Σε ψήνει να πουλήσεις ένα νεφρό για να αγοράσεις αυτό το κινητό;

Γιατί «κινητοδάνειο» δεν πρόκεται να πάρεις.

Το όνομα της Vertu πιθανόν να μην το έχεις ακούσει, αν και μετράει σχεδόν δύο δεκαετίες παρουσίας στην αγορά των κινητών. Θα το γνωρίζεις, όμως, σίγουρα αν έστω και κάποια στιγμή στη ζωή σου είχες πάρα πολλά λεφτά και ήθελες να τα πετάξεις σε ένα άχρηστο κινητό. Ή αν έχεις ξυπνήσει σε μια μπανιέρα γεμάτη παγάκια, που βρίσκεται σε μια εγκταλελειμένη αποθήκη και δεν πολυθυμάσαι τη ακριβώς είχε προηγηθεί, αλλά νιώθεις, πώς να στο πω, λίγο ελαφρύτερος στα σωθικά σου (αν καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Από το 1998 η εταιρεία απευθύνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο και περιορισμένο κοινό, το οποίο μάλλον έχεις ως χόμπι να μαζεύει κινητά που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέμε «value for money».

Η πιο πρόσφατη συσκευή που λανσάρισε ήταn το Vertu Constelation. Χειροποίητο, κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο που το αγκαλιάζει φίνο ιταλικό δέρμα, με οθόνη κρυστάλλου από ζαφείρι, με ήχο Dolby Digital Plus, ενώ χάρη στο λογισμικό Silent Circle όλες οι κλήσεις είναι κρυπτογραφημένες.

ezgif.com a5d9f91465

Επίσης, μέσω ενός ειδικού πλήκτρου έχεις 24ωρη πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών. Ναι, κάτσε, δεν θα σου δώσουν λύση για το κακό σήμα του 3G, αλλά θα ικανοποιήσουν σχεδόν κάθε παράλογη ή «καθημερινή» απαίτησή σου. Χρειάζεσαι, για παράδειγμα, ένα ιδιωτικό τζετ για να πεταχτείς για ψώνια μέχρι το Παρίσι; Θα στο φέρουν. Θες να οργανώσεις τσακ-μπαμ ένα prive πάρτι στη θαλαμηγό σου (φαντάζομαι θα έχεις μία να σου βρίσκεται); Δεν χρειάζεται να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου, θα τα αναλάβουν όλα εκείνοι.

Οκ, αυτά ήταν για τη φιγούρα. Πάμε να δούμε πόσο πραγματικά χρήσιμο είναι το Vertu. Έχει οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση (2.500x1.440), επεξεργαστή Snapdragon 820, 4GB RAM και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η βασική του κάμερα έχει ανάλυση 12 megapixels (και 1.55 micro pixel για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό), ενώ τρέχει Android 6.0 Marshmallow.

Vertu launches Constellation the next generation of its high performance smartphone 2017 436x291

 

Οκ, τεχνολογικά δεν είναι προφανώς ό,τι χειρότερο, αλλά εξίσου προφανώς δεν διαθέτει και κάποιο τρομερά καινοτόμο χαρακτηριστικό ή έστω μια προηγμένη τεχνολογία. Τα παραπάνω τα βρίσκεις και σε ένα κανονικό κινητό χωρίς να χρειαστεί να δώσεις… ετοιμάσου… πάρε και μια βαθιά ανάσα… 7.600 ευρώ.

Ναι, αυτή είναι τιμή του στην αγορά και πιθανόν πριν από καμιά 15έτια να έβλεπες διαφημίσεις τραπεζών να σου προσφέρουν σε 20 λεπτά το ποσό μέσω ενός ελκυστικού «κινητοδανείου», αλλά στην παρούσα φάση, μπορείς να το κάνεις δικό σου πουλώντας κάποιο όργανο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved