Νίκο Ράπτη, πώς ξυπνάς κάθε πρωί μες στο κέφι και γεμάτος ενέργεια;

Υπάρχουν κάποιοι τύποι που πραγματικά τους θαυμάζω. Όχι γιατί έχουν πετύχει περισσότερα από εμένα σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, αλλά γιατί ξέρουν πώς να κάνουν την κάθε τους στιγμή να μετράει και μάλιστα, από την ώρα που ξυπνούν.

Είναι εκείνοι οι τύποι που σηκώνονται από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, που πίνουν τον καφέ τους χαμογελαστοί, που την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται, εκείνοι έχουν κάνει ήδη τη γυμναστική ή έχουν πει τα νέα τους με την παρέα και γεμάτοι κέφι, παίρνουν τους δρόμους, μοιράζοντας θετική ενέργεια δεξιά και αριστερά, ακόμη και αν είναι Αύγουστος και εκείνοι βρίσκονται «κολλημένοι» στην κίνηση, κάπου στην Αθήνα.

Πάρε για παράδειγμα τον Νίκο Ράπτη. Ναι, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής όμως, πάνω από όλα, είναι ένας σύγχρονος άντρας που θέλει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή, όπως μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις ρίχνοντας απλώς μία ματιά στο προφίλ του στο Instagram. Για την ακρίβεια, αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο ξυπνά με ενέργεια και ανεβασμένη διάθεση, αλλά τη μοιράζει και στους γύρω του, ακόμη και αν εκείνοι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά του. Αρκεί ένα post ή ένα story για να τα καταφέρει.

«Τόσο κέφι πού το βρίσκει;», θα μας ρωτήσεις. Επειδή ανήκουμε στους πιστούς followers του Νίκου, εμείς κάναμε την έρευνά μας και παρακάτω σου δείχνουμε όχι μόνο το πώς ο Νίκος Ράπτης ξυπνάει κάθε πρωί γεμάτος  διάθεση και έτοιμος να απολαύσει επικές στιγμές, αλλά και το πώς κάνει το καλοκαίρι του να μετράει, μέσα από μικρές και απλές «ιεροτελεστίες» απόλαυσης. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και άντλησε έμπνευση!

 

#1 Ξεκίνα την ημέρα σου προσφέροντας στον εαυτό σου ένα «energy boost» ή «μια δόση ενέργειας» (Ξεκίνα την ημέρα σου με ενέργεια & διάθεση)

Τι σου δίνει ενέργεια; Είναι οι φίλοι σου; Είναι η προπόνησή σου; Είναι ο παγωμένος σου καφές; Μήπως είναι όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα; Για τον Νίκο Ράπτη είναι ο Nescafé Frappé που απολαμβάνει κάθε πρωί, προτού φύγει από το σπίτι. Είναι όμως και το ραδιόφωνο, οι εκπομπές του και φυσικά, η επαφή που έχει με εσένα και εμένα μέσα από τα social media. Όλα αυτά δημιουργούν έναν energy boosting συνδυασμό, που τον «ανεβάζει» και τον γεμίζει αισιοδοξία.

Ό,τι και αν είναι αυτό που σε τονώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι αναζωογονημένος, λοιπόν, φρόντισε να το εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα και ιδιαίτερα, στην πρωινή. Διότι έτσι, θα προσφέρεις στον οργανισμό σου την απαραίτητη  ενέργεια  για να συνεχίζεις την ημέρα σου με ανεβασμένη διάθεση. Με λίγα λόγια, λοιπόν, βρες τι είναι αυτό που σε γεμίζει ενέργεια και κάνε το μέρος της καθημερινότητάς σου.

 

#2 Βάλε στο πρόγραμμά σου απολαυστικές recharging «ιεροτελεστίες»

Κακά τα ψέματα. Για να έχεις ανεβασμένη διάθεση, χρειάζεται να έχεις και ενέργεια. Όταν όμως «τρέχεις» από το πρωί μέχρι το βράδυ ή περνάς όλη την ημέρα στο σπίτι μπροστά από τον υπολογιστή, στέλνοντας emails με τους συναδέλφους, πόσο εύκολο είναι να διατηρείς την ενέργεια και συνεπώς, τη διάθεσή σου ανεβασμένες;

Αν θέλεις, λοιπόν, να ξεκινάς, αλλά και να συνεχίζεις την ημέρα σου με διάθεση και χαρά, τότε δες τι κάνει διαφορετικά ο Νίκος Ράπτης -εκτός από το να σε κάνει να πέφτεις κάτω από τα γέλια, κάθε φορά που τον ακούς ή βλέπεις ένα post του! Βλέπεις, ο Νίκος γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να γεμίζει την ημέρα του με μικρές, απολαυστικές recharging «ιεροτελεστίες»: Από το να κάνει ένα διάλειμμα για να τα πει με τους φίλους του, μέχρι το να πεταχτεί στην κουζίνα για να ετοιμάσει γρήγορα τον δροσιστικό του Nescafé Frappé, με τον κρεμώδη αφρό και τη γεμάτη γεύση.

Και αλήθεια, ποιος δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί του; Είναι ο πρώτος καφές που θυμόμαστε να απολαμβάνουμε και δεν τον αλλάζουμε με τίποτα, γιατί μας βοηθά να κάνουμε recharge, όπου και όποτε το χρειαζόμαστε. Ακόμη και η προετοιμασία του αποτελεί ένα είδος απόλαυσης, μια «τελετουργία» που μας κάνει να ανυπομονούμε κάθε φορά. H δημιουργία της ρευστής κρέμας, τα παγάκια που πέφτουν στο ποτήρι, ο ήχος από το ανακάτεμα με το καλαμάκι (επιλέγουμε πάντοτε μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική όπως το staramaki, ένα καλαμάκι από το φυσικό στέλεχος του σιταριού). Τι άλλο να πούμε;

SOS tip: Όσα deadlines και αν έχεις και όσο πολυάσχολος και αν είσαι, χρόνος για να φτιάξεις τον αγαπημένο σου καφέ υπάρχει. Αλήθεια όμως, ξέρεις πώς να ετοιμάζεις τον τέλειο Nescafé Frappé; Τα βήματα είναι απλά: Σε ένα ψηλό ποτήρι θα προσθέσεις ζάχαρη -αν θέλεις- και δύο κουταλάκια του γλυκού Nescafé. Στη συνέχεια, θα ρίξεις στο ποτήρι 30ml νερού σε θερμοκρασία δωματίου και θα χτυπήσεις για περίπου δέκα δευτερόλεπτα με ένα μιξεράκι χειρός, μέχρι να έχεις την τέλεια κρέμα. Θα προσθέσεις μπόλικα παγάκια, μετά θα ρίξεις -αν το επιθυμείς- γάλα και στη συνέχεια, θα γεμίσεις το ποτήρι με νερό. Είναι τόσο απλό!

 

#3 Όταν πριν ή μετά το γραφείο το πρόγραμμα έχει socializing

Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει κλισέ όμως, υπάρχει καλύτερη επιλογή για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου, από τα να βρεις λίγο χρόνο για να συναντηθείς με τους φίλους σου; Από ένα after work ραντεβού στο αγαπημένο σας στέκι, μέχρι ένα πλούσιο brunch στο σπίτι και ένα απόγευμα στο μπαλκόνι ή σε μία παραλία για καφέ. Θα πάρεις και θα μοιράσεις ενέργεια και με έναν «μαγικό» τρόπο, όσο δύσκολη και αν είναι η μέρα σου, έπειτα από ένα ραντεβού με την παρέα, όλα θα μοιάζουν καλύτερα και πιο θετικά. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία energy boosting επιλογή, που θα σου δώσει ώθηση και θα κάνει το φετινό καλοκαίρι να μετράει περισσότερο!

Το σίγουρο είναι πως όλοι χρειαζόμαστε στιγμές και «συμμάχους» που μπορούν να μας προσφέρουν τη θετική ενέργεια και την ώθηση που έχουμε ανάγκη, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι, που θέλουμε να το απολαύσουμε στο έπακρο. Προσπάθησε, λοιπόν, να βρεις την απολαυστική εμπειρία που σου φτιάχνει τη μέρα και φρόντισε να την επαναλαμβάνεις, ξανά και ξανά. Αυτό ακριβώς κάνει ο Νίκος Ράπτης και ιδιαίτερα, εκείνοι οι τύποι που έχουν θετική ενέργεια από νωρίς το πρωί, οι οποίοι ξυπνούν κεφάτοι, ακόμη και όταν γνωρίζουν ότι τους περιμένει μια απαιτητική ημέρα στο γραφείο: Αξιοποιούν κάθε αφορμή για να boostάρουν με ενέργεια και διάθεση  τον οργανισμό τους!

Sponsored by Nescafè®



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved