο; Φυσικά και υπάρχει και δεν είναι άλλο από το Cat S41, το οποίο αποτελεί τον διάδοχο του S40 που είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση όταν είχε κυκλοφορήσει πριν από 2 χρόνια.

4F0A2708 HiRes 0822

 

Αν το Cat σου θυμίζει κάτι από… μπουλντόζα και μηχανήματα για πραγματικά χειρωνακτικές εργασίες, καλά κάνει και σου το θυμίζει. Γιατί η Caterpillar έχει εδώ και μερικά χρόνια έρθει σε συμφωνία με την Bullitt, μία εταιρεία κατασκευής εξειδικευμένων συσκευών, προκειμένου να παράγει smartphones -αλλά και απλά κινητά τηλέφωνα- που να αντέχουν υπό οποιοσδήποτε συνθήκες. Και το S41 μπορεί πραγματικά να αντέξει τα πάντα!

02 36612 HiRes 0822

 

Το Cat S41 που όταν σου πέσει δεν πρόκειται να αγχωθείς καθώς οι προδιαγραφές του αναφέρουν ότι θα πέσει από ύψος 1,8 μέτρων και δεν θα πάθει τίποτα. Και όντως δεν θα πάθει τίποτα. Επίσης, αν το βρέξεις ή το βάλεις στη θάλασσα δεν πρόκειται να μπει νερό μέσα ακόμη και αν φθάσεις σε βάθος 1,5 μέτρου. Η αντοχή στη σκόνη είναι τέτοια που μπορείς να το έχεις σε εργοτάξιο και να μην καταλάβει τίποτα, ενώ σημείωσε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την οθόνη ακόμη και αν φοράς γάντια ή αν έχεις υγρά χέρια. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την εμπειρία με τη συγκεκριμένη συσκευή πολύ διαφορετική. Και εξαιρετικά πρακτική.

01 00127 HiRes 0822

 

Σε σχέση με το S40, το νέο Cat smartphone είναι αρκετά πιο συμπαγές και όμορφο και το κυριότερο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν εκεί έξω και είναι στιγμές που δεν ξέρεις ποιο μοντέλο είναι αυτό που βλέπεις. Το S41 είναι από τα smartphones που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ανδρών αλλά και γυναικών, πολύ απλά γιατί είναι κάτι το πολύ διαφορετικό. Και το κυριότερο είναι ανθεκτικό.

Αυτοί που έχουν ήδη Cat smartphone, έχουν συνειδητοποιήσει και με το παραπάνω τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας συσκευής. Σε μία έρευνα σχεδόν 22.000 χρηστών τηλεφώνων Cat, το 76% είχε υποστεί κάποια βλάβη στο προηγούμενο τηλέφωνό τους και ένιωσαν την αγανάκτηση και τα προβλήματα χρήσης που προκαλεί η βλάβη σε κάτι που είναι συχνά το μοναδικό μέσο επικοινωνίας τους. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το 94% των χρηστών τηλεφώνων Cat εκτιμούν το τηλέφωνό τους να είναι ανθεκτικό στις πτώσεις, ενώ το 71% είπε ότι μια οθόνη ανθεκτική στις γρατσουνιές είναι απαραίτητη για αυτούς.  

4F0A4286 HiRes 0822

 

Στην ίδια έρευνα, περισσότεροι από τα τρία τέταρτα (76%) είπαν ότι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν απαραίτητη για αυτούς και το 98% το θεώρησε υψηλής αξίας βασικό χαρακτηριστικό. Το νέο Cat S41 διαθέτει, λοιπόν, μία μπαταρία με χωρητικότητα 5000 mAh, η οποία πρακτικά σου δίνει τη δυνατότητα να πας μία εκδρομή και να μην έχεις το άγχος να ψάχνεις για φορτιστή. Επιπλέον, η μπαταρία είναι τόσο μεγάλη ώστε μπορείς να φορτίσεις άλλες συσκευές και αξεσουάρ, με τη χρήση της λειτουργίας διαμοιρασμού μπαταρίας που μετατρέπει το τηλέφωνο σε power bank! Η διαδικασία φόρτισης θα σταματήσει όταν το επίπεδο της μπαταρίας του S41 φτάσει στο επίπεδο που έχει ορίσει ο χρήστης. Αυτό διασφαλίζει ότι ο χρήστης διατηρεί τον έλεγχο και μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του ως power bank, διασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή μπαταρία στην τηλεφωνική του συσκευή.

4F0A2708 HiRes 0822

 

Αν νομίζεις πως το S41 υπολείπεται επιδόσεων σε σχέση με τα «απλά» smartphones, κάνεις λάθος. Η οθόνη είναι στις 5 ίντσες, η μνήμη φθάνει στα 3 GB και ο επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος και «τρέχει» στα 2,3 GHz. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32 GB και επεκτείνεται με τη χρήση microSD κάρτας. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 7.0, λειτουργεί σε δίκτυα 4G, ενώ η οπίσθια κάμερα προσφέρει ανάλυση στα 13 megapixel και η εμπρόσθια 8 megapixel. Και οι δύο κάμερες διαθέτουν, φυσικά, υποβρύχια λειτουργία καθώς το S41 είναι μία συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει οπουδήποτε.

4F0A6146 HiRes 0822

Το Cat S41 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 499 ευρώ και θα είναι αρχικά διαθέσιμο στα καταστήματα Κωτσόβολος και Πλαίσιο.

Σημείωσε πάντως ότι σύντομα έρχεται και το Cat S31 με λίγο μικρότερη οθόνη (4,7 ίντσες), μπαταρία στα 4000 mAh αλλά με την ίδια ανθεκτικότητα σε πτώσεις, νερό και σκόνη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης