Πότε μπορείς να είσαι σίγουρος για μια εντυπωσιακή ρομαντική κίνηση;

Έχεις δεις τουλάχιστον μια τέτοια σε κάθε ρομαντική κομεντί που έχεις δει με το ζόρι και αυτό σημαίνει ότι θα της άρεσε μια τέτοια κίνηση, ή μήπως όχι;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απροσδιόριστο, τίποτα πιο ακατανόητο και ταυτόχρονα τόσο ποθητό όσο ένα ιερό δισκοπότηρο σε μία σχέση όσο μια ρομαντική κίνηση. Είναι τόσο απαραίτητο όσο το καλό σεξ, η κατανόηση, το χιούμορ, οι κοινές αξίες, όμως εξακολουθεί να είναι ο μέγας άγνωστος Χ σε μία σχέση. Συνήθως πέφτει στο τραπέζι με τρόπο πλάγιο, όπως παραγγέλνεις εκείνη την έξτρα μερίδα τηγανητές πατάτες. Η φράση πέφτει αθώα «Να κοίτα τι έκανε ο τάδε στη δείνα για να τη δείξει πόσο την αγαπά.» ότι και να απαντήσεις σε αυτό δύσκολα το σώζεις, όσο πιο συγκαταβατικά και ήρεμα το διαχειριστείς, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να βγεις αλώβητος από μια τέτοια τυρβώδη συζήτηση. 

 

 

Αρχικά πρέπει να πιάσουμε τις ρομαντικές κομεντί γιατί όλα από εκεί ξεκινούν και πολύ πιθανό όλα εκεί να καταλήξουν σε αναζήτηση έμπνευσης. Επειδή είναι ταινίες που δεν περιλαμβάνουν εξωγήινους, ταξίδια στον χρόνο και άλλα μεταφυσικά, είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα. Ό,τι συμβαίνει είναι τραβηγμένο από τα αυτιά και φυσικά έχει πάντα happy end, ακόμα κι αν παρεμβάλλονται διάφορα ευτράπελα σε αυτή τη μιάμιση ώρα μέχρι την τελευταία σκηνή που θα «κλειδώσει» το happy end. Ακόμα και στην αμυδρή εντύπωση αληθοφάνειας, δεν μαθαίνουμε τι γίνεται παρακάτω. 

 

 

Οι κινήσεις ρομαντισμού ακροβατούν μεταξύ της πρόκλησης αισθημάτων ενθουσιασμού και του συναισθηματικού εκβιασμού. Ίσως ακούγεται βαρύ, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Όταν φαίνεται ότι προσπαθείς πολύ δεν θέλει πολύ για να προκληθεί αμηχανία και αδυναμία στην διαχείριση μιας κίνησης που φαινομενικά είχε καλό σκοπό. Γι’αυτό και οι πολύ ενθουσιώδεις κινήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται μπροστά σε μεγάλο πλήθος, ειδικά μπροστά σε γνωστούς όταν δεν είσαι σίγουρος για την αντίδρασή της. Το να γονατίσεις στο ηλιοβασίλεμα στο Ημεροβίγλι για να της κάνεις πρόταση είναι μια ωραία θεωρητικά εικόνα, όμως θέλει πολύ ζύγισμα πριν την κάνεις και δεν μιλάμε μόνο για τη μέση σου. Αν δεν σου έχει δώσει σαφή δείγματα ότι περιμένει εναγωνίως μια πρόταση, aka σου έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, καλό θα ήταν να την κάνεις κάπου πιο ήσυχα, οι δυό σας. Δεν απαραίτητο ότι θα πει όχι, μπορεί να χρειαστεί όντως να το σκεφτεί και κάτω από ψυχολογικό βάρος του περίγυρου να δώσει μια απάντηση που δεν θα είναι τελικά ειλικρινής. 

 

 

Ο ρομαντισμός πάει χέρι-χέρι με το χιούμορ και όταν αυτά συνδυάζονται υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να γίνεις ρεζίλι. Για την ακρίβεια αν προσπαθήσεις να γίνεις ρεζίλι θα έχει περισσότερη πλάκα. Πάρε για παράδειγμα τα λούτρινα, τα μπαλόνια, τα σοκολατάκια κλπ. Όσο πιο κιτς είναι, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να γελάσει και να μην κρίνει την αισθητική της κίνησης, αφού επένδυσες στην αποδόμηση. Αν το συνδυάσεις και με ένα καλό δώρο στη συνέχεια, πέτυχες jack pot. 

 

 

Το τελευταίο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι κινήσεις ρομαντισμού δεν είναι εύκολος τρόπος να πεις συγνώμη. Αν θες όντως να ζητήσεις συγνώμη για κάτι που είπες ή έκανες κάντο σωστά. Η εύκολη λύση του να ξεπατικώσεις κάτι που είδες σε μια ταινία δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Δείχνει τεμπελιά και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος. Ρίξε τα μούτρα σου και πάρε τον δύσκολο δρόμο και ζήτα ειλικρινά συγνώμη κι άσε τα δώρα και τους ρομαντισμούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν θα έχει επουλωθεί η πληγή και θα υπάρχει διάθεση ακόμα και για πλάκα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved