Πήραμε μια πρώτη γεύση από το Athens Street Food Festival

Και προβλέπεται να επιστρέψουμε με άγριες διαθέσεις.

Υπάρχουν κατά την άποψή μου δύο κατηγορίες ανθρώπων σχετικά με το φαγητό: οι κοιλιόδουλοι και οι αδιάφοροι. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως υπάρχει οποιοσδήποτε που βρίσκεται στη μέση αυτής της κλίμακας. Μάλλον, για να το πω πιο σωστά, αρνούμαι πεισματικά να το δεχθώ αφού για μένα το φαγητό είναι μανία –ή σου αρέσει πραγματικά ή δε σου αρέσει τελικά.

Εκτός από ανάγκη και μανία βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και μόδα με αποτέλεσμα όσοι από εμάς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία, να ζούμε χαρούμενες εποχές σε αυτόν τον τομέα. Ας μη μιλήσουμε τώρα για άλλες εκφάνσεις της ζωής και δυστυχήσουμε.

IMG 20170506 222344

Το Athens Street Food Festival ξεκίνησε πέρσι με φόρα, μάζεψε άπειρο κόσμο και φέτος επαναλαμβάνετε για τρία σερί Σαββατοκύριακα του Μαΐου. Πήγαμε, λοιπόν, μια καταδρομική βόλτα για να πάρουμε μια πρώτη γεύση. Αυτά που είδαμε (και φάγαμε) μας άφησαν ικανοποιημένους σε γενικές γραμμές. Φέτος παρατηρήσαμε με χαρά παραπάνω «εξωτικές» κουζίνες που σε βοηθάνε να πας μια βόλτα σε διάφορες γωνιές της γης με οδηγό τον ουρανίσκο σου ενώ πίνεις τα ποτάκια και τις μπύρες σου ακούγοντας πολύ προσεγμένη και κατάλληλη μουσική να παίζει από τα ηχεία.

IMG 20170506 220532

Δύο στάσεις κάναμε μόνο αφού σκοπεύουμε να ξαναπάμε και τα επόμενα σου-κου. Δε θέλαμε να δοκιμάσουμε όλα τα «παιχνίδια» αυτού του γαστονομικού λούνα πάρκ με τη μία. Πρώτη στάση, λοιπόν, ήταν το Po’ Boy που σερβίρει κουζίνα από τις Νότιες Πολιτείες της Αμερικής. Και πάνω από αυτή την παράγραφο μπορείς να δεις τι έμεινε από ένα πιάτο γεμάτο spare ribs, pulled pork (σιγοψημένο χοιρινό), γαλοπούλα και διάφορα άλλα καλούδια από τις γειτονιές του True Detective που καταβροχθίσαμε σε περίπου 75 δευτερόλεπτα.

Επειδή όμως υπάρχει κάτι στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων που σε τραβάει σα μαγνήτης, η μυρωδιά από το Gurun μας έσπασε τη μύτη μεταφέροντας μας αυτόματα σε πανηγύρια από το χωριό. Αναγκαστικά αθετήσαμε την υπόσχεση στον εαυτό μας για μία μοναδική στάση στην πρώτη μας βόλτα. Ξύπνησε το θηρίο μέσα μας.

IMG 20170506 222608

Πλησιάσαμε σαν αρπακτικά τον πάγκο με τις γουρουνοκεφαλές και ζητήσαμε μια χοιρινή πλεξούδα για να συνοδεύσουμε τις μπύρες μας. Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να πούμε το εξής: είχαμε παρανοήσει τι είναι η «πλεξούδα», είχαμε στο μυαλό μας κάτι περισσότερο επικό, ίσως κάτι από τα μάγουλα και το κεφάλι του ζώου κι όχι μια πλεγμένη πανσέτα. Φυσικά σε αυτό δε φέρει κανείς ευθύνη παρά μονάχα το παρανοϊκό μας μυαλό που μπερδεύει τα urban legend του φαγητού με εικόνες από τα λουκούλλεια γεύματα του Αστερίξ –εκεί που οι Γαλάτες καταβροχθίζαν ακόμη και έντερα αγριογούρουνο μαζί με λουκάνικα αρκούδας. Για την ιστορία το πιάτο ήταν γευστικό, καλοψημένο και όσο χρειάζεται μαλακό.

IMG 20170506 215345

Έχουμε υπολογίσει ότι πρέπει να επισκεφτούμε τουλάχιστον 12 μαγαζιά ακόμα, χωρίς βέβαια να ξέρουμε αν θα προλάβουμε, αφού με αυτόν τον ρυθμό θα χρειαστεί να κατασκηνώσουμε στο Παλιό Αμαξοστάστιο στο Γκάζι, λες και είμαστε γκρούπι κάποιας μπάντας που την περιμένει ευλαβικά από το πρωί στον χώρο που θα γίνει η συναυλία το βράδυ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved