Να τη βγάλεις στο Fabrica de Vino ραντεβού, θα το εκτιμήσει

Κοντά στην Ομόνοια θα βρεις ένα από τα καλύτερα wine bar της πόλης. 

Πλησιάζει το βράδυ και εσύ βρίσκεσαι στη δεινή θέση να της έχεις υποσχεθεί ότι θα βγείτε έξω αλλά δεν έχεις ιδέα που να την πας. Σε καταλαβαίνουμε, όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση σου και δε θέλουμε να βρεθούμε ξανά. Γιατί η αναποφασιστικότητα μας φέρνει στα κορίτσια γκρίνια, μούτρα, κακή διάθεση και ένα πολύ κακό βράδυ…

Μη μου σκας, άκου τι θα κάνεις: Θα την πας στο Fabrica de Vino κοντά στην Ομόνοια.

fabrica kosmos

 Είναι ένα wine-bar ατμοσφαιρικό, φιλόξενο, όσο πρέπει σκοτεινό που φέρνει στο νου καταφύγιο –κάτι ανάμεσα σε μεσαιωνική ταβέρνα και μοντέρνο πολυχώρο. Η μουσική θα καλύπτει τα λόγια σας ενώ εσείς θα τσουγκρίζετε το ένα ποτήρι κρασί μετά το άλλο. Πίστεψε μας, θα της αρέσει (πολύ) και μπορεί και εσύ να μυηθείς στον μαγικό κόσμο του  κρασιού (αν δεν είσαι ήδη μύστης).

fabrica ekso me kosmo

Το Fabrica de Vino από το 2011 που άνοιξε έως σήμερα πρέπει να έχει σερβίρει εκατομμύρια ποτήρια κρασί στους Αθηναίους που πραγματικά συρρέουν για να δοκιμάσουν μία διαφορετική εμπειρία. Διότι η δυνατότητα που σου δίνει να επιλέξεις από εκατοντάδες ετικέτες κρασιού, να «τσιμπήσεις» λίγα και συμπαθητικά πιάτα για να τις συνοδέψεις και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον μπαρ και όχι αποστειρωμένης “gourmet” κάβας είναι κάτι που δεν το βρίσκεις κάθε μέρα.

kelari mesa

Η μπάρα του είναι τεράστια και εκεί αράζουν λογής λογής παρέες με τις κοριτσοπαρέες να έχουν την τιμητική τους, γιατί “it is known” πως οι γυναίκες «πεθαίνουν» για καλό κρασί. Με επιλογές από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα καλύπτει κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή του ελληνικού κρασιού, με μια τόσο μεγάλη ποικιλία που εύκολα μπορεί να σε «χαώσει». Με αποτέλεσμα να θέλεις ένα ποτό, που όμως δε θα βρεις αφού το μαγαζί σερβίρει αυστηρά τρία πράγματα: κρασί από μπουκάλι (ή το μπουκάλι ολόκληρο αν προτιμάς), λίγες μπύρες και κάποια επιλεγμένα τσίπουρα.

Εσύ για να μην πιαστείς αδιάβαστος άσε τις κοπέλες και τα παιδιά που σερβίρουν να σε καθοδηγήσουν σε ένα ταξίδι στο εντυπωσιακό σύμπαν του κρασιού. Χαλάρωσε και απόλαυσε μαζί με την κοπέλα/γυναίκα/πρόσωπο τη διαδρομή που είναι γεμάτη από τις χιλάδες γεύσεις, μυρωδιές και αποχρώσεις του αρχαιότερου αλκοολούχου στον κόσμο. Αφέσου ελεύθερος, λοιπόν, αφού όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι in vino veritas (εν οίνω η αλήθεια).

Εμμανουήλ Μπενάκη 3

Αθήνα

Tηλ: 210 321418



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved