Πώς θα καταφέρεις να υλοποιείς όλους σου τους στόχους

Έχει διαφορά ανάμεσα στο να τους θέτεις και τελικά να τους πραγματοποιείς.

Αν ανήκεις στην κατηγορία ανδρών οι οποίοι απλώς βολεύονται με καταστάσεις και αφήνουν τη ζωή να περνάει δίχως απαιτήσεις από τους ίδιους, τότε έχουμε άλλα κείμενα για να διαβάσεις. Εάν όμως επιθυμείς να βελτιώνεσαι, να αφήνεις το στίγμα σου κάθε μέρα που περνάει και πριν κοιμηθείς να χαίρεσαι για όσα έχεις πετύχει τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.

 

 

Στον κόσμο των ανδρών η πίεση για την επιτυχία είναι κάτι το οποίο θα τον χαρακτηρίζει και θα επηρεάζει τα πάντα, από τις ισορροπίες ανάμεσα στο επίτευγμα και την αποτυχία, την οικονομική άνεση ή τη δυσκολία αλλά και την καλή ψυχολογική κατάσταση που κάθε αρσενικό θα ήθελε να έχει. Στην ουσία τα πάντα γυρίζουν γύρω από τους στόχους που θέτουμε, το πόσο εύκολοι ή δύσκολοι είναι, το κατά πόσο μας ικανοποιούν όταν τους πετυχαίνουμε και τον χαρακτήρα που χτίζουμε προκειμένου να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και συνεχή βελτίωση μέσω αυτών.

Στόχος είναι η προσδοκία για μεγαλύτερη αμοιβή, στόχος είναι και το αδυνάτισμα σε ένα μήνα. Άλλος επιθυμεί να φτιάξει δική του επιχείρηση κάποιος άλλος να φτιάξει οικογένεια.

 

 

Για να πετύχει κανείς αυτά που επιθυμεί πρέπει να έχει ξεκάθαρες επιθυμίες, σχέδιο και να παραμένει πιστός στο πλάνο του σε καθημερινή βάση. Επειδή όμως η καθημερινότητα είναι σκληρή σε έναν κόσμο γεμάτο ανταγωνισμό και άγχος, πρέπει να έχεις ξεκάθαρα πράγματα στο μυαλό σου προκειμένου να πετύχεις τον σκοπό σου. Και αυτά είναι τα εξής…

 

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι θέλεις;

Κανείς δεν ξεκίνησε να πετύχει έναν στόχο και δεν ήθελε πραγματικά να τον πετύχει. Μπορεί εν τέλει ο σκοπός σου να έχει να κάνει μέχρι και με στοίχημα που έχεις βάλει με κολλητούς σου, ακόμα και έτσι όμως μπορεί αυτό να σε παρακινήσει κατάλληλα ώστε να επιτύχεις το στόχο σου. Επομένως πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις και να υπάρχει μέσα σου σοβαρός λόγος να το πετύχεις. Κανείς μπασκετμπολίστας δεν έφτασε ποτέ μόνος μέχρι το καλάθι για να δώσει την μπάλα πίσω ή να τη χάσει.

 

 

Όλα είναι θέμα πλάνου

Η μεθοδικότητα και οι μετρημένες κινήσεις είναι πράγματα που μπορεί να μην σου εξασφαλίζουν από μόνα τους την επιτυχία, τουλάχιστον θέτουν τα θεμέλια προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να δουλεύεις προς αυτή την κατεύθυνση και να οριοθετείς τα χρονικά σου περιθώρια. Δεν σε νοιάζει να χάσεις κιλά κάποια στιγμή στη ζωή σου, αλλά μέσα στον επόμενο μήνα. Βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα.

 

Λένε ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, όμως…

Δεν θα κοιμάσαι πάντα και η τύχη σου θα δουλεύει. Ο Harvey Dent μπορεί να τρελάθηκε στο «Dark Knight» του Christopher Nolan, αλλά μέσα σε όλα είπε και ένα πολύ σωστό. «I make my own luck» έλεγε κάθε φορά με σιγουριά καθώς εκσφενδόνιζε το κέρμα του.

 

 

Επομένως μην αφήνεις τίποτα στην τύχη ή τη μοίρα και προσπάθησε να αλλάξεις τη ροή των πραγμάτων. Άμα είσαι πιστός σε ένα πλάνο που έχεις καθημερινά, δουλεύεις σταθερά σε αυτό και δεν αφήνεις τίποτα να σε επηρεάζει, τότε θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την επίτευξη των στόχων.

Και τότε θα είσαι ευτυχισμένος και εσύ ο ίδιος ενώ οι γύρω σου θα έχουν καλύτερη εικόνα για σένα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved