pexels Πώς θα προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου όταν το παρκάρεις έξω;

Αν ανήκεις στους άτυχους που δεν έχουν δικό τους γκαράζ, τότε πρέπει να ακολουθήσεις αυτούς τους κανόνες.

Αν έχεις δικό σου γκαράζ, τότε μπορείς να κλείσεις αυτό το άρθρο. Προφανώς δε σ’ ενδιαφέρει διότι ανήκεις στους προνομοιούχους. Σε περίπτωση, όμως, που αναγκάζεσαι να ψάχνεις να το παρκάρεις έξω, τότε αυτές οι γραμμές είναι οι πιο σημαντικές για το αυτοκίνητό σου. Η προστασία του οχήματος από τον ήλιο, τη ζέστη, τη βροχή, το χιόνι, το κρύο, τη γύρη, τις κουτσουλιές και τις ζημιές που προκαλούν είναι επιβεβλημένη. Πώς θα τα καταφέρεις;

Παρακάτω συμβουλές που θα σε βοηθήσουν και το αυτοκίνητό σου θα σε ευγνωμονεί για πάντα.

 

 

Καθημερινά

Προσπάθησε να μην παρκάρεις κάτω από δέντρα. Αυξάνεις τις πιθανότητες να το βρεις γεμάτο κουτσουλιές ενώ η γύρη και τα κλαράκια που μπορούν να πέσουν θα βλάψουν το εξωτερικό του οχήματος.

Χρησιμοποίησε ηλιοπροστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία και η υψηλή θερμότητα μπορεί να επιβαρύνουν και να καταστρέψουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου με την πάροδο του χρόνου. Για να το μετριάσεις, βάλε ηλιοπροστασία κάτω από το παρμπρίζ σου. Θα μπλοκάρει τον ήλιο και θα διατηρήσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο δροσερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό τους φωτεινούς, ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες

Πλύνε το αυτοκίνητό σου. Όταν το παρκάρεις έξω, μαζεύει βρομικά και επομένως το τακτικό πλύσιμο είναι απαραίτητο. Το πλύσιμο κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες θα εξασφαλίσει ότι θα αφαιρέσεις τα υπολείμματα που μπορούν να βλάψουν το εξωτερικό του οχήματος.

 

 

Κάθε μήνα

Κέρωσε το όχημα. Το κέρωμα όχι μόνο θα κάνει το αυτοκίνητό σας να φαίνεται ωραίο και λαμπερό, αλλά θα παρέχει και ένα προστατευτικό στρώμα στο χρώμα του. Τα κεριά αυτοκινήτου διαρκούν δύο έως τέσσερις μήνες, αλλά αν το παρκάρεις σε εξωτερικό χώρο, το κερί θα φθείρεται πιο γρήγορα, γι' αυτό πρέπει να το κερώσεις μία φορά το μήνα.

Εφάρμοσε προστατευτικά. Ενώ η χρήση ηλιοπροστασίας θα βοηθήσει πολύ στην προστασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας, για πρόσθετη προστασία, εφάρμοσε ένα προστατευτικό εσωτερικού χώρου με προστασία UV στο ταμπλό και τις δερμάτινες επενδύσεις μία φορά το μήνα.

3 σίγουροι τρόποι για να βγάλεις τις κουτσουλιές από το αμάξι

Τι συμβαίνει με το κάλυμμα αυτοκίνητου;

Ένα κάλυμμα αυτοκινήτου είναι ιδανικό αν σκοπεύεις να το παρκάρεις και να μην το χρησιμοποιήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα έναν χρόνο. Αν το χρησιμοποιείς συχνά, το να βγάζεις και να τοποθετήσεις συνέχεια το κάλυμμα, αυξάνει τις πιθανότητες να το γρατσουνίσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved