Δύο αποτελεσματικοί τρόποι για να παγώσεις γρήγορα το κρασί

Εύκολα, γρήγορα και κυρίως με την κατάλληλη θερμοκρασία.

Πολλές φορές ο χρόνος πιέζει για να ετοιμάσεις το κρασί για το φαγητό ή απλά μπορεί να έτυχε να ξεχαστείς και να πρέπει να κάνεις γρήγορα την ετοιμασία. Κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει ένα σωρό τρόπους για να παγώσουμε το κρασί, με πιο γνωστή μέθοδο να το πετάμε στις σαμπανιέρες γεμάτη πάγο. Αλλά ακόμη και αυτό, είναι λειψό σαν τακτική.

Πώς θα παγώσεις γρήγορα τις μπίρες. 

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να παγώσεις γρήγορα το κρασί, δοκίμασε έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ακολουθήσεις το πλάνο με τη σαμπανιέρα, αν και εφόσον υπάρχει, αλλά προσθέτοντας αλάτι. To αλάτι μειώνει την θερμοκρασία που παγώνει το νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να παγώσεις το μπουκάλι σου. Η δεύτερη αφορά τον καταψύκτη σου αλλά με ένα κόλπο. Θα πάρεις το μπουκάλι με το κρασί, θα το τυλίξεις σε μία πετσέτα και θα το βάλεις μετά στην κατάψυξη. Χάρη στην παγωμένη πετσέτα, το μπουκάλι θα παγώσει στο μισό χρόνο από ότι θα πάγωνες κανονικά. Όταν θα το βγάλεις, είναι πολύ πιθανό -έως σίγουρο- να έχει κολλήσει πάνω η πετσέτα. Απλά άνοιξε το ζεστό νερό και θα δεις το μπουκάλι να γλιστράει στα χέρια σου.

 

 

Οπότε μην αγχώνεσαι. Ακόμη και αν έχεις ξεχαστεί για να παγώσεις το μπουκάλι, θα το κάνεις εύκολα και γρήγορα. Και κυρίως, χωρίς να καταστρέψεις το ίδιο το κρασί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved