pexels Οι φράσεις που πρέπει ν’ αποφύγεις στη δουλειά

Πέντε ατάκες που θα σε κάνουν να δείχνεις αδύναμος και αυτό δεν το θέλεις.

Υπάρχουν φράσεις που μπορούν να σε καταστρέψουν. Φράσεις που αν τις ξεστομίσεις χωρίς να τις σκεφτείς δεύτερη φορά είναι ικανές να αποδυναμώσουν την εικόνα σου. Να σε κάνουν να δείχνεις αδύναμος και αναφορικά με τις επαγγελματικές σχέσεις σίγουρα αυτό δεν είναι για καλό. Θα υπονομεύσουν την καριέρα σου και παρακάτω θα διαβάσεις τις 5 φράσεις που πρέπει να αποφύγεις.

Δεν είμαι σίγουρος

Κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα. Είναι φυσιολογικό να μην ξέρεις κάτι που κάποιος θα σε ρωτήσει, ωστόσο το ν’ απαντήσεις «δεν είμαι σίγουρος», είναι μία φράση που θα σε δείξει αδύναμος. Μπορείς να κερδίσεις χρόνο λέγοντας «δώσε μου λίγο χρόνο να το ελέγξω», κάτι που θα σου προσδώσει δυναμική.

 

 

Με συγχωρείς

Το να ζητάς συγγνώμη για τα λάθη σου θα σε κάνει συμπαθητικό. Αλλά αν το συνηθίζεις, τότε είναι σημάδι αδυναμίας. Η υπερβολή θα οδηγήσει στο να αποδυναμωθεί η επαγγελματική εικόνα σου. Όποτε βάλε μέτρο και όλα θα γίνουν καλύτερα.

Πώς θα γίνεις πιο χαρισματικός στη δουλειά σου αλλά και στις σχέσεις σου

Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

Αυτή η φράση είναι σαν παραδοχή πως είσαι ανασφαλής. Δεν δείχνεις να έχεις αυτοπεποίθηση και πως έχεις τα φόντα να επικοινωνήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Γίνε πιο απλός και πιο κατανοητός και όλα θα είναι καλύτερα.

Νομίζω πως...

Είναι μία κακή γλωσσική συνήθεια. Το χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος και καλό θα είναι να το σταματήσουμε. Μπορείς να εκφέρεις την άποψή σου χωρίς δισταγμό και αντί για «νομίζω» να χρησιμοποιείς το «πιστεύω». Αποπνέει σιγουριά.

 

 

Μήπως να δοκιμάζαμε;

Όταν θέλεις να εκφέρεις την άποψή σου και τις ιδέες  σου για ένα ζήτημα, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση. Μην χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «ίσως να δοκιμάζαμε» αλλά γίνε πιο συγκεκριμένος: «Είναι καλή ιδέα να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved