Πώς θα κρύψεις τα σημάδια του hangover στη δουλειά

Το άνοιγμα των μπαρ μαζί με την επιστροφή στο γραφείο είναι ο ορισμός του κακού timing.

Σχεδόν είχαμε ξεχάσει πως είναι το αγαπημένο μας μπαρ, αν και μπορούμε να πάμε σε αυτό με δεμένα μάτια, ακολουθώντας μόνο το ένστικτό μας. Καλά, για το γραφείο δεν το συζητάμε καν, με τόσους μήνες τηλεργασίας θα πρέπει να μας στείλει το HR ξανά τη διεύθυνση για να τη βάλουμε στο google maps. Ο συνδυασμός όμως αυτών των δύο μερών που χάθηκαν από την καθημερινότητά μας μάς στέρησαν και τον ακρογωνιαίο λίθο της αντροπαρέας, τον θεσμό των after work drinks.   

Αυτά τα χαλαρά ποτά μετά τη δουλειά είναι και τα πιο απολαυστικά. Μια έξοδος απαλλαγμένη από τον ψυχαναγκασμό του Σαββάτου, την κοσμοσυρροή και την οχλαγωγία προσφέρει την καλύτερη ανακούφιση μετά από μια δύσκολη μέρα. Είναι η μοναδική στιγμή μιας εργάσιμης ημέρας που δεν είσαι σπίτι και περιτριγυρίζεσαι μόνο από ανθρώπους που τους έχεις διαλέξει εσύ. Το ίδιο το μπαρ λειτουργεί με μεγαλύτερη άνεση, λιγότεροι πελάτες, καλύτερη εξυπηρέτηση και η απόδειξη ότι αγαπάς πραγματικά το στέκι σου όταν το επισκέπτεσαι μια νεκρή μέρα. 

 

 

Μια τέτοια έξοδος όμως είναι και δίκοπο μαχαίρι. Είναι λεπτό το όριο μεταξύ του να πιεις μερικά ποτά για να χαλαρώσεις και του να πιεις λίγα ακόμα παραπάνω και να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα νταούλι. Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό προτέρημα μιας εξόδου το Σάββατο, αφού έχεις μια ολόκληρη μέρα μπροστά σου για να συναρμολογήσεις τα συντρίμμια σου. Σε μια καθημερινή έξοδο όχι μόνο δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια, αλλά πρέπει να πας στο γραφείο και να μοιάζεις πολύ επαγγελματικός. Σίγουρα δεν θα είσαι πολύ επαγγελματικός, αλλά αν έμοιαζες τουλάχιστον θα ήταν μια κάποια παρηγοριά. Είναι πολύ χρήσιμο και για να μην απολυθείς. 

 

 

Το βασικό σε μια τέτοια δύσκολη μέρα στο γραφείο είναι να δείξεις στον εαυτό σου στους γύρω σου ότι όλα είναι ύπο έλεγχο. Να μην ξεχνάς να χαμογελάς, ακόμα κι αν νιώθεις σαν χαζός, και σε καμία περίπτωση να μην κάνεις reschedule το ο,τιδήποτε. Θα ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα σου, έστω και με χαμηλές ταχύτητες.

Ο οργανισμός σου σε μια τέτοια δύσκολη μέρα έχει ανάγκη από νερό και ανακούφιση. Για το πρώτο δεν υπάρχει καμία συζήτηση, η αφυδάτωση είναι ο πρώτος στόχος που πρέπει να αντιμετωπίσεις για να σταματήσει η δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα σου και να βοηθήσεις το σώμα σου να συνέλθει. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς και μαζί με αυτό παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες. Είναι μια σοφή κίνηση να έχεις πάντα στο γραφείο μια καρτέλα Depon για παν ενδεχόμενο. Σε αυτό ειδικά το ενδεχόμενο θα σε κρατήσει όρθιο ακόμα και στο πιο εξοντωτικό meeting που θα μπορούσε να είναι απλά ένα email.

 

 

Από τη στιγμή που σώμα και ψυχή δουλεύουν σε χαμηλούς ρυθμούς είναι η ώρα να το αναπληρώσεις σε στυλ. Ένα καλύτερο πουκάμισο, ένα ζευγάρι καλογυαλισμένα παπούτσια και γενικότερα μια λίγο πιο προσεγμένη εμφάνιση είναι μεγάλο σωσίβιο. Εκεί που κάποιος μπορεί να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το κουρασμένο σου βλέμμα και την λίγο πιο αργή ομιλία θα κληθεί να αναθεωρήσει αμέσως μόλις αντιληφθεί ότι αποκλείεται να πηγαίνει κάτι στραβά με κάποιον που είναι φροντισμένος. Για να δουλέψει σίγουρα αυτό το κόλπο να μην ξεχάσεις το αποσμητικό, αρκετό από αυτό, το hangover το τραβάει πολύ. 

 

 

Στις gallery πιο πάνω θα βρεις μερικά ακόμα tips και κυρίως όσα δεν πρέπει να κάνεις για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή τη αποφράδα μέρα και να βγεις αλώβητος και με δουλειά μεθαύριο.

 

    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved