Τι θα έκανες αν είχες και έκτο δάχτυλο;

Η απάντηση κρύβεται στον «Τρίτο αντίχειρα» του Ντάνι Κλοντ.

Ένα ερώτημα που με απασχολούσε πολύ τον τελευταίο καιρό ήταν το αν θα έπαιζα καλύτερη κιθάρα σε περίπτωση που είχα περισσότερα δάχτυλα. Ναι, τέτοια πράγματα σκέφτομαι στο ελεύθερό μου χρόνο. Την απάντηση στο ερώτημα, ή μάλλον την… ευκαιρία για να απαντηθεί η απορία μου τη δίνει ο Ντάνι Κλοντ, ο απόφοιτος του «Royal College of Art». Τι έκανε αυτός ο τύπος; Δημιούργησε τον «Τρίτο Αντίχειρα», όπως το αποκαλεί, ο οποίος έρχεται, όχι για να αντικαταστήσει τους άλλους δύο, ούτε και προορίζεται ως προσθετικό μέλος για ιατρικούς σκοπούς. Είναι απλά μία προέκταση του χεριού σου, που σου δίνει απλά ένα έκτο δάχτυλο, για να εξερευνήσεις τη χρησιμότητά του. Αυτό. Μέχρι εκεί. Ούτε για να διορθώσεις, ούτε για να αντικαταστήσει. Ο Ντάνι Κλόουντ δεν βλέπει καμία ιατρική σκοπιμότητα πίσω αππό αυτή την εφεύρεση, παρά μόνο μία ευκαιρία για επέκταση της ικανότητας. 

1499448224 screen shot 2017 07 07 at 12225 pm

Πώς δουλεύει αυτό το έκτο δάχτυλο; Οδηγείται από δύο μικρούς κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας ενεργοποιεί τον τρίτο αντίχειρα μέσω των ποδιών. Σπρώχνεις τους αισθητήρες που συνδέονται με τα δάχτυλα μέσω Bluetooth, που με μία εντολή λέει στον αντίχειρα να διαστέλλεται ή να συστέλλεται. Ο αντίχειρας αυτός έχει κατασκευαστεί από το εύκαμπτο πλαστικό νήμα Ninjaflex, ενώ όλα του τα μέρη είναι συνδεδεμένα μέσω ενός συστήματος καλωδίων, σαν ένα φρένο ποδηλάτου.


Ο Ντάνι Κλόιντ κάνει μία μικρή επίδειξη της εφεύρεσής του παίζοντας κιθάρα και χρησιμοποιώντας ένα iPad. Και το κάνει καλά.

Για σκέψου πόσο χρήσιμο ενδεχομένως ήταν. Στη μουσική, στη γραφή, ακόμη και στο σεξ. Καλή φάση…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved