Οι επικές γυναίκες του The Walking Dead που μας έδειξαν τι σημαίνει θάρρος και αγώνας για επιβίωση

Μπορεί μια σειρά που μιλάει για ζόμπι να «κρατήσει» έντεκα σεζόν; Μπορεί, όταν πρόκειται για πραγματικό φαινόμενο και η σειρά The Walking Dead του FOX είναι τηλεοπτικό φαινόμενο -ήταν ήδη από τις πρώτες σεζόν προβολής της, δηλαδή!

Από το 2010, τότε που όλα ήταν τόσο μα τόσο διαφορετικά στο παγκόσμιο στερέωμα, το The Walking Dead αποτελεί «σταθερή αξία» στην TV και μάλιστα κέρδισε φανατικούς οπαδούς, όχι μόνο από τον horror series χώρο. Στην πλοκή της η σειρά κατόρθωσε να εντάξει πολλές και διαφορετικές ιστορίες για τους πρωταγωνιστές της. Και αυτό εξελίχθηκε σε τεράστιο πλεονέκτημα. Μέσα από τις ιστορίες που βλέπουμε να ξετυλίγονται στην οθόνη μας, είδαμε και πολλούς επικούς γυναικείους χαρακτήρες, που πραγματικά έγραψαν τηλεοπτική ιστορία.

Οι γυναίκες του The Walking Dead ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας το θάρρος τους κάθε φορά που χρειάστηκε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εκεί που δεν το περιμέναμε, αφήνοντας και την ευαίσθητη πλευρά τους να φανεί, σε αυτό το τόσο δυστοπικό σύμπαν της αδιάκοπης πολεμικής σύρραξης με πλάσματα που δεν φαντάζεται εύκολο ο μέσος νους! Ενόψει του μεγάλου φινάλε του The Walking Dead στο FOX, λοιπόν, αξίζει να θυμηθούμε αυτές τις ηρωίδες.

Διότι ήταν εκεί, κέρδισαν φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς. Και γιατί μέσα σε όλα τα στοιχεία που κρατάμε από το The Walking Dead, κρατάμε και το πώς μας «κέρδισαν» οι «κακοί»: Ποιος δεν παραδέχεται, άλλωστε, την τετραπέρατη Alpha, για παράδειγμα, που κυβερνά την ομάδα της με σιδερένια πυγμή και έχει σκεφτεί στρατηγικές επιβίωσης που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν -και σίγουρα, δεν θα τολμούσαν εύκολα να εφαρμόσουν;

Οι επικές ηρωίδες του The Walking Dead που αγαπήσαμε

Πέρα από την Alpha, όμως, που πολλοί αγαπάμε να μισούμε, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις γυναίκες ηρωίδες του The Walking Dead που λατρεύουμε, που θέλουμε να βλέπουμε σε κάθε επεισόδιο, που θέλουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους σε όλους τους τομείς. Σίγουρα, κάθε φανατικός της σειράς έχει το δικό του top 3, που όμως περιλαμβάνει κάθε φορά τουλάχιστον δύο από τις τρεις γυναίκες που ξεχωρίσαμε εμείς: Τη Michonne, την Carol Peletier και τη Maggie Greene.

Michonne, η απίστευτη πολεμίστρια του καλού

Πιθανώς να είναι και η πιο αγαπημένη των θεατών του The Walking Dead, που έχουν εκτιμήσει την πίστη της στις αξίες της και στην αγάπη που αισθάνεται για τον Rick. Όταν η Michonne με το σπαθί της εμφανίστηκε στη σειρά, δημιούργησε ερωτήματα στους φαν, που περίμεναν να δουν πώς θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας και η ιστορία της. Πράγματι, όχι μόνο μας κέρδισε, αλλά έγινε και μία από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς φαινόμενο, τόσο γιατί λατρεύουμε να τη βλέπουμε να πολεμάει, όσο και γιατί κάθε φορά που αφήνει τα συναισθήματα να την οδηγούν, χαρίζει μερικές από τις top σκηνές κάθε σεζόν. Οι σκηνές που «αποχωρίστηκε» τον Rick, αλλά και εκείνες που την οδήγησαν στο να τον ξαναβρεί, είναι πραγματικά επικές -κι όχι αναφορικά με τις μάχες! Η Michonne, αυτή η απίστευτη πολεμίστρια έγινε η πιο ισχυρή δύναμη του «καλού» στον κόσμο του Τhe Walking Dead, που φαίνεται να έχει κατακλυστεί εντελώς από το παράλογο «κακό». Ποιο θα είναι άραγε το δικό της finale στο τελευταίο επεισόδιο που θα δούμε τον Νοέμβριο;

ρατ1

Carol Peletier, η «βασίλισσα» που έγινε ανίκητη μαχήτρια

Πώς γίνεται μία μαμά, μέσης ηλικίας μάλιστα, να κερδίσει τους φανατικούς μιας σειράς όπως το The Walking Dead; Φαίνεται δύσκολο και ίσως αντιφατικό όμως, όταν μιλάμε για την Carol Peletier, την οποία ενσαρκώνει και στις 11 σεζόν η Melissa McBride, τότε γίνεται, μέσα από τις συνεχείς εξελίξεις -ίσως και μεταμορφώσεις- του απίστευτου χαρακτήρα της. Πέρα από το δέσιμό της με τον Daryl, η Carol ξεκινάει ως μια κυνηγημένη μητέρα και καταλήγει ως ένας από τους πιο… «badass» πρωταγωνιστές, κατορθώνοντας να επιβιώνει από καταστάσεις -και πολεμικές και συναισθηματικές- που θα λύγιζαν πολλούς άλλους, ακόμα και «σκληρούς» ήρωες. Και καθώς το πολυαναμενόμενο grand finale της σειράς πλησιάζει, η αγωνία κορυφώνεται: Τι θα δούμε άραγε να συμβαίνει με την Carol εκείνο το βράδυ με το FOX στους δέκτες μας;

ρατ2

Maggie Greene, με το πείσμα της εκδίκησης

Ήταν ήδη το πιο σκληρό μέλος της οικογένειας Greene, η απάνθρωπη μοίρα της όμως τη μετέτρεψε σε μια εκδικητική γυναίκα, που αναζητά διακαώς τρόπους να εξολοθρεύσει τον Negan, υπεύθυνο για την απώλεια του συζύγου της. Η Maggie Green ή Maggie Rhee είναι ο χαρακτήρας που θέλουμε πιο πολύ από όλους να δούμε να έχει ένα happy end (επιτέλους), να σταματήσει να βασανίζεται από τον άσπονδο εχθρό και να προχωρήσει στο μέλλον που ονειρεύεται για τον γιο της. Το μεγάλο ερώτημα είναι, έχει πράγματι τον έλεγχο, όπως πιστεύει ή τα πράγματα εξελίσσονται και… απλώς την παρασύρουν σε ό,τι δεν είχε φανταστεί;

Extra bonus, η Sasha Williams και η Judith Grimes

Δύο γυναικείοι χαρακτήρες που δεν μπορούν να λείπουν από ένα τέτοιο «ανθολόγιο» είναι η Sasha Williams και η Judith Grimes -για διαφορετικούς λόγους, η κάθε μία.

Σε ό,τι αφορά στις μεγάλες και σοκαριστικές απώλειες πρωταγωνιστών του The Walking Dead, ο θάνατος της Sasha Williams, ξεχωρίζει: Αυτή η πραγματική μαχήτρια, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της, την ώρα που κανείς δεν το περίμενε, προκαλώντας τεράστιο σοκ. Μέχρι τη στιγμή εκείνη, ωστόσο, είχε προλάβει να μας χαρίσει δυνατές συγκινήσεις, καθώς δεν δίσταζε να χυθεί στη μάχη με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

ρατ4

Από την άλλη πλευρά, η Judith Grimes, μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει όσο τσαγανό χρειάζεται για να τα βγάζει πέρα κάθε -μα κάθε- φορά. Συνδυάζοντας στοιχεία τόσο της Michonne και του Rick, όσο και του Carl, ανυπομονούμε να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί το The Walking Dead γι’ αυτήν. Και αυτός είναι σίγουρα, ένας ακόμη πολύ καλός λόγος για να παρακολουθήσουμε το ιστορικό μεγάλο φινάλε της σειράς που αγαπήσαμε εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια!

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, λοιπόν, κάνουμε tune in στο FOX, διότι το τελευταίο επεισόδιο του The Walking Dead, δεν το χάνουμε με τίποτα!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στις 22.40, το τελευταίο επεισόδιο The Walking Dead θα προβληθεί αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική! Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved