Arnold Schwarzenegger πώς καταφέρνεις και μένεις τόσο ενεργός στα 74;

O Εξολοθρευτής δεν είναι ο παππούς που αράζει στο καφενείο της γειτονιάς. 

Στα 74 χρόνια που έχει περάσει στη Γη, χωρίς να υπολογίζουμε τα χωροχρονικά πήγαινε-έλα του Terminator, ο Arnie έχει ζήσει μια τόσο γεμάτη ζωή που θα ζήλευαν και οι ρόλοι του. Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι το πως καταφέρνει και παραμένει στο ανταγωνιστικό επίπεδο. Κυρίως το πού βρίσκει την όρεξη, γιατί όλοι ξέρουμε ότι το δύσκολο δεν είναι να κάνεις γυμναστική, αλλά να καταφέρεις να πας μέχρι το γυμναστήριο.

 

 

Εκτός από απολύτως ενεργός, ο Schwarzenegger περνάει και μια φάση εξομολόγησης μέσω του newsletter του όπου και αποκαλύπτει συνεχώς το πώς περνάει ως «συνταξιούχος». Στο τελευταίο του απάντησε στο πώς βρίσκει την όρεξη να προσέχει τον εαυτό του. Αν η μέθοδος είναι αποδοτική για τα 74, σίγουρα μπορεί να εφαρμοστεί και σε μικρότερες ηλικίες. 

 

 

Το μυστικό είναι πολύ απλό σαν ιδέα και ο άξονάς του είναι να χωρίζεις τα πράγματα που είναι να κάνεις μέσα στη μέρα σε δύο κατηγορίες, στα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις και στα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Στη συνέχεια κάνεις ένα layering όλων αυτών με μια υποχρεωτική δραστηριότητα να διαδέχεται την ευχάριστη. 

 

 

Δίνοντας ένα παράδειγμα για το πώς το εφαρμόζει στην πράξη, αναφέρει πως ξεκινάει να διαβάζει ένα σενάριο και όταν αρχίσει να βαριέται το αφήνει για λίγο και κάνει κάπου αγαπά όπως μια παρτίδα σκάκι. Μετά από λίγο θα ξαναβρεί την όρεξη για να συνεχίσει τη μελέτη του σεναρίου. Είναι ζωτικής σημασίας υπόθεση να βρίσκει κανείς χρόνο για πράγματα που τον γεμίζουν, ακόμα και σε μία μέρα με φορτωμένο πρόγραμμα πρέπει να στριμώχνεις και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

 

 

Ένα άλλο κόλπο που εφαρμόζει ο Arnold είναι το δόγμα του σοκ που έχει μάθει από την τεράστια εμπειρία του στο bodybuilding και το fitness. Αν έχει να κάνει μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά μέσα στη μέρα τη βάζει στην πιο δύσκολη ώρα. Θα ξυπνήσει και νωρίτερα αν χρειαστεί για να μην δώσει το περιθώριο στο μυαλό του να αντιδράσει. Η αυτοματοποιημένη ρουτίνα μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, από τη δουλειά και το γυμναστήριο, μέχρι τις οικογενειακές υποχρεώσεις.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved