pexels Πέντε λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα αποταμίευση

Με ρεύμα και βενζίνη στα ύψη είναι καιρός να σταματήσεις να είσαι σπάταλος και να σκεφτείς έξυπνα.

Ζούμε σε ζόρικες εποχές. Σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα. Οπότε οφείλουμε να είμαστε προνοητικοί και να σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά κάθε μας κίνηση. Ωστόσο υπάρχει μία κίνηση που ποτέ δε θα σε απογοητεύσει. Ο λόγος για την αποταμίευση. Αν έχεις την «πολυτέλεια» να αφήνεις ένα μικρό ποσό στην άκρη κάθε μήνα, τότε η αποταμίευση είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου. Ένα δώρο που δε θα το μετανιώσεις ποτέ και θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου μετά από χρόνια.

Μάλιστα υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι για να ξεκινήσεις την αποταμίευση από σήμερα.

 

 

Θα δημιουργήσεις κάτι δικό σου

Οι ευκαιρίες σε αυτή τη ζωή δεν ξέρεις πότε μπορεί να εμφανιστούν. Έχοντας μαζέψει ένα σημαντικό ποσό, θα είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία και να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Όπως για παράδειγμα μία δική σου επιχείρηση. Αν ξεκινήσεις αποταμίευση τώρα, γρήγορα θα έχεις μαζέψει ένα κεφάλαιο ώστε να το αξιοποιήσεις όπως θεωρείς καλύτερα.

Πώς να μην είσαι σπάταλος και να κάνεις αποταμίευση

Θα είσαι πιο άνετος στις δυσκολίες

Οι ατυχίες και οι δυσκολίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Με το να έχεις αποταμιεύσει χρήματα θα μπορέσεις να ανταποκριθείς σε μία δυσκολία χωρίς να σε πιάσει πανικός. Από το να σου χαλάει το αυτοκίνητο μέχρι το να μείνεις άνεργος, το να έχεις ένα σεβαστό ποσό στην άκρη θα σε βοηθήσει να ανταποκριθείς σε όλες τις οικονομικές σου εκκρεμότητες.

Σιγά σιγά μαζεύονται πολλά

Στην αρχή θεωρείς ότι δεν πρόκειται ποτέ να μαζευτούν πολλά χρήματα. Ωστόσο μετά από λίγους μήνες θα ενθουσιαστείς από το αποτέλεσμα. Σε τέτοιο βαθμό που θα συνεχίσεις να αποταμιεύεις κι άλλα χρήματα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από νέος γιατί τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρεις να μαζέψεις ένα σημαντικό ποσό.

 

 

Στηρίζεις τους ανθρώπους σου

Μπορεί εσύ να έχεις χρήματα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμβαίνει και με τους γύρω σου. Άτομα που αγαπάς και τους νοιάζεσαι, μπορεί να είναι σε δύσκολη οικονομική θέση, οπότε θα χρειαστεί να τους βοηθήσεις. Μάλιστα θα γίνεις το καλύτερο παράδειγμα για εκείνους, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να αποταμιεύσουν χρήματα.

Σύνταξη

Κάποτε έρχεται και αυτή η στιγμή. Υγεία να έχουμε να χαρούμε τα χρόνια μας. Αλλά με τις συντάξεις που παίζουν σήμερα στην Ελλάδα, το να αποταμιεύσεις χρήματα είναι αναγκαίο. Ένα σημαντικό ποσό στην άκρη, σίγουρα είναι η καλύτερη επένδυση και ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved