pexels Πώς θα καταφέρεις να ιδρώνεις λιγότερο το καλοκαίρι

Πέντε συμβουλές που θα σε σώσουν.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που μαζί με τις ζέστες έρχεται και ο ιδρώτας. Ένα πρόβλημα που μας ταλανίζουν όλους, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να καταφέρεις να μην ιδρώνεις υπερβολικά και να μην χαλάς την ψυχολογία σου.

Αποσμητικό το βράδυ και όχι το πρωί

Ένα λάθος που πολλοί κάνουμε είναι ότι βάζουμε αποσμητικό το πρωί ή πριν φύγουμε από το σπίτι. Πρέπει να το βάζεις το βράδυ προτού κοιμηθείς ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου και να σε προστατεύει καλύτερα.

 

 

Λιγότερο αλκοόλ και καφές

Η καφεΐνη και το αλκοόλ αυξάνουν περισσότερο την εφίδρωση με αποτέλεσμα να ιδρώνεις πολύ περισσότερο από πριν.

Όχι μακρυμάνικα πουκάμισα

Τα μακρυμάνικα πουκάμισα μπορεί να δείχνουν κομψά αλλά ειδικά το καλοκαίρι θα σου χαρίσουν σημάδια στην πλάτη και τις μασχάλες από τα οποία δεν μπορείς εύκολα να απαλλαγείς.

Ελαφριά ρούχα

Το ύφασμα των ρούχων ειδικά για το καλοκαίρι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Επίλεξε ελαφριά υφάσματα που αφήνουν το σώμα σου να αναπνέει και απόφυγε τα βαριά jean, καμπαρντινέ και πλεκτά που θα σε κάνουν να ιδρώνεις ανελλιπώς.

 

 

Όχι αθλητικά παπούτσια με κάλτσες

Τα αθλητικά παπούτσια μπορεί να είναι τέλεια για άθληση αλλά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες δεν αποτελούν την ιδανική επιλογή για να είσαι δροσερός χωρίς ιδρώτα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved