Το ερωτηματολόγιο που κληθήκαμε να απαντήσουμε, είναι αυτό που κάθε άντρας θα έπρεπε να γνωρίζει.

Το κίνημα του Movember ξεκίνησε το 2004 στην Αυστραλία από δύο φίλους και χαρακτηρίστηκε από το μουστάκι που άφηναν απανταχού άντρες στην εμφύλιο, με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη των αντρών γύρω από τον καρκίνο – και κυρίως τον καρκίνο του προστάτη.

Μπορεί οι περισσότεροι σε αυτή την ομάδα να μην βρισκόμαστε ακόμη σε ηλικία ανησυχίας, αλλά γνωρίζουμε τι πάει να πει πρόληψη. Γιατί πέρα από εμάς έχουμε τους γνωστούς μας, τους συναδέλφους μας, τους πατεράδες μας και τους θείους μας. Τους αναγνώστες μας. Άντρες κάθε λογής εκεί έξω με διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο, που ενδεχομένως να παρουσιάσουν κάτι στο μέλλον. Ή και όχι. Ξέρουμε όμως καλά πως η πρόληψη δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Όμως πόσο συχνός είναι ο καρκίνος του προστάτη; Πόσο πραγματικά κινδυνεύει ένας άντρας και πόσοι νοσούν από αυτόν παγκοσμίως; Με επίκεντρο τον άντρα του σήμερα αλλά και τον άντρα του αύριο, κάτσαμε στην καρέκλα του μπαρμπέρη και αντί για κούρεμα, καλεστήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να σώσουμε την ίδια μας την ζωή.

Εξεταστείτε. Η πρόληψη σώζει ζωές.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved