pexels Γιατί πρέπει να δίνεις μεγάλη σημασία στον εσωτερικό καθρέφτη του αυτοκινήτου;

Η άγνωστη λειτουργία που οφείλει να γνωρίζει κάθε οδηγός.

Ας το παραδεχτούμε. Όταν καθόμαστε στη θέση του οδηγού, κοιτάμε τους καθρέφτες αριστερά και δεξιά και ποτέ τον εσωτερικό. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Αν παρατηρήσεις υπάρχει ένας μαύρος μικρός μοχλός στη βάση του καθρέπτη, ο οποίος κινείται εμπρός και πίσω.

 

 

Ο συγκεκριμένος μοχλός εμποδίζει την αντανάκλαση των φωτών των διερχόμενων αυτοκινήτων κατά τις νυχτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να οδηγήσουμε με ασφαλή τρόπο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετακινήσουμε τον μοχλό προς το μέρος μας, αλλάζοντας ελαφρώς την κλίση του κατόπτρου. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε να έχουμε επαρκή εικόνα προς τα πίσω και δεν τυφλωνόμαστε από τα φώτα των πίσω οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη που είναι ιδιαίτερα αποδοτικός, μιας και ελέγχει αυτόματα το φως των προβολέων του αυτοκινήτου που ακουλουθεί. Σαν κάθε άλλο αξεσουάρ το αυτοκινήτου μας, έτσι και αυτό τίθεται σε λειτουργία μόλις ενεργοποιήσουμε την ανάφλεξη. Αμέσως θα ανάψει το λαμπάκι του διακόπτη στην βάση του καθρέφτη και θα κάνει τις απαραίτητες φωτοχρωματικές μετρήσεις για να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved