5 μπαρ στην Αθήνα για να τα ΠΙΕΙΣ και να τα ΠΕΙΣ με τον Κολλητό σου

Πιείτε ένα και για πάρτη μας.

Το ποτό με τον κολλητό πρέπει να το σέβεσαι. Είναι μία ειλικρινής στιγμή ανάμεσα σε δύο φίλους που βγαίνουν για να μοιραστούν ιστορίες, νέα, προβληματισμούς και χαρές. Για μία τέτοια ιεροτελεστία, φυσικά, δεν ταιριάζει οποιοδήποτε μαγαζί. Δεν το κάνεις σε club, δεν το κάνεις στο ψητοπωλείο της γειτονιάς. Θέλει μπάρα. Θέλει ένα καλό μπαρ, με καλή μουσική, με ατμόσφαιρα φτιαγμένη για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.

Εμείς θυμηθήκαμε και καταγράψαμε 5 από αυτά, τα οποία θα σεβαστούν την έξοδο των κολλητών και θα σας στηρίξουν με τα ποτά και την ατμόσφαιρά τους. Απλά σαν καλοί κολλητοί μην παραλείψετε μετά να πάτε για βρώμικο… 

 

1. Red Lion (Παγκράτι)

red lion

Εδώ τα πράγματα είναι βαριά σαν ιστορία. Ένα από τα πρώτα μπαρ της Αθήνας άνοιξε τις πόρτες του, πίσω από το Χίλτον, τη δεκαετία του 70’ και από τότε έχει «ποτίσει» χιλιάδες διψασμένους θαμώνες στην τεράστια μπάρα του. Χαμηλός φωτισμός, λάστιχο στα ξύλα για να μην τρίβονται τα μανίκια, βαριά ξύλινη διακόσμηση, ταμπλό με βελάκια χαμηλή μουσική που δεν τις δίνεις καμία σημασία, ποτά σερβιρισμένα με oldschool τρόπο: ένα ποτήρι με πάγο και τζιν και το τόνικ χώρια για να βάζεις όσο θες. Ο γερόλυκος, ο κος Παντελής, θα σε περιποιηθεί όπως αρμόζει σε ένα barman παλιά κοπής. Θα θυμάται τον όνομα και το ποτό σου και θα σου πει ιστορίες από τη νυχτερινή ιστορία της πόλης. Άραξε με τον κολλητό σου, εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να βγάλετε τα σώψυχα σας: από κουβέντες για μπάλα και σινεμά μέχρι τον χωρισμό, την απόλυση ή την προαγωγή σου.

 

2. Αρούκατος (Αργυρούπολη)

atouka 6

Ο Αρούκατος ανήκει σε εκείνη την cozy κατηγορία των μπαρ που μπορείς να επισκεφθείς όλες τις ώρες. Έχει καλή μουσική, τίμια μπάρα, χαμηλές τιμές στα ποτά και θεωρείται ένα από τα συνοικιακά διαμάντια των Νοτίων. Ο Αρούκατος οργανώνει θεματικές βραδιές μουσικής, δείχνει πάντα τα ντέρμπι στην τηλεόραση και είναι πάντα εκεί για τους κολλητούς που θέλουν να πνίξουν τον πόνο τους σε ποτάκια. Είναι αυτό το μαγαζί που πηγαίνεις με τον κολλητό επειδή είστε κουρασμένοι και αδιανόητα βαριεστημένοι για να κατεβείτε μέχρι το Κέντρο. Είναι το μαγαζί που θα πιείτε τον άμπακο χωρίς να χρειαστεί να δώσετε ένα σκασμό λεφτά σε ταξί για να σε πάει στο σπίτι. Και αν υπάρχει κάτι που αγαπάμε στα συνοικιακά μαγαζιά, είναι ότι μπορούν να μας κρατούν ευχαριστημένους χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε το ταξίδι στη ζωή μας.

 

3. Liarman (Γκάζι)

10959697 856705871055626 1896080049717683938 n

Η σταθερή αξία του Κεραμεικού. Εύκολα προσβάσιμο λόγω του μετρό (όταν αυτό δεν κάνει απεργίες) και περιστοιχισμένο από αρκετά φαγάδικα για να σας καλύψουν τα στομάχια μετά τα πολλά ξίδια. Το Liarman είναι αυτό το μπαράκι με την χαλαρή μουσική και την όμορφη ατμόσφαιρα, για να πιεις τα ποτά σου μετά τη δουλειά. Οπού θα μοιραστείς με τον κολλητό τους προβληματισμούς σου, που θα μιλήσετε για τα κορίτσια της ζωής σας και θα έχετε για «παρέα» τον Έλβις, τον Φράνκι, τον Τζίνο και τα άλλα σπουδαία παιδιά του πενταγράμμου. Όλα αυτά, με τον bartender Αντρέα Κατσανεβάκη να φροντίζει να μην αδειάσουν ποτέ τα ποτήρια σας. Τι άλλο θες δηλαδή;

 

4. CV Distiller (Παγκράτι)

cvdist

Ένα μπαρ ξεκάθαρα φτιαγμένο για άντρες. Εκτός του ότι σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τον speakeasy χώρο του έχοντας μία ατμόσφαιρα που θα σας χαλαρώσει, είναι ένας ναός του ουίσκι αποκλειστικά φτιαγμένος για τους άντρες που το αγαπούν. Την κουβέντα σας θα συνοδέψουν περισσότερες από 600 ψαγμένες ετικέτες, αποδεικνύοντας πως το ουίσκι είναι το μόνο ποτό που ταιριάζει για σοβαρή κουβέντα ανάμεσα σε δύο κολλητούς. Οπότε αν δίνεις έμφαση όχι μόνο στην παρέα και τον χώρο αλλά και την γεύση, θα λέγαμε πως είναι το μαγαζί που θα σου επιτρέψει να χαθείς σε μια άλλη εποχή. Γεμάτη αλκοόλ φυσικά.

 

5. Ρινόκερως (Ασκληπιού 22)

rinokeros

Κανονικά δεν πας σε μαγαζιά για να μιλήσεις και να ακούσεις μουσική -ή το ένα ή το άλλο. Άλλωστε τα περισσότερα μπαρ της Αθήνας όταν λένε πως βάζουν μουσική, το εννοούν με τα ηχεία στο τέρμα και δυστυχώς πολλές φορές με επιλογές «κλαπατσίμπανα». Ευτυχώς ο «Ρινόκερως» είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο γνώστης των μουσικών πραγμάτων ιδιοκτήτης έχει φροντίσει για αυτό. Διακόσμηση που φέρνει στο νου όλους τους σπουδαίους μουσικούς ήρωες του 20ου και DJ που τους αποδίδουν τις δέουσες τιμές. Καθώς το ένα ποτό διαδέχεται το άλλο, το κλίμα και η μουσική βοηθάει ώστε οι κουβέντες να βγαίνουν αβίαστα. Για να τα πεις και να τα πιεις με τον κολλητό σου, μέχρι να τελειώσουν οι αντοχές σας, και να ακουστεί και το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved