Οδηγός επιβίωσης για γιορτές με τα πεθερικά

Οι καλοκαιρινοί έρωτες σπάνια αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου, αν αντέξουν το κρίσιμο τρίμηνο όμως, τότε οι γιορτές με τα πεθερικά πλησιάζουν πολύ επικίνδυνα.

Πόσες φορές είπες όχι σε μια εθιμοτυπική, πλην όμως αναγκαία, συνάντηση με τους γονείς της, μέχρι τελικά να υποκύψεις; Ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτή η αμήχανη συνάντηση, αλλά μια ανώτερη δύναμη μέσα σου (το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;) κάτι σου ψιθυρίζει στο αυτί και σου λέει να πεις για ακόμα μία φορά όχι. Βέβαια το θέμα είναι δεν μπορείς να αποφεύγεις συνέχεια τις προσκλήσεις-προκλήσεις και κάποια στιγμή θα το πεις το ναι με βαριά καρδιά, γιατί αν τραβήξεις πολύ το σκοινί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σπάσει αυτό της σχέσης σας. 

Όταν πεις τελικά το ναι, τότε και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι σαν ένα τσιρότο που πρέπει να το πάρεις απόφαση και να βγει στη στιγμή για να ηρεμήσεις, αλλά στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα. Η περίοδος των γιορτών κρύβουν μια πολύ μεγάλη παγίδα αν είσαι μέσα στο χρονικό φάσμα που προβλέπεται η πρώτη γνωριμία, αυτή της συγκυρίας. 

Σε ένα τραπέζωμα στις γιορτές δεν μπορείς να πεις όχι και μάλιστα είναι πιο δύσκολη πίστα από ένα απλό κυριακάτικο τραπέζωμα γιατί μπορεί να έχει κι άλλους συγγενείς. Επίσης το χριστουγεννιάτικο/πρωτοχρονιάτικο μάζεμα είναι πιο μικρό από το πασχαλιάτικο που είναι είναι όλο το σόι μαζεμένο και μπορείς να περάσεις απαρατήρητος. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, άρα πάρε ανάσα και βούτα στο ρέμα. 

 

 

Μην μπεις στον πειρασμό να υποκριθείς κάποιον άλλο

Είναι απολύτως κατανοητό ότι θες να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό. Θες να φανείς καλός ακόμα και αν δεν είναι πολύ συμπαθητικοί γιατί πάνω από όλα έχεις διαλέξει την κόρη τους για το άλλο σου μισό και πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ καλής διάδρασης για περπατήσει η σχέση. Αλλά πρόσεξε με την υπερπροσπάθεια που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ψέμματα, υποκρισίες, υπερβολές κλπ έχουν κοντά ποδάρια και δεν θα σε κάνουν πιο συμπαθή, άσε που μπορεί να αποτελέσουν αιτία χωρισμού. Τα έχουμε δει και στο Meet The Parents και ας μην είναι πράκτορας της CIA o πεθερός. 

Μείνε όπως είσαι μην αλλάζεις τίποτα, αυτή έτσι σε γουστάρει. Με τα πεθερικά πρέπει να είσαι απλά ανεκτός, δεν χρειάζεται να σε λατρέψουν για κάτι που δεν είσαι, αρκεί που σε θέλει αυτή για αυτό που είσαι. Σε μακροπρόθεσμο πλάνο, θα εκτιμήσουν κι αυτοί την ειλικρινή στάση σου, ακόμα κι αν η πρώτη εντύπωση δεν ήταν και πολύ ενθουσιώδης.

Φρόντισε την εικόνα σου

Στην εμφάνισή σου μπορείς να βάλεις λίγη προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να πας με γαμπριάτικο κοστούμι, θα έρθει η ώρα και γι’αυτό όταν πρέπει. Από την άλλη μην τολμήσεις να πας με φόρμες γιατί δείχνεις ότι δεν παίρνεις στα σοβαρά ούτε τους ίδιους, ούτε τη σχέση σου, αλλά ούτε και τον εαυτό σου στην τελική. 

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να πας φρεσκοκουρεμένος. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξεις περιποιημένος χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις κάτι νέο και να πειραματιστείς, απλά ένα φρεσκάρισμα στο στυλ σου για να δείξεις καλό παιδί.  Ολοκληρώνοντας το πεθερικό grooming, απλά κόψε τα νύχια σου για να ολοκληρωθεί το look του καλού παιδιού που δεν κατέβαλε πολλή προσπάθεια και είναι πάντα στην τρίχα. 

Στο ντύσιμο, όπως είπαμε χρειάζεται μια μέση οδός, η χρυσή τομή του κάζουαλ. Φυσικά και μπορείς να βάλεις jeans, αλλά μην πας με sneakers. O καιρός βοηθάει για ένα casual μποτάκι, ενώ από πάνω ένα συνδυασμός πουκαμίσου με πουλόβερ ή ένα εκ των δύο, είναι τόσο όσο χρειάζεσαι. Το άρωμα μπορείς να το παραβλέψεις αν δεν έχεις κάτι απαλό και «ήσυχο», άσε τα εντυπωσιακά αρώματα για τα μπουζούκια και άλλου είδους ρεβεγιόν. 

 

 

Γίνε λόρδος εκεί που πρέπει

Άσε τα ντιβιλίκια και εμφανίσου στην ώρα σου, δεν είσαι το τιμώμενο πρόσωπο που όλοι περιμένουν, αλλά καλεσμένος σε μια οικογενειακή μάζωξη που έχει και φαγητό που δεν πρέπει να κρυώσει. Μίλα τους στον πληθυντικό όταν συστηθείς και όταν σου ζητήσουν να τους απευθύνεσαι στον ενικό, μπορείς να το γυρίσεις. Είναι το σημάδι που περιμένεις ότι όλα έχουν πάει καλά. 

Απόλαυσέ το όσο μπορείς

Ξεπέρασε όσο πιο γρήγορα μπορείς την αβολοσύνη και δες το σαν αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που νομίζεις. Είναι μια οικογενειακή μάζωξη και δεν είσαι εσύ το κέντρο του κόσμου. Το τραπέζι είναι στο επίκεντρο και το φαγητό που θα μοιραστούν όλοι γύρω από αυτό. Άρα κάτσε και φάε το φαγητό σου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλό, και κάνε ό,τι κάνεις σε άλλα μεγάλα τραπέζια, μίλα, γέλα και γενικά κοινωνικοποιήσου. Αν το μενού έχει επιτραπέζια παιχνίδια και Monopoly μετά, πρόσεξε μην πλακωθείτε χρονιάρες μέρες. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved