Η τέχνη του να πιάνεις κουβέντα και τα συχνότερα λάθη της

Πιο αμήχανο από τη σιωπή είναι μια αμήχανη απάντηση σε μια ερώτηση που δεν έπρεπε να κάνεις.

Η έναρξη μιας συζήτησης είναι ο θεμέλιος λίθος μιας οποιασδήποτε σχέσης, από ερωτική μέχρι επαγγελματική. Δυστυχώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά και λίγες ερωταπαντήσεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει τη γνώμη του για σένα πριν ακόμα καλά-καλά το καταλάβεις, και υποσυνείδητα το έχεις κάνει κι εσύ αυτό. 

 

 

Λέμε δυστυχώς γιατί είναι πολύ εύκολο σε αυτές τις πρώτες κουβέντες να πεις κάτι άβολο που θα φέρει σε αμηχανία τον συνομιλητή σου, ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσει μια απάντηση που θα φέρει εσένα σε αμηχανία. Προφανώς και δεν είναι κάτι που θα κάνεις επειδή είσαι αγενής, αλλά μάλλον αγχωμένος για να συνεχίσεις μια συζήτηση γεμίζοντας κάποιο κενό. 

 

 

Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να ζυγίζεις κάθε κουβέντα που θα πεις και να τη σκέφτεσαι δύο φορές πριν την πεις, μπορείς απλά να αποφεύγεις κάποιες συγκεκριμένες εκφράσεις. Μόλις σου έρθουν στο μυαλό, πατάς νοητά το κουμπί «επόμενη ερώτηση» για να αποφύγεις στην κακοτοπιά. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δεις ποιες είναι αυτές οι ερωτήσεις και γιατί μπορεί να αποδειχθούν νάρκη.

 

 

Αποφεύγοντας τις παραπάνω ερωτήσεις θα ακονίσεις τα κοινωνικά skills σου και δύσκολα θα βρεθείς ξανά σε δύσκολη θέση που θα σε μετατρέψουν στον Mr Bean της περίστασης. Και μην ξεχνάς πως αν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που ρωτάς, καλύτερα να μην ρωτήσεις και να παίξεις συντηρητικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved